vitamoc blendery
vitamoc blendery

Pizza

  • Idealne ciasto na pizzę według Magdy Gessler

    Uwielbiasz domową pizzę i marzysz, aby zrobić taką jak z prawdziwej pizzerii? Przygotowałam dla Was przepis na idealne ciasto na pizzę według Magdy Gessler! Ważne, aby ciasto było cienkie, leciutkie z idealnie wypieczonymi, chrupiącymi brzegami. Najważniejsze rady: Rozczyn można przygotować z drożdży suchych jak i świeżych. Do rozczynu…

    Czytaj dalej »
  • Wspólne gotowanie w ramach akcji BEKO #JedzJakMistrz

    Ostatnio miałam okazję wziąć udział w świetnej akcji BEKO #JedzJakMistrz, podczas której blogerzy kulinarni gotują wspólnie wraz z polskimi mamami. Ja miałam przyjemność spotkać się osobiście z bardzo sympatyczną Agnieszką Mielczarek w studiu Let`s Go Cook od Beko w Warszawie. Naszym zadaniem było przygotowanie trzech przepisów opracowanych…

    Czytaj dalej »
  • Pizza BBQ

    Pizza BBQ z oliwkami

    Kto lubi pizzę łapka w górę! U nas domowa pizza cieszy się ogromnym powodzeniem i żeby nam się nie znudziła to za każdym razem robię ją z innymi dodatkami lub w wersji calzone. To zdecydowanie nasz ulubiony fast-food, który zazwyczaj robię na weekendzie lub gdy spodziewam się znajomych na wieczorne piwko. Wykonanie: Do kubka wkruszamy…

    Czytaj dalej »
  • pizza pieczona na kamieniu na grillu

    Cienka pizza pieczona na kamieniu na grillu

    Kwiecień zrobił się u nas przepiękny! W ostatni weekend nawet rozpoczęliśmy ze znajomymi sezon grillowy, którego nie mogłam się już doczekać. Znudziły Wam się już pieczone kiełbaski czy szaszłyki? Koniecznie zainwestuj w kamień do pizzy… Jedliście kiedyś pizzę pieczoną na kamieniu na rozgrzanym grillu? Pizza jest zapiekana żarem od jej spodu,…

    Czytaj dalej »
  • Calzone z szynką

    Calzone z szynką

    Calzone z szynką bardzo lubię piec, ponieważ wychodzi za każdym razem naprawdę pyszne. Cały sekret tkwi w dobrze wyrobionym cieście drożdżowym. Składniki jakie dodasz zależą tylko i wyłącznie od Ciebie, a także od zapasów Twojej lodówki. Krok 1 Drożdże, 1/2 szklanki mleka, łyżkę mąki oraz cukier mieszamy dokładnie i odstawiamy do wyrośnięcia.…

    Czytaj dalej »
  • Pizza BBQ z kurczakiem

    Pizza BBQ z kurczakiem- idealna!

    Pizza BBQ z kurczakiem chodziła za mną już od jakiegoś czasu. Jednak mamy teraz treningi na siłowni i ogólnie to trzymamy dietę, więc nie możemy sobie pozwolić często na takie pyszności. Skoro dzisiaj cheat-day (oszukany dzień w diecie) to postawiłam na pyszną pizzę na cienkim cieście z dodatkami takimi jak: grillowany kurczak, kukurydza, czerwona…

    Czytaj dalej »
  • Pizza Walentynkowa

    Pizza Walentynkowa

    Jak spędzasz dzisiejsze Walentynki? Masz jakieś wychodne do restauracji, spacer, kina czy szykujesz jakąś super kolacyjkę przy świecach? Ja właśnie przygotowałam pizzę w kształcie serca z dodatkami jakie mój narzeczony lubi najbardziej 🙂 Pizza walentynkowa została upieczona w specjalnej foremce, którą normalnie używam do słodkich wypieków, lecz chciałam…

    Czytaj dalej »
  • Domowa pizza z serowymi boczkami

    Domowa pizza z serowymi boczkami

    Uwielbiam wyjść na pizzę ze znajomymi, lecz chyba największą frajdę sprawia mi przygotowanie jej w domu. Chyba wynika to z tego, że robię ją wtedy z taką ilością dodatków jakie lubię najbardziej, ciasto mogę wykonać grubsze lub całkiem cienkie, a do tego mam pewność, że wiem co jem. Przygotowałam dla Was…

    Czytaj dalej »
  • Hawajska pizza z patelni

    Hawajska pizza z patelni

    Lubicie pizzę na cienkim cieście? Jeżeli macie lepszej jakości patelnię (koniecznie z przykrywką) wtedy możecie wykonać pyszną pizzę hawajską, która podbije Wasze serca 🙂 Ja bardzo lubię takie słodko-kwaśne połączenia, przemycanie ananasa czy innych owoców do obiadu czy sałatek. Krok 1  W kubku wymieszać drożdże z  ½…

    Czytaj dalej »
  • Pizza z patelni z suszonymi pomidorami

    Pizza z patelni z suszonymi pomidorami, kaparami

    Zepsuł Ci się piekarnik, a masz ochotę na domową pizzę? Koniecznie wypróbuj pizzę z patelni na cienkim, świetnie wypieczonym cieście, z mnóstwem dodatków oraz ciągnącą się mozzarellą! Osobiście uważam, że jeżeli dobrze wyrobicie ciasto i będziecie je smażyć na lepszej patelni na średnim ogniu to jeżeli podacie pizzę na talerze to wątpię, żeby ktokolwiek…

    Czytaj dalej »
Close