Warzywa na ciepło
-
Szaszłyki warzywne
Szaszłyki warzywne to świetna propozycja dla wegetarian, którzy również chcą zjeść pysznie na Majówce czy podczas wakacyjnego grillowania. Robi się je naprawdę błyskawicznie! Wystarczy pokroić ulubione warzywa i nadziać je na patyczki do szaszłyków. No bułka z masłem! Szaszłyki wegetariańskie Domowe szaszłyki wegetariańskie na bazie świeżych warzyw są sycące.…
Czytaj dalej » -
Szparagi z grilla
Szparagi z grilla to jedna z najprostszych przekąsek jakie tylko mogą być. W skrócie to wystarczy owinąć szparagi boczkiem i lekko posmarować oliwą za pomocą pędzelka. No bułka z masłem! Wygląda jednak bardzo ciekawie i super smakuje. Jeśli jesteś fanem grillowanych warzyw to z pewnością Ci posmakują te szparagi z grilla. Ewentualnie szparagi…
Czytaj dalej » -
Ziemniaki z grilla
Ziemniaki z grilla to fantastyczny dodatek do kiełbasek czy szaszłyków. Wychodzą bardzo smaczne i aromatyczne. Jak dla mnie to świetna alternatywa dla pieczywa podawanego do grilla. Przepisy na grilla Jeśli szukasz podobnych przepisów na majówkę czy wakacyjne grillowanie to koniecznie odwiedź mój wpis – PRZEPISY NA GRILLA (znajdziesz tam sporo pysznych inspiracji). Jak…
Czytaj dalej » -
Kalafior w panierce
Kalafior w panierce to świetna przekąska imprezowa. Może stanowić także smaczny dodatek do obiadu. Muszę przyznać, że kalafior dość często gości w mojej kuchni. Uwielbiam krem z kalafiora (to jedna z moich ukochanych zup). Jakiś czas temu robiłam pieczony kalafior i był naprawdę bardzo smaczny, o lekko orzechowym smaku. Tym razem przygotowałam coś…
Czytaj dalej » -
Kuleczki ziemniaczane
Kuleczki ziemniaczane to smaczna przekąska imprezowa z chrupiącą skórką i pysznym wnętrzem. Bardzo tania i niesamowicie prosta do przygotowania. Świetnie nada się również jako dodatek do obiadu 🙂 Kuleczki ziemniaczane z serem Zostały Ci ziemniaki z obiadu? W takim razie koniecznie przygotuj kuleczki ziemniaczane z serem w środku. Polecam użyć Grana…
Czytaj dalej » -
Pieczony kalafior z piekarnika
Próbowaliście kiedyś pieczony kalafior? To fantastyczny dodatek do obiadu! Muszę przyznać, że niedawno go dopiero odkryłam będąc “w gościach” u rodziny. No i zakochałam się od pierwszego kęsa! Kalafior pieczony w piekarniku Do tej pory kalafior używałam zwykle do przygotowywania zupy (kremu z kalafiora), no i muszę przyznać, że mogłabym ją jeść codziennie.…
Czytaj dalej » -
Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem
Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem to świetna przekąska imprezowa! Można ją przygotować w bardzo szybki sposób. Teraz praktycznie każdy piekarnika ma funkcję grill lub termoobieg, więc bez problemu można zrobić domowe szaszłyki we własnej kuchni. Szaszłyki z kurczaka z piekarnika Domowe szaszłyki z piekarnika można przygotować wcześniej, a upiec jak…
Czytaj dalej » -
Szaszłyki drobiowe z ananasem
Szaszłyki drobiowe z ananasem inaczej mówiąc “hawajskie” są naprawdę przepyszne! To świetna alternatywa dla tradycyjnych szaszłyków. Szczególnie jeśli lubisz takie słodko-słone połączenia smakowe. Szaszłyki Te proste do przygotowania szaszłyki hawajskie składają się w sumie tylko z trzech składników: kurczaka, papryki i ananasa. Fajnie wyglądają jeśli użyjesz różnych…
Czytaj dalej » -
Pyry z gzikiem
Pyry z gzikiem to postne danie kuchni wielkopolskiej, które składa się z gotowanych w mundurkach ziemniaków, które w poznańskiej gwarze znane są jako pyry, a także z gziku, czyli twarogu w wersji na słono. Można je oczywiście jeść jako kompletnie danie, jednak dla mnie stanowią często dodatek do mięsa. Uwielbiam…
Czytaj dalej » -
Talarki ziemniaczane
Talarki ziemniaczane to pyszny i sprawdzony dodatek do obiadu. Pasują do każdego rodzaju mięsa: drobiowego, wołowego czy wieprzowego. Najczęściej je przygotowuję do gulaszu węgierskiego, schabowych po węgiersku, kotleta szwajcarskiego, soczystej karkówki z piekarnika czy nawet stripsów z kurczaka. Ostatnio podałam je ze schabem pieczonym oraz surówką z kapusty pekińskiej i był to jeden z najlepszych obiadów, jakie…
Czytaj dalej »
- 1
- 2