Nadszedł mój dzień z Hortex! 🙂 Nie wiem dlaczego, ale jakimś cudem przeoczyłam konkurs na Durszlaku, który polega na przygotowaniu pysznego, kolorowego dania z użyciem soków lub mrożonek Hortex. Uwielbiam takie zadania, rywalizację wśród zawodników ponieważ nawet jeśli przegrywam to się nie załamuję tylko wręcz przeciwnie, z każdym następnym konkursem staram się jeszcze bardziej, aby wymyślać jeszcze ciekawsze dania oraz robić lepsze zdjęcia… Co do fotografowania to jest to od niedawna moja niesamowita pasja (no zaraz po największej pasji jaką jest gotowanie). Mam nadzieję, że przyjdzie kiedyś taki dzień, kiedy w pełni będę zadowolona ze swoich postępów i uznam, że doszłam właśnie do tego poziomu zdjęć, do których tak uparcie dążyłam 🙂
Zadanie konkursowe było dość ogólne, ze względu na szeroki asortyment Hortexu więc postanowiłam wykonać moją ulubioną pizzę na spodzie z kalafiora! Jest ona bardzo prosta do wykonania, a zarazem lekka i niesamowicie dobra. Uprzedzam od razu, że nie jest to typowe ciasto na pizzę lecz jeżeli dobrze zblendujecie kalafior będzie on nie wyczuwalny, nadaje jedynie delikatny posmak.
Chciałam zrobić więcej zdjęć, ale mój chłopak jak zwykle co chwilkę się pytał czy już może zjeść bo tak pięknie pachnie w całym mieszkaniu… No i była tak dobra, że musiałam na szybko robić drugą, bo pierwsza zniknęła w oka mgnieniu! <3
Przepis na: Pizza na spodzie z kalafiora
Składniki:
Ciasto:
- 2 opakowania kalafiora (różyczki) Hortex
- 2 jajka
- 10 dag żółtej mozzarelli (na tarce o drobnych oczkach)
- szczypta oregano, ziół prowansalskich,
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- sól, pieprz
Dodatki:
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego (u mnie domowej roboty)
- 10 dag startego żółtego sera np. mozzarelli
- 1 laska kiełbasy
- kilka pomidorków koktajlowych
- świeża rukola (po upieczeniu)
- zioła prowansalskie
Zobacz również:
Pizza na spodzie z kalafiora - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Komentarze
Czy z tej porcji w przepisie wychodzi taka jedna mała pizza? 🙂
Wygląda i brzmi pysznie 🙂 musimy sprobowac 🙂