vitamoc blendery
vitamoc blendery

Przekąski

  • Zapiekana bagietka z mozzarellą, pesto, oliwkami, pomidorami

    Zapiekana bagietka z mozzarellą, pesto, oliwkami, pomidorami – to świetna przekąska imprezowa, którą wykonasz w niecałe 5 minut, a później tylko do piekarnika! 🙂 Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Bagietkę kroimy w poprzek w równe kromeczki. Każdą kromeczkę smarujemy z 1/2 łyżeczki pesto. Nakładamy pokrojone w plasterki pomidora, pokrojone…

    Czytaj dalej »
  • Imprezowe kwadraciki z ciasta francuskiego

    Szybka, prosta i smaczna przekąska imprezowa? To możliwe! Wystarczy kupić ciasto francuskie i kilka dowolnych dodatków… Ja proponuję takie zestawienie smakowe: czerwone pesto, oliwki, suszone pomidory i ser sałatkowy w kostce (lub ser Feta). Krok 1  Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Ciasto francuskie dzielimy na 12…

    Czytaj dalej »
  • bruschetta z pesto

    Zapiekana bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

    Szybki i niezawodny przepis na przekąskę imprezową? Zapiekana bruschetta z pesto z bazylii, czarnymi oliwkami, suszonymi pomidorami i fetą. Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Bagietkę kroimy w poprzek w równe kromeczki. Każdą kromeczkę smarujemy z 1/2 łyżeczki pesto. Nakładamy odrobinę fety, pomidorka suszonego oraz pokrojone oliwki. Wkładamy do piekarnika…

    Czytaj dalej »
  • Koreczki z mozzarellą, oliwkami i pomidorkami

    Koreczki z mozzarellą, oliwkami i pomidorkami

    Koreczki z mozzarellą, czarnymi oliwkami, listkami świeżej bazylii i pomidorkami zrobisz w 10 minut! Smakują genialnie i prezentują się naprawdę fajnie. Goście będą zachwyceni! Wykonanie: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Oliwki i mozzarellę odsączamy z zalewy. Na każdą wykałaczkę wbijamy po kolei po jednym składniku. Smacznego!

    Czytaj dalej »
  • Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem

    Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem

    Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem to mój sprawdzony przepis na przekąskę imprezową. Jest banalnie prosta i szybka do przygotowania. Nie podaję tu dokładnych proporcji, ponieważ to wszystko zależy ile tak naprawdę ile gości się spodziewacie i ile potrzebujecie sztuk. Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Bagietkę kroimy w poprzek w równe…

    Czytaj dalej »
  • Koreczki z kabanosem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

    Szukasz szybkich przepisów na imprezę? Koreczki z kabanosem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi sprawdzą się idealnie! Wykonanie: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Oliwki i mozzarellę odsączamy z zalewy. Na każdą wykałaczkę wbijamy po kolei po jednym składniku. Smacznego!

    Czytaj dalej »
  • Pizza BBQ

    Pizza BBQ z oliwkami

    Kto lubi pizzę łapka w górę! U nas domowa pizza cieszy się ogromnym powodzeniem i żeby nam się nie znudziła to za każdym razem robię ją z innymi dodatkami lub w wersji calzone. To zdecydowanie nasz ulubiony fast-food, który zazwyczaj robię na weekendzie lub gdy spodziewam się znajomych na wieczorne piwko. Wykonanie: Do kubka wkruszamy…

    Czytaj dalej »
  • Bieszczadzkie proziaki

    Bieszczadzkie proziaki

    Dzisiaj zabieram Was w pyszne bieszczadzkie smaki, a mianowicie proziaki! Są to puchate bułeczki na sodzie i maślance, które nie raz, nie dwa jedliśmy jak byliśmy dziećmi. Dawniej zajadałam się nimi najczęściej z domowym masłem lub masłem czosnkowym. Świetnie się sprawdzą jako przekąska na piknik, wycieczkę rowerową czy domówkę. To z czym…

    Czytaj dalej »
  • Chlebek pizza

    Chlebek pizza

    Bardzo tęskniłam za takimi ciepłymi, długimi dniami. W zimie często zmagałam się z ponurym humorem, który powodowany był tym, że o godzinie 15 już robiło się ciemno, nie chciało mi się zbytnio wychodzić z domu itp. Nie mogłam się już doczekać wiosny, kwitnących drzew, kwiatów i słonecznych dni. Maj kojarzy…

    Czytaj dalej »
  • Calzone z szynką

    Calzone z szynką

    Calzone z szynką bardzo lubię piec, ponieważ wychodzi za każdym razem naprawdę pyszne. Cały sekret tkwi w dobrze wyrobionym cieście drożdżowym. Składniki jakie dodasz zależą tylko i wyłącznie od Ciebie, a także od zapasów Twojej lodówki. Krok 1 Drożdże, 1/2 szklanki mleka, łyżkę mąki oraz cukier mieszamy dokładnie i odstawiamy do wyrośnięcia.…

    Czytaj dalej »
Close