Dania jednogarnkowe
-
Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwiczki w sosie grzybowym smakują świetnie w towarzystwie domowych pieczonych frytek, a także marchewki zagęszczanej. To świetny pomysł na obiad! Polędwiczki w sosie Z przepisu wychodzą raczej porcje dla 2-3 osób, ale najlepiej sobie podwoić składniki i mieć obiad na kilka dni do przodu i nie martwić się tym co się zje po pracy.…
Czytaj dalej » -
Prosty przepis na leczo
Szukasz prosty przepis na leczo z dużą ilością warzyw? Proszę bardzo! To naprawdę świetny pomysł na obiad dla całej rodziny z sezonowych warzyw. Leczo z cukinią Muszę przyznać, że bardzo lubię przygotowywać leczo z cukinią. To danie jednogarnkowe jest ekspresowe i bardzo sycące. Można przy nim zaszaleć i je wzbogacić o sporą…
Czytaj dalej » -
Gulasz z szynki
Przygotowałam dla Was świetną propozycję obiadową – gulasz z szynki z dodatkiem kolorowych papryk i marchewek. Do tego pieczone ziemniaki lub ugotowany ryż… No palce lizać! Uwielbiam takie rozpływające się w ustach mięso w delikatnym sosie pomidorowym na bazie passaty pomidorowej i bulionu warzywnego. Gulasz wieprzowy Domowy gulasz…
Czytaj dalej » -
Gulasz węgierski
Gulasz węgierski to pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Idealnie nadaje się na wszelkie uroczystości rodzinne jak imieniny, urodziny, a nawet obiad świąteczny. Sprawdzi się także po prostu jako zwykły obiad w tygodniu, który możesz przygotować na 2-3 dni do przodu i nie martwić się codziennym robieniem nowych obiadów. Gulasz…
Czytaj dalej » -
Strogonow
Nie wiem czy wiecie, ale prawidłowa nazwa tego pysznego, a także sycącego i dosyć znanego wszystkim dania to Boeuf Stroganow. Potrawa ta pochodzi z kuchni rosyjskiej i dosyć często wzbogaca się ją dodatkiem pokrojonych ogórków kiszonych, pieczarek i papryki. Prawdziwy strogonow powinien być przygotowany z polędwicy wołowej. (Jest ona jednak…
Czytaj dalej » -
Leczo z cukinią
Proste danie jednogarnkowe, które uwielbiam przygotowywać w lecie – Leczo z cukinią! Oczywiście można je robić przez cały rok, ale w lecie, gdy można kupić świeże, sezonowe warzywa, smakuje zdecydowanie najlepiej. Zaś w zimie moim ulubionym daniem jednogarnkowym jest bigos. To zdrowe i kolorowe leczo z cukinią to genialny pomysł na obiad…
Czytaj dalej » -
Fit leczo z kurczakiem
Lubisz cukinię? Jeżeli tak to koniecznie przygotuj fit leczo z kurczakiem, papryką żółtą oraz czerwoną, cukinią w sosie pomidorowym. Jest to pyszny, sycący obiadek, do którego nie musisz przygotowywać żadnych dodatków jak gotowanych ziemniaczków, kaszy, czy nawet chleba. Sam w sobie jest bardzo smaczny i wyrazisty w smaku. Wykonanie: Do garnka wkładamy masło, dodać…
Czytaj dalej » -
Gołąbki z grzybowym risotto
Za gołąbkami z ziemniakami to nie przepadam, ale takie z ryżem mogłabym co chwilkę przygotowywać. Wykonałam je z farszem, na który składa się grzybowe risotto z leśnymi, suszonymi borowikami. Jest to niezwykle aromatyczna mieszanka ryżu Arborio, grzybów, a także suszonych warzyw. Muszę przyznać, że jest to idealne danie dla osób ceniących swój czas i zdrowie.…
Czytaj dalej » -
Bigos z suszoną suszoną śliwką z wolnowaru Crock-Pot
Bigos zazwyczaj jest kojarzony jako ciepłe danie na imprezach, andrzejkach, imieninach itp. Wielka szkoda, ponieważ jest fajnym urozmaiceniem od “schabowego”. Ja przyrządzam bigos co jakiś czas, zazwyczaj z kiełbasą, boczkiem oraz suszoną śliwką i w takiej kombinacji chyba mi smakuje najbardziej. Tym razem przygotowałam go przy…
Czytaj dalej » -
Podudzia z kurczaka z warzywami
Szukasz pomysłu na udka czy podudzia? Lecę z pomocą! Przygotowałam je przy użyciu wolnowaru Crock-Pot. Danie jest bardzo proste do przyrządzenia, a kurczak wychodzi soczysty. Używając wolnowaru z powłoką zapobiegającą przywieraniu, nie boję się jakiegokolwiek przypalenia, a w konsekwencji zepsucia dania. Wkładasz do niego składniki, przykrywasz, ustawiasz odpowiedni program i cieszysz…
Czytaj dalej »