Dania mączne

  • Kopytka z batatów

    Kopytka z batatów

    Kopytka z batatów oraz ziemniaków polane masłem szałwiowym i posypane startym na drobnych oczkach parmezanem są obłędnie smaczne i turbo proste do zrobienia! Uwielbiam ich smak oraz zapach. Z kilku składników można wyczarować naprawdę genialny obiad. Do tego tani i sycący. Jak zrobić kopytka? Może już próbowaliście mój sprawdzony, taki podstawowy przepis…

    Czytaj dalej »
  • Przepis na racuchy

    Przepis na racuchy ze śliwkami

    Nie ukrywam, że chodziły za mną takie pulchniutkie racuchy drożdżowe. No i od dawna! Dlatego postanowiłam je przygotować wraz z owocami, na które jest teraz sezon. Ten przepis na racuchy ze śliwkami z pewnością Wam przypadnie do gustu. Ich wierzch koniecznie trzeba oprószyć cukrem pudrem… Takie mi smakują najbardziej! Racuchy drożdżowe…

    Czytaj dalej »
  • Puszyste placki z jabłkami

    Puszyste placki z jabłkami są przepyszne! Idealne na śniadanie, słodki obiad czy nawet kolację. Poniżej znajdziecie uniwersalny przepis na najlepsze placki z jabłkami, który wykonuję bardzo często. Szczególnie jeśli mam ochotę na jarski, tani obiad. Racuchy z jabłkami bez drożdży Domowe racuchy z jabłkami bez drożdży rozpływają się w ustach. W przeciwieństwie do tych…

    Czytaj dalej »
  • Pierogi leniwe

    Pierogi leniwe

    Pierogi leniwe to pomysł na ekspresowy obiad. Są szczególnie uwielbiane przez dzieci! Ja zajadałam się nimi z wielkim smakiem. A z czego tak naprawdę składają się pierogi leniwe? Główne składniki to twaróg, jajko i mąka… To takie proste i szybkie do przygotowania! Kluski leniwe Kluski leniwe czy pierogi leniwe? Jak mówi się u Was…

    Czytaj dalej »
  • Przepis na racuchy z jabłkami

    Mój przepis na racuchy z jabłkami z pewnością Wam posmakuje! Wychodzą puchate, mięciutkie i delikatne w smaku. Domowe racuchy drożdżowe z jabłkami to pomysł na sycący obiad jarski dla całej rodziny. U mnie w domu są uwielbiane i znikają tak szybko, że nie wyrabiam się z ich smażeniem (każdy je podjada jeszcze cieplutkie zaraz po usmażeniu). Kocham…

    Czytaj dalej »
  • kopytka dyniowe

    Kopytka z dyni

    Kopytka z dyni to pyszny, jesienny pomysł na obiad. Uwielbiam ich smak! Moje kopytka z dyni zaserwowałam z czerwoną, lekko karmelizowaną cebulą. Jak dla mnie połączenie doskonałe. Myślę, że kopytka dyniowe będą równie smacznie smakować z masełkiem szałwiowym. Kopytka Na moim blogu znajdziecie także taki podstawowy, sprawdzony przepis na kopytka.…

    Czytaj dalej »
  • racuchy drożdżowe z truskawkami

    Racuchy drożdżowe z truskawkami

    Uwielbiam racuchy z jabłkami czy twarogiem, jednak tym razem postanowiłam przygotować je z innym dodatkiem. Padło na racuchy drożdżowe z truskawkami oprószone cukrem pudrem… Coś pysznego! Mięciutkie, delikatne w smaku i do tego niesamowicie smaczne. Racuchy drożdżowe Racuchy z truskawkami to pyszne, letnie placuszki, które najlepiej smakują na ciepło zaraz po ich…

    Czytaj dalej »
  • kopytka

    Kopytka

    Kopytka to pyszny pomysł na jarski obiad, jako dodatek do mięsa czy sosu lub nawet w wersji na słodko np. polane śmietaną i obsypane cynamonem oraz cukrem. W każdym wydaniu smakują obłędnie! Przed Wami istny smak mojego dzieciństwa, którym zajadałam się z wielkim smakiem (na zmianę z naleśnikami i pierogami ruskimi). Myślę, że większość osób je gdzieś jadła,…

    Czytaj dalej »
  • Dyniowe racuchy z jabłkami

    Dyniowe racuchy drożdżowe z jabłkami smakują mi najbardziej jesienią. Wtedy właśnie zaczyna się sezon na dynię i staram się go co roku wykorzystywać ile tylko wlezie. Racuszki są mięciutkie, puchate i znikają w oka mgnieniu… Jak dla mnie to prawdziwy smak dzieciństwa, którym mogłabym się objadać na okrągło. Przepis…

    Czytaj dalej »
  • placki z dyni

    Placki z dyni

    Placki z dyni to pomysł na pyszne śniadanie lub jarski, szybki obiad do przygotowania. Wychodzą puchate, mięciutkie i sycące. Placki z dyni na słodko Do ich przygotowania należy użyć dyni zwyczajnej, piżmowej lub hokkaido. Następnie trzeba ją ugotować i zblendować, aby powstało gładkie puree, które należy wymieszać za pomocą łyżki…

    Czytaj dalej »
Back to top button