Dania jednogarnkowe

  • Polędwiczki w sosie grzybowym

    Polędwiczki w sosie grzybowym

    Polędwiczki w sosie grzybowym smakują świetnie w towarzystwie domowych pieczonych frytek, a także marchewki zagęszczanej. To świetny pomysł na obiad! Polędwiczki w sosie Z przepisu wychodzą raczej porcje dla 2-3 osób, ale najlepiej sobie podwoić składniki i mieć obiad na kilka dni do przodu i nie martwić się tym co się zje po pracy.…

    Czytaj dalej »
  • Prosty przepis na leczo

    Szukasz prosty przepis na leczo z dużą ilością warzyw? Proszę bardzo! To naprawdę świetny pomysł na obiad dla całej rodziny z sezonowych warzyw. Leczo z cukinią Muszę przyznać, że bardzo lubię przygotowywać leczo z cukinią. To danie jednogarnkowe jest ekspresowe i bardzo sycące. Można przy nim zaszaleć i je wzbogacić o sporą…

    Czytaj dalej »
  • Gulasz z szynki

    Przygotowałam dla Was świetną propozycję obiadową – gulasz z szynki z dodatkiem kolorowych papryk i marchewek. Do tego pieczone ziemniaki lub ugotowany ryż… No palce lizać! Uwielbiam takie rozpływające się w ustach mięso w delikatnym sosie pomidorowym na bazie passaty pomidorowej i bulionu warzywnego. Gulasz wieprzowy Domowy gulasz…

    Czytaj dalej »
  • gulasz węgierski

    Gulasz węgierski

    Gulasz węgierski to pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Idealnie nadaje się na wszelkie uroczystości rodzinne jak imieniny, urodziny, a nawet obiad świąteczny. Sprawdzi się także po prostu jako zwykły obiad w tygodniu, który możesz przygotować na 2-3 dni do przodu i nie martwić się codziennym robieniem nowych obiadów. Gulasz…

    Czytaj dalej »
  • strogonow

    Strogonow

    Nie wiem czy wiecie, ale prawidłowa nazwa tego pysznego, a także sycącego i dosyć znanego wszystkim dania to Boeuf Stroganow. Potrawa ta pochodzi z kuchni rosyjskiej i dosyć często wzbogaca się ją dodatkiem pokrojonych ogórków kiszonych, pieczarek i papryki. Prawdziwy strogonow powinien być przygotowany z polędwicy wołowej. (Jest ona jednak…

    Czytaj dalej »
  • Leczo z cukinią

    Leczo z cukinią

    Proste danie jednogarnkowe, które uwielbiam przygotowywać w lecie – Leczo z cukinią! Oczywiście można je robić przez cały rok, ale w lecie, gdy można kupić świeże, sezonowe warzywa, smakuje zdecydowanie najlepiej. Zaś w zimie moim ulubionym daniem jednogarnkowym jest bigos. To zdrowe i kolorowe leczo z cukinią to genialny pomysł na obiad…

    Czytaj dalej »
  • leczo z kurczakiem

    Fit leczo z kurczakiem

    Lubisz cukinię? Jeżeli tak to koniecznie przygotuj fit leczo z kurczakiem, papryką żółtą oraz czerwoną, cukinią w sosie pomidorowym. Jest to pyszny, sycący obiadek, do którego nie musisz przygotowywać żadnych dodatków jak gotowanych ziemniaczków, kaszy, czy nawet chleba. Sam w sobie jest bardzo smaczny i wyrazisty w smaku. Wykonanie: Do garnka wkładamy masło, dodać…

    Czytaj dalej »
  • Gołąbki z grzybowym risotto

    Gołąbki z grzybowym risotto

    Za gołąbkami z ziemniakami to nie przepadam, ale takie z ryżem mogłabym co chwilkę przygotowywać. Wykonałam je z farszem, na który składa się grzybowe risotto z leśnymi, suszonymi borowikami. Jest to niezwykle aromatyczna mieszanka ryżu Arborio, grzybów, a także suszonych warzyw. Muszę przyznać, że jest to idealne danie dla osób ceniących swój czas i zdrowie.…

    Czytaj dalej »
  • Bigos z suszoną suszoną śliwką

    Bigos z suszoną suszoną śliwką z wolnowaru Crock-Pot

    Bigos zazwyczaj jest kojarzony jako ciepłe danie na imprezach, andrzejkach, imieninach itp. Wielka szkoda, ponieważ jest fajnym urozmaiceniem od “schabowego”. Ja przyrządzam bigos co jakiś czas, zazwyczaj z kiełbasą, boczkiem oraz suszoną śliwką i w takiej kombinacji chyba mi smakuje najbardziej. Tym razem przygotowałam go przy…

    Czytaj dalej »
  • podudzia z kurczaka z warzywami

    Podudzia z kurczaka z warzywami

    Szukasz pomysłu na udka czy podudzia? Lecę z pomocą! Przygotowałam je przy użyciu wolnowaru Crock-Pot. Danie jest bardzo proste do przyrządzenia, a kurczak wychodzi soczysty. Używając wolnowaru z powłoką zapobiegającą przywieraniu, nie boję się jakiegokolwiek przypalenia, a w konsekwencji zepsucia dania. Wkładasz do niego składniki, przykrywasz, ustawiasz odpowiedni program i cieszysz…

    Czytaj dalej »
Back to top button