Przepisy na pyszne i szybkie ciasta z owocami

  • Przepis na szarlotkę

    Przepis na szarlotkę z budyniową pianką

    Jak ja uwielbiam szarlotki i wszelkiego rodzaju ciasta z jabłkami! Przygotowałam dla Was mój sprawdzony przepis na szarlotkę z budyniową pianką i warstwą soczystych jabłek. Jeśli chodzi o odmianę jabłek to najlepiej sprawdza się szara reneta. Jednak tak naprawdę szarlotka wyjdzie z każdej możliwej odmiany jabłek, wystarczy je tylko wcześniej podprażyć…

    Czytaj dalej »
  • Tartaletki

    Tartaletki z owocami

    Tartaletki z owocami i kremem waniliowym są naprawdę przepyszne! Ciężko poprzestać na jednej więc sięgasz po następną i następną… Kruche ciasto, przeeeepyszny krem budyniowy i ulubione sezonowe owoce np. truskawki, maliny i jagody – to połączenie idealne! Tartaletki z owocami przyrządzałam już mnóstwo razy i zawsze wychodzą super. Jeśli jednak wolisz bardziej…

    Czytaj dalej »
  • jagodzianki przepis

    Jagodzianki przepis

    Domowe jagodzianki – przepis idealny! To jedne z moich ulubionych drożdżówek. Jeżeli zaczyna się tylko sezon na borówki/ jagody to od razu zaczynam od przygotowania tych pysznych drożdżowych wypieków. Jagodzianki Jagodzianki są naprawdę przepyszne, puchate i sprawdzają się jako świetne drugie śniadanie do szkoły, pracy czy na studia. Zdecydowanie najlepsze są takie…

    Czytaj dalej »
  • sernik

    Sernik tradycyjny z mascarpone i owocami

    Mam dla Was idealny przepis na sernik tradycyjny z warstwą śmietankową z mascarpone i świeżymi owocami jak: maliny, borówki, truskawki czy czereśnie. Szczerze mówiąc już dawno nie jadłam tak dobrego sernika! Uwielbiam je piec, a potem się nimi delektować wraz z filiżanką cappuccino. Ten sernik tradycyjny jest po prostu obłędny!…

    Czytaj dalej »
  • ciasto drożdżowe

    Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką

    Zapraszam na mój najnowszy przepis – genialne ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką! Jest obłędne w smaku, a do tego pięknie się kroi. Powiem Wam, że osobiście to pieczenie ciasta drożdżowego sprawia mi wielką frajdę. Uwielbiam z nim pracować, przygotować przy jego użyciu różne wypieki jak np. drożdżówki (kocham drożdżówki z serem!),…

    Czytaj dalej »
  • ciasto z truskawkami

    Ciasto z truskawkami i budyniową pianką

    Ciasto z truskawkami i budyniową pianką to jeden z moich ulubionych, wakacyjnych wypieków! Kruche ciasto maślane z dodatkiem puszystej pianki budyniowej i soczyste truskawki… Coś pysznego! Bardzo lubię gdy ciasto z truskawkami jest nie za słodkie, ponieważ soczyste truskawki już same w sobie nadają wystarczającej słodyczy. Zamiast wspomnianych truskawek możesz użyć maliny,…

    Czytaj dalej »
  • Ciasto z rabarbarem

    Ciasto z rabarbarem i kruszonką – szybkie i wilgotne!

    Przed Wami przepis na rewelacyjne, szybkie ciasto z rabarbarem i kruszonką. Puchate, wilgotne i niesamowicie smaczne. Tym razem zaserwowałam je z rabarbarem, jednak równie dobrze możecie użyć malin, brzoskwiń, truskawek czy borówek amerykańskich. To szybkie do przygotowania ciasto z rabarbarem to hit w moim domu! Zanim rozpoczniesz robić to ciacho, koniecznie przeczytaj moje wskazówki…

    Czytaj dalej »
  • chlebek bananowy

    Chlebek bananowy

    Co wiecie tak naprawdę o rzepaku? Pewnie tylko tyle, że kwitnie na wiosnę na żółto i ma czarne nasiona… A to z niego tłoczy się jeden z najzdrowszych olei na świecie. Niestety nie jest on jednak u nas zbytnio doceniany, dlatego poniżej chciałabym Wam opisać jego kilka bardzo cennych właściwości. Najważniejsze właściwości oleju rzepakowego:…

    Czytaj dalej »
  • Szarlotka z bezą i kruszonką

    Szarlotka z bezą i kruszonką

    Jak ja uwielbiam szarlotki i wszelkiego rodzaju ciasta z jabłkami! Najwięcej ich przygotowuję w jesieni, kiedy mamy jabłek pod dostatkiem. Szarlotka z bezą oraz kruszonką to jedno z moich ulubionych ciast. Przepis na szarlotkę Domowa szarlotka jest bardzo prosta do przygotowania. Efektowna i smakowita! Naprawdę ciężko się oprzeć dokładce. Specjalnie nigdy nie słodzę…

    Czytaj dalej »
  • kopiec kreta

    Kopiec kreta

    Ciasto kopiec kreta robiłam do tej pory dwa razy w życiu! Przyznaję się bez bicia 🙂 Do tej pory zawsze jadłam ten wypiek w “gościach”, a wczoraj postanowiłam opracować jego jeszcze lepszą wersję. Przygotowałam kopiec kreta na spodzie z ciasta czekoladowego, które znajduje się już na moim blogu od jakiegoś czasu (przepis…

    Czytaj dalej »
Back to top button