Torty

  • tort raffaello

    Tort Raffaello

    Uwielbiam tort Raffaello. To z pewnością jeden z pierwszych tortów jakie robiłam jeszcze na początku liceum (a może jeszcze pod koniec gimnazjum…). Jest sprawdzony, niezwykle smaczny i świetnie się sprawdza na wszystkich możliwych większych uroczystościach rodzinnych jak urodziny, imieniny czy chrzciny. Ciasto Raffaello Ciasto Raffaello składa się z jasnego biszkoptu…

    Czytaj dalej »
  • Tort Kinder

    Tort Kinder

    Tort Kinder wygląda i smakuje naprawdę wspaniale. Ta dekoracja z batoników i czekoladowych jajek Kinder z pewnością zachwyci nie tylko dzieci, lecz także dorosłych! Zanim zabierzesz się za przygotowanie tego tortu to polecam najpierw dokładnie przeczytać sobie cały poniższy opis. Proponuję w jednym dniu upiec sobie biszkopt i zacząć robić krem…

    Czytaj dalej »
  • Tort śmietankowy

    Tort śmietankowy

    Tort śmietankowy z warstwą świeżych malin oraz konfitury malinowej jest naprawdę przepyszny i prosty do przygotowania. Zrobiony został na jasnym biszkopcie, jednak jeśli wolicie to na kakaowym również będzie fajnie smakować. Mój tort śmietankowy udekorowałam maślanym tynkiem oraz świeżymi kwiatami. Jednak tak naprawdę jeżeli chcecie to przygotujcie po prostu większą ilość kremu…

    Czytaj dalej »
  • Krem do tortu z mascarpone

    Krem do tortu z mascarpone

    Przygotowałam dla Was najprostszy krem do tortu z mascarpone jaki tylko może być! Jest naprawdę uniwersalny i wielokrotnie sprawdzony przy wielu wypiekach. Ostatnio używałam ten krem w torcie truskawkowym – idealnie pasuje w połączeniu z musem truskawkowym. Krem do tortu Na moim blogu znajdziesz między innymi krem budyniowy czy krem…

    Czytaj dalej »
  • Ciasta z truskawkami – kilkanaście przepisów!

    Ciasta z truskawkami są obłędnie smaczne! Można je przygotować na wiele różnych sposobów. Niezależnie czy to będzie ciasto drożdżowe, ucierane, biszkoptowe, kruche czy francuskie… Wraz z soczystymi, sezonowymi truskawkami będzie smakować fantastycznie! Ciasta z owocami Domowe ciasta z truskawkami są bajeczne dobre. Może dlatego, że dla mnie truskawki są…

    Czytaj dalej »
  • tort urodzinowy

    Tort urodzinowy czekoladowo-truskawkowy

    Przed Wami tort urodzinowy o smaku czekoladowo- truskawkowym! Jest naprawdę pracochłonny, ale smak Wam wynagrodzi robociznę i poświęcony czas. Tort Co ciekawe na samo dodawanie tego przepisu krok po kroku zeszło mi ponad 4 godziny żeby wszystko jak najlepiej Wam wyjaśnić i szczegółowo opisać. Mam nadzieję, że to docenicie i wypróbujecie…

    Czytaj dalej »
  • Krem budyniowy

    Krem budyniowy

    Mam dla Was prosty i naprawdę przepyszny przepis na krem budyniowy, który wychodzi za każdym razem! W swoim życiu próbowałam różnych przepisów, ale ten stary, sprawdzony przepis króluje w mojej kuchni. To jeden z kremów, który wyjada się z miski, a nawet wiecznie trwa walka kto obliże ostatnią łyżkę kremu! Krem budyniowy do tortu…

    Czytaj dalej »
  • krem czekoladowy do tortu

    Krem czekoladowy do tortu

    Krem czekoladowy do tortu smakuje naprawdę niesamowicie! Jest uniwersalny i sprawdzi się świetnie do różnych deserów, ciast czy tortów. Jak dla mnie domowy krem czekoladowy jest tak smaczny, że ciężko mu się oprzeć i nie wyjadać go łyżką z miseczki (mój mąż jest mistrzem podkradania się i podjadania tego kremu). Krem…

    Czytaj dalej »
  • tort truskawkowy

    Tort truskawkowy

    Gdy tylko pojawiają się pierwsze truskawki, wtedy przygotowuję na różne okazje mój sprawdzony tort truskawkowy. Jest bardzo owocowy, pięknie się kroi i co najważniejsze nie jest zbyt słodki, czy ciężki. Mój tort truskawkowy przygotowałam na bazie uniwersalnego przepisu na biszkopt. Całość smakuje fantastycznie! Tort z truskawkami Tort truskawkowy przełożyłam masą śmietankową…

    Czytaj dalej »
  • przepis na biszkopt

    Biszkopt na tort

    Przed Wami mój sprawdzony i uniwersalny przepis na biszkopt na tort. Wychodzi jaśniutki, miękki i delikatny w smaku. Rośnie naprawdę bardzo ładnie w tortownicy, a tego sekret tkwi przede wszystkim we właściwym i długotrwałym ubijaniu jajek. Nie potrzebujesz proszku do pieczenia, aby upiec wysoki, równiutki biszkopt! Wystarczy ręczny mikser i chwila cierpliwości. Biszkopt na tort…

    Czytaj dalej »
Back to top button