Pizza z mięsem

  • Pizza ze szparagami i boczkiem - przepis

    Pizza ze szparagami i ricottą

    Pizza ze szparagami i ricottą jest niezwykle dobra! Chrupiące ciasto, niecodzienne składniki i duża dawka sera… Ta biała pizza jest naprawdę warta wypróbowania! Pizza bianca Domowa pizza bianca ze szparagami i ricottą (można zastąpić serem kozim czy nawet fetą) jest ciekawa w smaku. Nieco inna niż ta tradycyjna…

    Czytaj dalej »
  • Pizza na grubym cieście

    Pizza na grubym cieście

    Pizza na grubym cieście jest pyszna i bardzo sycąca. Jako dziecko często zajadałam się nią w sklepiku szkolnym. Ale to był wtedy rarytas… Na samo wspomnienie robię się głodna! Dzisiaj z okazji Międzynarodowego dnia pizzy stwierdziłam, że fajnie by było znów zjeść taką domową, pizzę na grubym cieście z takimi klasycznymi…

    Czytaj dalej »
  • pizzerinki

    Pizzerinki

    Pizzerinki – mój ulubiony przepis! Ciasto wychodzi niesamowicie smaczne, a boki chrupiące. Pizzerinki przepis Spodziewasz się gości, a nie masz pomysłu jaką przekąskę imprezową przygotować? W takim razie polecam Wam te pyszne pizzerinki z czarnymi oliwkami, salami, grillowanymi pieczarkami oraz mozzarellą. Pamiętaj, że dodatki są naprawdę dowolne. Twoje pizzerinki możesz…

    Czytaj dalej »
  • Pizza z patelni

    Pizza z patelni

    Domowa pizza z patelni to pomysł na pyszny obiad czy kolację dla całej rodziny. Jej przyrządzenie jest nieco szybsze niż w przypadku tej tradycyjnej, ponieważ nie robimy wcześniej rozczynu ze świeżych drożdży (używamy drożdży instant bezpośrednio wsypując je do mąki) oraz nie pieczemy jej w piekarniku. Moja pizza z patelni jest na cienkim cieście, a do jej…

    Czytaj dalej »
  • Pizza domowa

    Pizza domowa

    Pizza domowa to zawsze genialny pomysł na obiad czy kolację dla całej rodziny. Uwielbiają ją dorośli jak i dzieci!   Chrupiące, cienkie ciasto, a do tego dodatki takie jakie lubię najbardziej… Właśnie to w niej lubię najbardziej! Dosyć, że jej przygotowanie jest proste i dosyć szybkie, to dodatkowo możesz ją zaserwować…

    Czytaj dalej »
  • Pizzerinki z salami, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

    Pizzerinki z salami, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

    Kto lubi pizzerinki? Jeżeli smakują Ci tak jak mi, to polecam Wam wypróbować domowe pizzerinki z salami, kukurydzą, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. To takie proste, a jakie smaczne! Domowe pizzerinki są fajnym pomysłem na drugie śniadanie do szkoły, pracy czy jako przekąska na piknik. Ich ilość zależy od Ciebie, ponieważ możesz…

    Czytaj dalej »
  • Pizza z kurczakiem, oliwkami i serowymi boczkami

    Kto potrafi się oprzeć kawałkowi pizzy? Domowa pizza smakuje po prostu fenomenalnie! Możesz ją przygotować z jakich tylko chcesz składników, a do tego zrobiona samodzielnie wychodzi taniej niż zamówiona z pizzerii. Na blogu znajduje się wiele różnych przepisów na pizzę, między innymi opracowałam świetnie ciasto na pizzę (klik>>). Tym…

    Czytaj dalej »
  • Pizza w kształcie serca

    Pizza w kształcie serca

    Ostatnio postanowiłam przygotować serię przepisów na romantyczną kolację. Pamiętajcie, że nie musicie mieć specjalnych okazji jak Walentynki, aby miło spędzić wieczór z ukochaną osobą. Warto “organizować” sobie właśnie te magiczne chwile np. w postaci romantycznej kolacji z jakimś pysznym jedzonkiem. Ostatnio proponowałam Wam sałatkę z szynką parmeńską, melonem,…

    Czytaj dalej »
  • orkiszowa pizza z patelni

    Szybka orkiszowa pizza z patelni

    Orkiszowa pizza z patelni jest fajną alternatywą tradycyjnej pizzy z piekarnika. Do ciasta użyłam suszonych drożdży instant. Jednak jeżeli wolicie to możecie dodać ok. 15 g drożdży świeżych (tylko pamiętajcie, że wtedy należy rozrobić rozczyn drożdżowy). Ciasto na pizzę wyszło miękkie, sprężyste i bardzo smaorkiszowa pizza z patelniczne. Użyłam…

    Czytaj dalej »
  • ciasto na pizzę

    Idealne ciasto na pizzę według Magdy Gessler

    Uwielbiasz domową pizzę i marzysz, aby zrobić taką jak z prawdziwej pizzerii? Przygotowałam dla Was przepis na idealne ciasto na pizzę według Magdy Gessler! Ważne, aby ciasto było cienkie, leciutkie z idealnie wypieczonymi, chrupiącymi brzegami. Ciasto na pizzę to naprawdę totalna podstawa do wykonania smacznej pizzy. Możesz mieć…

    Czytaj dalej »
Back to top button