Warzywa na ciepło

  • Przepis na szaszłyki warzywne na grilla

    Szaszłyki warzywne

    Szaszłyki warzywne to świetna propozycja dla wegetarian, którzy również chcą zjeść pysznie na Majówce czy podczas wakacyjnego grillowania. Robi się je naprawdę błyskawicznie! Wystarczy pokroić ulubione warzywa i nadziać je na patyczki do szaszłyków. No bułka z masłem! Szaszłyki wegetariańskie Domowe szaszłyki wegetariańskie na bazie świeżych warzyw są sycące.…

    Czytaj dalej »
  • Szparagi z grilla

    Szparagi z grilla

    Szparagi z grilla to jedna z najprostszych przekąsek jakie tylko mogą być. W skrócie to wystarczy owinąć szparagi boczkiem i lekko posmarować oliwą za pomocą pędzelka. No bułka z masłem! Wygląda jednak bardzo ciekawie i super smakuje. Jeśli jesteś fanem grillowanych warzyw to z pewnością Ci posmakują te szparagi z grilla. Ewentualnie szparagi…

    Czytaj dalej »
  • Ziemniaki z grilla

    Ziemniaki z grilla

    Ziemniaki z grilla to fantastyczny dodatek do kiełbasek czy szaszłyków. Wychodzą bardzo smaczne i aromatyczne. Jak dla mnie to świetna alternatywa dla pieczywa podawanego do grilla. Przepisy na grilla Jeśli szukasz podobnych przepisów na majówkę czy wakacyjne grillowanie to koniecznie odwiedź mój wpis – PRZEPISY NA GRILLA (znajdziesz tam sporo pysznych inspiracji). Jak…

    Czytaj dalej »
  • Kalafior w panierce

    Kalafior w panierce

    Kalafior w panierce to świetna przekąska imprezowa. Może stanowić także smaczny dodatek do obiadu. Muszę przyznać, że kalafior dość często gości w mojej kuchni. Uwielbiam krem z kalafiora (to jedna z moich ukochanych zup). Jakiś czas temu robiłam pieczony kalafior i był naprawdę bardzo smaczny, o lekko orzechowym smaku. Tym razem przygotowałam coś…

    Czytaj dalej »
  • Kuleczki ziemniaczane

    Kuleczki ziemniaczane

    Kuleczki ziemniaczane to smaczna przekąska imprezowa z chrupiącą skórką i pysznym wnętrzem. Bardzo tania i niesamowicie prosta do przygotowania. Świetnie nada się również jako dodatek do obiadu 🙂 Kuleczki ziemniaczane z serem Zostały Ci ziemniaki z obiadu? W takim razie koniecznie przygotuj kuleczki ziemniaczane z serem w środku. Polecam użyć Grana…

    Czytaj dalej »
  • pieczony kalafior

    Pieczony kalafior z piekarnika

    Próbowaliście kiedyś pieczony kalafior? To fantastyczny dodatek do obiadu! Muszę przyznać, że niedawno go dopiero odkryłam będąc “w gościach” u rodziny. No i zakochałam się od pierwszego kęsa! Kalafior pieczony w piekarniku Do tej pory kalafior używałam zwykle do przygotowywania zupy (kremu z kalafiora), no i muszę przyznać, że mogłabym ją jeść codziennie.…

    Czytaj dalej »
  • Szaszłyki z piekarnika

    Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem

    Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem to świetna przekąska imprezowa! Można ją przygotować w bardzo szybki sposób. Teraz praktycznie każdy piekarnika ma funkcję grill lub termoobieg, więc bez problemu można zrobić domowe szaszłyki we własnej kuchni. Szaszłyki z kurczaka z piekarnika Domowe szaszłyki z piekarnika można przygotować wcześniej, a upiec jak…

    Czytaj dalej »
  • Szaszłyki drobiowe

    Szaszłyki drobiowe z ananasem

    Szaszłyki drobiowe z ananasem inaczej mówiąc “hawajskie” są naprawdę przepyszne! To świetna alternatywa dla tradycyjnych szaszłyków. Szczególnie jeśli lubisz takie słodko-słone połączenia smakowe. Szaszłyki Te proste do przygotowania szaszłyki hawajskie składają się w sumie tylko z trzech składników: kurczaka, papryki i ananasa. Fajnie wyglądają jeśli użyjesz różnych…

    Czytaj dalej »
  • Pyry z gzikiem

    Pyry z gzikiem

    Pyry z gzikiem to postne danie kuchni wielkopolskiej, które składa się z gotowanych w mundurkach ziemniaków, które w poznańskiej gwarze znane są jako pyry, a także z gziku, czyli twarogu w wersji na słono. Można je oczywiście jeść jako kompletnie danie, jednak dla mnie stanowią często dodatek do mięsa. Uwielbiam…

    Czytaj dalej »
  • Talarki ziemniaczane

    Talarki ziemniaczane

    Talarki ziemniaczane to pyszny i sprawdzony dodatek do obiadu. Pasują do każdego rodzaju mięsa: drobiowego, wołowego czy wieprzowego. Najczęściej je przygotowuję do gulaszu węgierskiego, schabowych po węgiersku, kotleta szwajcarskiego, soczystej karkówki z piekarnika czy nawet stripsów z kurczaka. Ostatnio podałam je ze schabem pieczonym oraz surówką z kapusty pekińskiej i był to jeden z najlepszych obiadów, jakie…

    Czytaj dalej »
Back to top button