Kanapki

  • Pomysł na kanapeczki

    Pomysł na kanapeczki z gruszką i serem pleśniowym

    Mam dla Was świetny pomysł na kanapeczki z karmelizowaną gruszką, orzechami i serem pleśniowym. Do tego rukola i orzechy włoskie… Palce lizać! Kanapeczki na imprezę Te kanapeczki na imprezę z pewnością posmakują Twoim gościom. Naprawdę fajnie wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Do ich przygotowania użyłam domowej roboty bagietki – skorzystałam…

    Czytaj dalej »
  • pasztet

    Pasztet

    Domowy pasztet mogłabym jeść codziennie! Jest naprawdę przepyszny i muszę przyznać, że jest hitem każdej imprezy. Stary przepis na pasztet Taki własnoręcznie zrobiony pasztet z wysokiej jakości składników nie ma nic wspólnego z tym ze sklepu. Po pierwsze wiesz co jesz (przede wszystkim z czego on jest), a po drugie taki domowy…

    Czytaj dalej »
  • Hummus z suszonymi pomidorami

    Hummus z suszonymi pomidorami

    Hummus z suszonymi pomidorami to ekspresowa pasta kanapkowa. Smakuje fantastycznie i naprawdę szybko znika z miseczki! W naszym domu to jedyny hummus, który lubią totalnie wszyscy. Ciężko odmówić tej paście kanapkowej, szczególnie jak się ją zaserwuje z domowym, ciepłym pieczywem. Podałam je ostatnio z widocznymi na zdjęciu bułkami pszennymi. Humus przepis…

    Czytaj dalej »
  • Bułki domowe

    Bułki domowe

    Bułki domowe piekę bardzo często. Uwielbiam ich smak i zapach! Jeśli mi tylko pozwala czas to staram się piec samodzielnie pieczywo. Dość rzadko kupuję je w piekarni (nie mówiąc już o zwykłych sklepach….). Ostatnio dodałam na bloga chleb z garnka żeliwnego i po ilości wyświetleń tego przepisu widzę, że bardzo przypadł…

    Czytaj dalej »
  • Tapenada

    Tapenada z czarnych oliwek

    Tapenada jest to pasta z czarnych oliwek, której głównym składnikiem są wydrylowane oliwki – czarne lub zielone. Opcjonalnie możemy dodać także czosnek, świeżą bazylię, filety anchois i kapary. Przepis na tapenadę Domowa tapenada świetnie się sprawdza w połączeniu z bagietką np. podpieczoną w piekarniku i jako dodatek np. do sałatki. Jest to jedna…

    Czytaj dalej »
  • Chleb z garnka

    Chleb z garnka

    Chleb z garnka żeliwnego z chrupiącą skórką to coś przepysznego! Mój mąż (główny tester wszystkich przepisów) powiedział mi dzisiaj, że jak do tej pory to najlepszy chleb jaki mi wyszedł. Także uwierzcie mu na słowo, bo chłopak wie co mówi! Taka ciepła kromka z samym masłem sprawia, że nie będziesz potrzebować żadnych…

    Czytaj dalej »
  • Kanapeczki imprezowe

    Kanapeczki imprezowe

    Kanapeczki imprezowe to niezwykle szybkie do zrobienia przekąski. Powiedziałabym nawet, że takie awaryjne jak goście z zaskoczenia zadzwonią domofonem do Twoich drzwi. Przekąski imprezowe Na moim blogu znajdziesz naprawdę sporo inspiracji na przekąski imprezowe. Koniecznie odwiedź ten wpis – PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ (znajdziesz tam kilkadziesiąt pomysłów). Znajdują tam się…

    Czytaj dalej »
  • Masło czosnkowe

    Masło czosnkowe

    Masło czosnkowe robię dość często, a w szczególności gdy upiekę domowe pieczywko. Taka ciepła kromka chleba czy bułka posmarowana masłem czosnkowym to coś genialnego! Ciężko się wtedy oderwać i nie wziąć dokładki. Jak zrobić domowe masło czosnkowe? To bardzo proste! Do jego przygotowania potrzebne jest miękkie masło (najlepiej je…

    Czytaj dalej »
  • Tost francuski

    Tost francuski

    Tost francuski na słono z grillowanymi pieczarkami, szynką i ciągnącym się serem to super pomysł na śniadanie. Najlepiej smakują na ciepło! Wystarczy tylko 5 minut żeby zrobić te pyszne tosty francuskie na słono. Tosty francuskie na słono Muszę przyznać, że bardzo lubię klasyczne tosty francuskie na słodko z dodatkiem świeżych owoców, czekolady czy ulubionej…

    Czytaj dalej »
  • zapiekanka z pieczarkami i serem

    Zapiekanka z pieczarkami

    Domowa zapiekanka z pieczarkami i serem to świetny pomysł na obiad, kolację czy przekąskę imprezową. To takie proste, a takie smaczne! Kluczowa jest tu domowa, świeżutka bułka pszenna, którą upieczecie raz, dwa. Stanowi ona bazę mojej zapiekanki. Możecie użyć przepisu z bułek do burgerów, tylko wystarczy uformować je w podłużne wałeczki zamiast…

    Czytaj dalej »
Back to top button