Drożdżowe

  • Imprezowa pizza

    Imprezowa pizza

    Imprezowa pizza to fantastyczna przekąska imprezowa. Najbardziej mi smakuje na ciepło, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Jednak na zimno jest równie smaczna. Przekąski imprezowe Domowa pizza jest bardzo prosta do przygotowania. W takiej zawijanej wersji wygląda naprawdę ciekawie i rzuca się w oczy gdy leży na stole. Można ją zaserwować z ulubionymi…

    Czytaj dalej »
  • rogaliki z marmoladą

    Rogaliki z marmoladą

    Drożdżowe rogaliki z marmoladą są niezwykle puszyste i mięciutkie. Uwielbiam je jeść gdy są jeszcze lekko ciepłe po wyjęciu z piekarnika. Rogaliki drożdżowe z marmoladą Domowe rogaliki drożdżowe z marmoladą np. różaną czy wieloowocową są niezwykle popularne w moim domu. Piekę je już od wielu, wielu lat… Ciężko mi powiedzieć kiedy…

    Czytaj dalej »
  • Pizza na grubym cieście

    Pizza na grubym cieście

    Pizza na grubym cieście jest pyszna i bardzo sycąca. Jako dziecko często zajadałam się nią w sklepiku szkolnym. Ale to był wtedy rarytas… Na samo wspomnienie robię się głodna! Dzisiaj z okazji Międzynarodowego dnia pizzy stwierdziłam, że fajnie by było znów zjeść taką domową, pizzę na grubym cieście z takimi klasycznymi…

    Czytaj dalej »
  • paszteciki z pieczarkami

    Paszteciki z pieczarkami

    Jaka jest Wasza ulubiona potrawa wigilijna? U mnie na pierwszym miejscu stawiam barszcz na domowym zakwasie. Do niego obowiązkowo muszą być uszka lub paszteciki z pieczarkami. Paszteciki Jak dla mnie paszteciki z pieczarkami są nieodłącznym elementem barszczu czerwonego. Uwielbiam je jeść! Jedynie na wigilię zawsze podaję barszcz…

    Czytaj dalej »
  • bułeczki czosnkowe

    Bułeczki czosnkowe

    Bułeczki czosnkowe to pyszny dodatek do sałatek czy grilla. Uwielbiam je zaraz po wyjęciu z piekarnika! Te bułki czosnkowe wychodzą miękkie, wyraziste w smaku i naprawdę pięknie pachną. Bagietki czosnkowe Te mini bagietki czosnkowe są proste do przygotowania. Ważne jest odpowiednie wyrobienia ciasta, aby wyszło sprężyste i rozpływające się…

    Czytaj dalej »
  • pizzerinki

    Pizzerinki

    Pizzerinki – mój ulubiony przepis! Ciasto wychodzi niesamowicie smaczne, a boki chrupiące. Pizzerinki przepis Spodziewasz się gości, a nie masz pomysłu jaką przekąskę imprezową przygotować? W takim razie polecam Wam te pyszne pizzerinki z czarnymi oliwkami, salami, grillowanymi pieczarkami oraz mozzarellą. Pamiętaj, że dodatki są naprawdę dowolne. Twoje pizzerinki możesz…

    Czytaj dalej »
  • cebularze

    Cebularze

    Cebularze to taka kulinarna wizytówka Lubelszczyzny! Tradycyjne cebularze to przede wszystkim miękkie ciasto drożdżowe, o chrupiących boczkach, a także bardzo aromatyczne cebulowe nadzienie z dodatkiem maku. Przyznaję się bez bicia, ale niestety nie było mi dane jeść takich oryginalnych np. z piekarni w Lublinie, więc postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce! Cebularze Początkowo…

    Czytaj dalej »
  • domowe hot-dogi

    Domowe hot-dogi

    Szczerze mówiąc nigdy nie jadam hot-dogów na stacjach czy barach, jednak takie domowe hot-dogi to bardzo lubię! Myślę, że dla wielu osób hot-dog na stacji benzynowej to ostateczność jeżeli wraca się z dalekiej podróży, a głód doskwiera już od dłuższego czasu. Jestem przekonana, że większość z Was też tak ma… Bułki do hot-dogów Wiele osób…

    Czytaj dalej »
  • chlebek bananowy

    Chlebek bananowy

    Co wiecie tak naprawdę o rzepaku? Pewnie tylko tyle, że kwitnie na wiosnę na żółto i ma czarne nasiona… A to z niego tłoczy się jeden z najzdrowszych olei na świecie. Niestety nie jest on jednak u nas zbytnio doceniany, dlatego poniżej chciałabym Wam opisać jego kilka bardzo cennych właściwości. Najważniejsze właściwości oleju rzepakowego:…

    Czytaj dalej »
  • bagietki czosnkowe

    Bagietki czosnkowe

    Lubisz domowe i pięknie pachnące domowe pieczywo? Szukasz idealnego przepisu na bagietki, a tym bardziej bagietki czosnkowe z ciągnącym się serem? Dobrze trafiłaś/eś! W tym wpisie znajdziesz podstawowy przepis na bagietki pszenne. Dodatkowo możesz je nadziać masełkiem czosnkowym z dodatkiem posiekanego koperku i plasterkami żółtego sera. W tym celu…

    Czytaj dalej »
Back to top button