Kuchnia meksykańska
-
Naleśniki po meksykańsku
Naleśniki po meksykańsku z czerwoną fasolą oraz mięsem mielonym są przepyszne i naprawdę sycące. Ciężko poprzestać na jednym! Naleśniki z mięsem Naleśniki meksykańskie można podawać zaraz po ich nadzianiu (oczywiście gorącym farszem) i zrolowaniu. Dodatkowo jednak polecam je przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec przez 12 minut wraz z żółtym serem (jeśli…
Czytaj dalej » -
Quesadilla z kurczakiem
Quesadilla z kurczakiem to popularne meksykańskie danie, które często jest serwowane w restauracjach. To tak naprawdę nic innego jak podsmażone placki tortilli z mięsno-warzywnym farszem w środku. Do tego ciągnący się ser… No coś pysznego! Quesadilla Do tej pory robiłam juz w kilku możliwych wariantach smakowych quesadillę. Jednak tym razem do farszu…
Czytaj dalej » -
Chili con carne
Lubisz nieco pikantne dania? Podrzucam Wam przepis na sycące i niesamowicie smaczne chili con carne. To danie z kuchni meksykańskiej, które jest bardzo aromatyczne i wyraziste w smaku. Jego przygotowanie jest bardzo proste i stosunkowo szybkie. W 30 minut możesz wyczarować genialny obiad dla całej rodziny. Do przygotowania domowego…
Czytaj dalej » -
Zapiekane naleśniki meksykańskie
Zapiekane naleśniki meksykańskie są pysznym pomysłem na szybki i bardzo sycący obiad. Te wytrawne naleśniki są nadziane farszem na bazie mięsa mielonego, czerwonej fasoli, kukurydzy, pomidorów i czerwonej cebuli. Zawijamy je w tradycyjne, uniwersalne naleśniki, a następnie podajemy na ciepło lub dodatkowo zapiekamy pod pierzynką ze startego sera i odrobiny…
Czytaj dalej » -
Enchillada z kurczakiem
Pora na coś pysznego z kuchni meksykańskiej! Przedstawiam pomysł na pyszny i nietypowy obiad czyli zapiekana enchillada z kurczakiem oraz paprykowo-pomidorowym farszem. No po prostu pycha! Krok 1 Pokrojoną cebulę smażymy na oliwie. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlewamy pomidory z puszki, mieszamy. Krok 2 Paprykę i listki świeżej bazylii…
Czytaj dalej »