Ciasteczka

  • Ciasteczka owsiane

    Ciasteczka owsiane

    Ciasteczka owsiane to pyszny i niesamowicie szybki do przygotowania słodki wypiek. Są uwielbiane przez dzieci jak i dorosłych! Warto dodać, że to jedne z najtańszych ciastek jakie tylko można upiec. Myślę, że większość z Was ma w swojej kuchni składniki na te ciasteczka, więc jeżeli nachodzi ochota na przegryzienie czegoś słodkiego, to wystarczy ok. 20 minut,…

    Czytaj dalej »
  • Puszyste pierniczki świąteczne

    Puszyste pierniczki świąteczne

    Puszyste pierniczki świąteczne to najlepsze ciasteczka na Boże Narodzenie jakie tylko mogą być! Są bardzie mięciutkie, delikatne w smaku i rozpływają się w ustach. Zanim je wykonacie to koniecznie przeczytajcie najpierw ich opis – to bardzo ważne. Wychodzą bardzo miękkie, aromatyczne i puszyste. Do tego jak pięknie pachną przyprawą do piernika… Zapach…

    Czytaj dalej »
  • Piernikowe ciasteczka z dżemem

    Kruche, piernikowe ciasteczka z dżemem brzoskwiniowym to świetny wypiek świąteczny. Są bardzo maślane, delikatne w smaku, a ich wykonanie nie powinno Wam sprawić większej trudności. Do tradycyjnego, kruchego ciasta dodałam kakao oraz przyprawę do piernika. Upiekłam ciasteczka, a gdy przestygły udekorowałam je dżemem brzoskwiniowym, jednak równie dobrze będą pasować powidła…

    Czytaj dalej »
  • serowe ciasteczka

    Serowe ciasteczka gęsie łapki

    Kruche serowe ciasteczka o ciekawej nazwie – GĘSIE ŁAPKI! 🙂 Pyszne, kruchutkie, twarogowe ciastka, które przygotujesz raz, dwa! Swoją strukturą zbliżone są do ciasta francuskiego. W smaku są delikatne i nie za słodkie, ponieważ cukru używamy jedynie do ich obtoczenia. Wielkanoc już tuż tuż, więc pora na znajdywanie sobie…

    Czytaj dalej »
  • Maślane ciasteczka kocie oczka

    Maślane ciasteczka kocie oczka

    Dzień bez zjedzenia czegoś słodkiego, nawet małego to dzień stracony! Jeśli nie masz czasu spędzić pół dnia w kuchni to polecam wypróbować przepis na ekspresowe, maślane ciasteczka kocie oczka przełożone dżemem brzoskwiniowym. Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodajemy jajko, mąkę, a następnie miksujemy na niskich obrotach do połączenia…

    Czytaj dalej »
  • Ciasteczka z masłem orzechowym

    Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

    Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą są naprawdę przepyszne! Gdy następnym razem najdzie Cię ochota na coś słodkiego do kawki to koniecznie wypróbuj te ciasteczka, ponieważ robi się je naprawdę bardzo szybko. Są kruchutkie, maślane i przede wszystkim bardzo orzechowe. Możesz dodać do nich kremowe masło orzechowe lub…

    Czytaj dalej »
  • Nadziewane pierniczki polane czekoladą

    Nadziewane pierniczki polane czekoladą

    Pierniczki piekę raz do roku, w święta, i jest to zdecydowanie najbardziej obowiązkowy świąteczny wypiek, jaki tylko może być! Reszta ciast jest u mnie co roku zmienna, raz piekę makowca, raz wszelkiej maści serniki, lecz z pierniczków nie mogłabym zrezygnować. Można przygotować z tego ciasta piernikowego pierniczki bez jakiejkolwiek dekoracji, można…

    Czytaj dalej »
  • przepis na maślane ciasteczka

    Najlepszy przepis na maślane ciasteczka

    Uwielbiasz domowe ciasteczka, lecz nie za bardzo Ci wychodzą? Przygotowałam najlepszy przepis na maślane, kruche ciasteczka, które jak już raz upieczesz to będziesz je przygotowywać duuuuużo częściej. Jest to bardzo prosty przepis, a nawet powiedziałabym, że stary jak świat, ale czasem takie mega łatwe do przygotowania rzeczy są sto razy…

    Czytaj dalej »
  • ciasteczka serowe z jabłkiem

    Półfrancuskie ciasteczka serowe z jabłkiem

    Półfrancuskie ciasteczka serowe z jabłkiem są jedne z lepszych jakie kiedykolwiek jadłam! Są tak smaczne, że zawsze znikają jeszcze ciepłe. Koniecznie posyp je z wierzchu grubszym cukrem np. Rafinadą lub trzcinowym, dzięki czemu będą jeszcze bardziej chrupiące. Krok 1  Mąkę, zimne masło, cukier puder, waniliowy, żółtko…

    Czytaj dalej »
  • Ciasteczka grzebyki

    Ciasteczka grzebyki z dżemem

    Ciasteczka grzebyki z konfiturą z czarnych porzeczek stanowią fantastyczną przekąskę do kawusi. Są kruchutkie, smaczne, a także rozpływają się w ustach. Wykonanie: Mąkę, zimne masło, cukier puder, żółtko oraz twaróg mieszamy i zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy je w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ciasto rozwałkowujemy cienko w kształt prostokąta.…

    Czytaj dalej »
Close