Opis przepisu
Tort Kinder Bueno
Jest to idealny tort dla miłośników czekolady oraz batoników kinder bueno, kinder niespodzianki oraz batoników kinder dla dzieci! Składa się z biszkoptu, masy czekoladowo-śmietankowej Kinder bueno, masy truskawkowej, tynku maślanego oraz dripu czekoladowego. Wierzch dekorują batoniki oraz czekoladowe jajka. Całość prezentuje się naprawdę okazale, a smakuje jeszcze lepiej! Każdy solenizant, zarówno ten mały, jak i duży będzie z całą pewnością zachwycony takim tortem!
Tort Kinder wygląda i smakuje naprawdę wspaniale. Ta dekoracja z batoników i czekoladowych jajek Kinder Bueno z pewnością zachwyci nie tylko dzieci, lecz także dorosłych!
Zanim zabierzesz się za przygotowanie tego tortu to polecam najpierw dokładnie przeczytać sobie cały poniższy opis. Proponuję w jednym dniu upiec sobie biszkopt i zacząć robić krem czekoladowy Kinder Bueno, a na drugi dzień go sobie skończyć. Od razu uprzedzam, że nie jest to trudny tort, więc niech długość tekstu Was nie przerazi! Starałam się jak najbardziej szczegółowo opisać cały proces jego przygotowania. Mój tort zrobiłam w rancie o średnicy 18 cm i wyszedł dość wysoki (około 14 cm)- można go pokroić na 16-18 porcji.
Tort kinder dla dzieci
Klasyczny tort Kinder powinien się składać jedynie z kremu czekoladowego, ale ja dodałam jedną warstwę owocową (krem truskawkowo-malinowy), aby całość nie była mdła. No i jak dla mnie to był strzał w dziesiątkę! Jeśli jednak chcecie to oczywiście możecie pominąć krem truskawkowy i zastosować sam krem czekoladowy (tylko wtedy podzielcie sobie biszkopt na 3 blaty, a nie na 4 (bo nie będzie takiej potrzeby, skoro są 2 przełożenia kremem czekoladowym).
Krem o smaku Kinder Bueno zmodyfikowałam z niezawodnego przepisu SugarLady. Jest on bardzo kremowy, z dodatkiem nieco chrupiącym akcentem drobno posiekanych batoników Kinder Bueno.
Boki i wierzch tortu obłożyłam maślanym tynkiem Milky Way, a wierzch udekorowałam dripem czekoladowym, a także batonikami Kinder, Kinder Bueno oraz jajkami Kinder Niespodzianka. Jestem pewna, że całość Ci posmakuje! To super pomysł na tort dla dzieci, czy nawet urodzinowy dla dorosłych (którzy uwielbiają te czekoladowe batoniki). Koniecznie wypróbuj ten tort czekoladowy!
Przepis na: Tort Kinder
Składniki:
Biszkopt:
- 6 jajek
- szczypta soli
- 160 g cukru drobnego
- 140 g mąki pszennej tortowej
- 45 g mąki ziemniaczanej
Krem Kinder bueno:
- 350 ml śmietanki 30%
- 200 g czekolady mlecznej
- 50 g czekolady gorzkiej
- 350 g mascarpone
- 5 łyżeczek kremu czekoladowego np. nutelli
- 3 łyżeczki masła orzechowego
- 3 batoniki Kinder Bueno
Krem truskawkowy:
- 400 g truskawek np. mrożonych
- opcjonalnie mała garść malin np. mrożonych
- 60 g cukru
- 17 g żelatyny
- 5 łyżek zimnej wody
- 250 ml śmietanki 36%
Tynk maślany:
- 60 g cukru
- 90 g mleka
- 250 g masła
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 120 g mleka w proszku
Drip czekoladowy:
- 100 g mlecznej czekolady
- 3-4 łyżki śmietanki kremówki 30%
Dodatkowo:
- batoniki Kinder
- batoniki Kinder Bueno
- jajka Kinder Niespodzianka
Zobacz również:
Tort Kinder - przepis krok po kroku
Krok 1
Biszkopt:
Piekłam tort w rancie (ewentualnie można użyć zwykłej, wysokiej tortownicy) o średnicy 18 cm. Jeśli robicie częściej torty to polecam kupić sobie regulowany rant do tortów (jest tego sporo na allegro) – polecam go kupić, bo super się sprawdza podczas nakładania warstw kremów, biszkoptów itp. Z takim wysokim rantem zrobienie równego tortu nie będzie problemem.
Jajka (6 szt) powinny być w temp. pokojowej! Bardzo dokładnie oddzielamy białka od żółtek. Do suchej miski dodajemy białka i szczyptę soli. Ubijamy na wysokich obrotach miksera przez około 5 minut. Masa być bardzo puszysta i sztywna.
Po tym czasie dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru (łącznie 160 g, najlepiej drobnego do wypieków). Za każdym razem dokładnie miksujemy do momentu rozpuszczenia się cukru. Masa powinna zdecydowanie zwiększyć swoją objętość i być idealnie sztywna. Całość ubijamy około 7 minut. Najlepiej to sprawdzić tym, że jak obrócisz miskę do góry nogami to nie zmieni się ich konsystencja i nic nie wyleci z miski.
Dodajemy żółtka i miksujemy tylko przez chwilkę. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną tortową (140 g) i ziemniaczaną (45 g). Całość mieszamy bardzo delikatnie za pomocą trzepaczki.
Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy do tortownicy. Pieczemy w temp. 160ºC przez ok. 50 minut (góra-dół, z termoobiegiem) lub do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie ciasto od razu wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy je z wysokości 20-30 cm na blat kuchenny czy podłogę. Dzięki temu biszkopt będzie równiutki i nie opadnie po przestygnięciu. Odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na równe 4 blaty. Ponczujemy biszkopty odrobiną przestudzonej herbaty.
Krok 2
Krem Kinder Bueno:
Do garnka wlewamy śmietankę kremówkę (350 ml) i ją podgrzewamy aż będzie bardzo ciepła, lecz jej nie zagotowujemy (nie doprowadzamy do wrzenia). Do osobnej miski dodajemy posiekaną czekoladę mleczną (200 g), gorzką (50 g), krem czekoladowy (4-5 łyżeczek) oraz masło orzechowe (3 łyżeczki). Zalewamy je podgrzaną śmietanką i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Wkładamy do lodówki na całą noc lub chociaż na 5-6 godzin.
Po tym czasie dodajemy do masy czekoladowej schłodzone mascarpone (około 350 g) i miksujemy na małych lub średnich obrotach aż powstanie sztywny krem. Jeśli chcesz to odłóż 2-3 łyżki kremu do osobnej miseczki, aby udekorować nim wierzch tortu.
Krok 3
Krok 4
Nakładamy połowę kremu czekoladowego, wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem biszkopta.
Krok 5
Krem truskawkowy
Truskawki (400 g, ja użyłam rozmrożonych, a dodatkowo wrzuciłam garść rozmrożonych malin) wrzucamy do małego garnka i podlewamy kilkoma łyżkami wody. Wsypujemy cukier (około 60 g) i mieszamy. Gotujemy na małym ogniu aż zmiękną i zaczną puszczać sok.
W tym czasie do małej miseczki wsypujemy żelatynę (15 g) i zalewamy zimną wodą (5 łyżek). Mieszamy i zostawiamy na kilka minut, aby żelatyna napęczniała. Gdy truskawki zmiękną wtedy zdejmujemy je na chwilę z palnika i blendujemy na gładkie puree.
Ponownie garnek z puree stawiamy na palnik i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy po chwili w zimne miejsce np. do lodówki czy na balkon, aby masa się schłodziła, ale nie stężała.
Schłodzoną śmietankę (250 ml) ubijamy na wysokich obrotach miksera. Tylko tym razem miksujemy do momentu aż śmietanka nie będzie do końca sztywna. Dodajemy stopniowo po 1 lub 2 łyżki ostudzonej masy truskawkowej i delikatnie mieszamy za pomocą trzepaczki tylko do połączenia się składników.
Krem truskawkowy będzie na początku nieco rzadki, ale wystarczy go na chwilę włożyć do lodówki, aby nieco zgęstniał (tylko trzeba pilnować żeby całkowicie nie stężał!).
Gdy krem zrobi się nieco gęstszy, wtedy nakładamy go na blat biszkoptu, wyrównujemy.
Krok 6
Krok 7
Tynk maślany
W małym garnku podgrzewamy mleko (90 g) i cukier (60 g). Mieszamy do momentu roztopienia się cukru. Odstawiamy do przestygnięcia.
W misce miksujemy na jasny puch miękkie masło przez około 3-4 minuty (250 g).
Krok 8
Krok 10
Wygładzamy wierzch i boki tortu za pomocą szpatułki o długiej i gładkiej krawędzi. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Pozostały tynk zostaje w misce na blacie kuchennym (nie wkładamy go do lodówki).
Krok 11
Krok 12
Drip czekoladowy
Przygotowujemy drip czekoladowy. W malutkim garnku podgrzewamy śmietankę (4 łyżki) i czekoladę (100 g) na minimalnym ogniu. Cały czas mieszamy do momentu roztopienia się czekolady. Można to też zrobić polewę za pomocą mikrofalówki. Odstawiamy do przestygnięcia. Przelewamy do specjalnej, małej buteleczki (z małym dziubkiem) lub do rękawa cukierniczego. Dekorujemy czekoladą brzegi tortu – można objechać tort dookoła lub tylko z jednej strony.
Wierzch tortu udekorowałam batonikami Kinder, Kinder Bueno i jajkami Kinder. Opcjonalnie można 2 łyżki kremu czekoladowego przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nim wierzch tortu.
Wkładamy tort na kilka godzin do lodówki, jednak przed jego krojeniem polecam wyciągnąć go tak około 30 minut szybciej, aby tynk nabrał temperatury pokojowej i ładnie się kroił. Smacznego!
Komentarze
Mój pierwszy raz ♥️ już mam zamówienie na kolejny 🙈 tylko muszę to sobie przeliczyć by był na 20osob i niższy (łatwiej się kroi) ale przepis ekstra!
Tort wyszedł przepięknie! Super, że smakował i dzięki wielkie za zdjęcie 🙂
Mój pierwszy w życiu tort, zrobiony na urodziny chłopaka. Wyszedł pyszny 😊
Wow piękny! No to chyba zaraz się zmienisz w narzeczoną po takim prezencie 😛
Dziękuję 🥰 Hehe może może 🙈😄😂
Moje wykonanie , tort dla kuzynki
Naprawdę piękny torcik 🙂 Bardzo dziękuję za zdjęcie, solenizantka musiała być zachwycona 😍
U nas w trochę innej wersji. 🙂 Dodałam barwnik do tynku i wyszło pięknie. Tort faktycznie wyszedł przepyszny!! Polecam przepis bo to mój pierwszy samodzielny tort i nie było problemu z poszczególnymi krokami
Rewelacyjny wyszedł ten torcik w tym kolorze! 😍 Moja córcia za równy miesiąc też kończy roczek 🤗 Bardzo się cieszę, że smakował i udało się zrobić bez problemów ❤️ Pozdrawiam serdecznie!
Biszkopt w 160 stopniach piec na funkcji góra-dół czy termoobieg? U mnie to są oddzielne funkcje i termoobieg jest wyższy o ok.10-15 stopni od góra-dół
W funkcji góra-dół 🙂
Najlepiej dzisiaj zacząć robić krem i upiec biszkopt, a jutro tort złożyć w całość, otynkować 🙂 W niedzielę będzie gotowy do krojenia, pozdrawiam.
Witam Mam pytanie jakie proporcje na masę krem na duży biszkopt blaszki.
Pozdrawiam
Witam, najlepiej wejść na mój przelicznik foremek i wpisać wymiary swojej blaszki, ponieważ duża blaszka, to niestety zbyt mało precyzyjna informacja 🙂
Czeka na solenizanta ☺️
Pięknie wyszedł torcik!! Wszystkiego najlepszego dla solenizanta <3
Wyszedł świetny!
Rewelacja! 🙂
Mój pierwszy tort 🙂
Super pomysł na tort! 🙂
W jakiej kolejności powinnam zacząć? Najpierw biszkopt potem krem czy na odwrót? I ile ten tort może stać? Czy jeśli skończę go robić w sobotę to może stać do poniedziałku w lodówce?
Obojętnie czy najpierw krem czy biszkopt.Tak jak pisałam ten krem robi się dwa dni- czyli wieczorem np. w piatek go Pani zacznie, to w sobotę rano można go zmiskować. Biszkopt można upiec w piatek wieczorem lub w sobotę rano. Gdy przestygnie, wtedy nałoży Pani kremy an biszkopt, a wieczorem można go otynkować. Nie mam pojęcia ile maksymalnie może stać ten tort w lodówce, bo nigdy tego nie testowałam. Do poniedziałku nie powinno mu się nic stać 🙂
Dziękuję bardzo za odpowiedź, na pewno dam znać jak wyszedł tort 🙂
To udanych wypieków!
Tort super. To był mój pierwszy tort w życiu który zrobiłam.
Ale świetnie wyszedł tort! Brawo <3 Wszystkiego najlepszego dla solenizanta!
Jaką wysokość ma rant którego używałaś ?
Widać po zdjęciach, że mój rant jest za mały, bodajże miał 15 cm 🙂 Ale i tak to nie przeszkodziło w dokonczeniu tortu… 🙂
Był pyszny ! ❤️
pięknie wyszedł! Dziękuję za zdjęcie 🙂
Witam chce użyć tylko przepis na krem jeśli dobrze rozumiem krem przed nałożeniem na tort ma być zrobiony najlepiej dzień wcześniej i odstawiony do lodówki by stężniał ? Pytanie 2 czy batoniki mogę dać w ten dzień co czekolada ?
Niezależnie czy ten krem ma być przygotowany na tort, inne ciasto czy do pucharku to wszystko trzeba zrobić według przepisu. Nie skracamy czasu, ani nie zmieniamy kolejności.
Witam 🙂 Chciałabym zrobić krem kinder bueno na 1 przełożenie o średnicy 22cm i wys. ok. 3 cm. Jakie proporcje?:)
Witam, niestety aż tak dokładnie to ciężko mi powiedzieć. Proponowałabym spróbować przemnożyć składniki x1,5 🙂
Mój pierwszy tort w życiu😁 super przepis❤️
Wow niemożliwe, że to pierwszy tort <3 piękny!
A czy można czymś zastąpić mleko w proszku? Mieszkam w Niemczech i nigdy w sklepie takiego nie widziałam🙈
Niestety nie da się niczym zastąpić… Ale jak czegoś nie ma stacjonarne, to zawsze przecież można zamówić przez internet 🙂
A to mój, robiony pierwszy raz. Dziękuję za przepis!🙂😊
Tort wyszedł pięknie 🙂 Wszystkiego najlepszego dla solenizanta!
Ha, przepis wygląda bardzo obiecująco, ja jednak muszę upiec “mroczny” tort dla młodego i zastanawiam się, czy do tynku można dodać czarne kakao, a jeśli tak, to w jakiej proporcji? A może zastąpić tynk kremem z innego przepisu? Będę bardzo wdzięczna za radę:)
Niestety nie robiłam nigdy czarnego tynku, więc ciężko mi podpowiedzieć 🙂 Z pewnością są w internecie gotowe proporcje na taki krem czy tynk.
Super mi Karolinka zrobi w mikserze galaktycznym pozdrawiam Kubuś
Witam. Co się stanie jak po godzinie do masy bueno dodam serek mascarpone ?
To się Pani nie ubije krem. Śmietanka z czekoladą mają być naprawdę dobrze schłodzone żeby później krem ładnie się ubił i był torcie sztywny, ładnie się kroił.
Zaryzykowałam i włożyłam zimny krem na 40min do zamrażalnika. Udało się 🙂 jak na pierwszy tort jestem zachwycona. Dziękuję za super przepis
No to muszę powiedzieć, że jak na pierwszy tort to wyszedł naprawdę superowy ❤️❤️ Cieszę się, że udało się z kremem 🙂 Dziękuję za zdjęcie i życzę wszystkiego najlepszego dla solenizantki! ❤️
Witam. Czy mogę zrobić ten tort w zwykłej tortownicy 24-26cm? Czy wtedy wyjdzie tak samo piękny tylko niższy?
Czy lepiej jakbym zwiększyła ilość składników?
Witam, skoro chce Pani piec praktycznie w dwa razy większej blaszce no to trzeba oczywiście zwiększyć proporcje, bo inaczej tort wyjdzie naprawdę niski… 🙂
Biszkopt bez proszku do pieczenia
Tak, jeżeli są dobrze ubite białka to nie ma potrzeby używania proszku do pieczenia 🙂 Ja nigdy nie dodaję, a biszkopt wychodzi wysoki i równiutki jak na zdjęciu 🙂
Mam w planach go zrobić dlatego chcę dopytać czy może być śmietanka 36 zamiast 30? I czym można zastąpić mleko w proszku?
Proszę bardziej szczegółowo opisać w którym momencie chce Pani zastąpić śmietankę, ponieważ jest używana do dripu, kremu truskawkowego, czekoladowego, więc ciężko mi powiedzieć o którą zmianę chodzi… Mleka w proszku niestety nie da się niczym zastąpić w tynku 🙂
W zasadzie to w każdym z trzech aspektów 🙈
jeśli robisz różne kremy to śmietanka 30% jest do tego najlepsza, bo śmietanka 36% szybko się waży przy podgrzewaniu, raz chciałam jej użyć do zrobienia kremu i miałam najniższy palnik i po chwili zważyła mi się cała, a przy śmietance 30% nie zdarzyło mi się to nigdy:)
Mi się osobiście nie zdarzyła się taka sytuacja, ale może faktycznie tak jest 🙂
Nie robiłam szczerze mówiąc na innej niz w przepisie… 🙂 Raczej trzymałabym się składników i proporcji tutaj podanych. Nie wiem czy np. w przypadku tynku nie wyszłoby zbyt gęste i czy nie byłby problem z otynkowaniem tortu.
Dziękuję ❤️ to mój drugi w życiu dopiero. Musimy się z dripem zakolegować bardziej 😂
Nie no muszę powiedzieć, że jak na drugi w życiu to wyszedł przepiękny! ❤️❤️ Widzę ukryty talent do tego 🙂
Dziękuję ☺️
Witam a mozna dac masę cukrową czy raczej nie jest to konieczne ?
Witam, ja nie przepadam za masą cukrową, więc w moich przepisach jej nie dodaję. W tak słodkim torcie jak ten, dodatek masy cukrowej to byłby zły pomysł… Prędzej w jakimś torcie owocowym 🙂
Hej, robilam tynk z tego przepisu, ale wyszedł bardzo słodki, czy można dać mniej cukru, albo coś zmienić żeby był mniej słodki?
W takim razie spróbowałabym odjąć połowę cukru następnym razem 🙂
Chciałabym zrobić ten tort na 18 urodziny córki na niedziele ,kiedy mogę zacząć go robić -żeby się wyrobić i połączyć prace z innymi sprawami 🙂
W piątek proponuję upiec biszkopt i zacząć krem czekoladowy, a resztę skończyć w sobotę 🙂
Dziękuje tak zrobię :)mam nadzieje ,ze się uda
Życzę w takim razie udanych wypieków! Proszę się pochwalić efektem w wolnej chwili ❤️
Mój pierwszy tort w smaku rewelacja
Superowy wyszedł jak na pierwszy ❤️❤️ Cieszę się, że smakuje 🙂
Witam. Co zrobic gdy krem kinder bueno sie zwazy, robie wszystko wedlug przepisu mimo to nie wychodzi
Witam, ciężko mi powiedzieć, ale ewidentnie coś robi Pani źle… Obstawiałabym, że zagotowuje Pani śmietankę, bo gdy wleje się taką gorącą do czekolad to one właśnie mogą się zwarzyć.
Nie ,smietana jest ciepla okolo70 stopni, pierwszy krem robilam z czekolady z sieciowek, uznalam ze to wina czekolady, kolejny raz wszystkie produkty byly markowe,po calonocnym studzeniu,miksowany rowniez na 2 – gim stopniu w robocie planetarnym sie zwazyl, posiadam wage cukiernicza ,wiec produkty sa idealnie odwazone, do tej chwili robilam kinder bueno biale,mam kilkuletnie doswiadczenie w tortach , zaintrygowal mnie ,Pani przepis i postanowilam go wyprobowac, nie pomoglo standartowe ratowanie zwazonego kremu, wiec postanowilam zapytac.
A i najwazniejsze krem sie wazy przy dodaniu mascarpone.
A czy ta masa czekoladowa była mieszana z zimnym mascarpone też z lodówki? Bo może to kwestia różnicy temperatur. Niestety więcej pomysłów nie mam 🙁
Witam 😊 mam tortownice o średnicy 18cm wysoką 9cm czy mogę podzielić składniki na biszkopt na pół i upiec 2 biszkopty czy muszę kupić rant? 😊
Witam, rant pomaga w składaniu całego tortu, ale nie jest obowiązkowy. Bez niego też można sobie spokojnie poradzić. Jeśli chodzi o pieczenie biszkoptu, to wystarczy, że wyłoży sobie Pani boki blaszki papierem do pieczenia (tak, aby sięgał powyżej wysokości tortownicy). Jeżeli jednak obawia się Pani, że nie wyjdzie, to lepiej upiec dwa biszkopty. Ogólnie w przepisie użyłam 3 blatów, dlatego na Pani miejscu zrobiłabym wtedy jeden większy, a jeden mniejszy biszkopt. Ten większy bym podzieliła na pół 🙂
Mój pierwszy tort!!!
Wyszedł obłędny ❤️
Dziękuję za przepis ❤️
Super, cieszę się 🙂
Czy do tynku maślanego mogę dodać odrobinę barwnika spożywczego?? Pozdrawiam 😊
Raczej tak 🙂
Jak długo mogę tynk z mleka w proszku przechować w lodówce przed otynkowaniem tortu?
Nie radziłabym go przechowywać w lodówce przed otynkowaniem, ponieważ może stwardnieć ze względu na mleko w proszku. Robi się go bardzo szybko, więc radziłabym go zrobić na świeżo 🙂
Bardzo dziękuję 🙂
Witam.. jak długo należy schładzać krem truskawkowy…. Coś jest płynny już długi czas ;/
To zależy co to znaczy długi czas? Godzina? Cały dzień? Ogólnie kremy na bazie żelatyny dość szybko powinny stężeć, można to przyspieszyć wkładając do lodówki, ale trzeba pilnować i co jakiś czas sprawdzać żeby całkiem nie stężał. Jeśli będzie nadal płynny to trzeba dodać więcej żelatyny lub nawet rozrobić galaretkę truskawkową w 100 ml wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia i wlać np. połowę do kremu, zmiksować.
Długi czas to płynny krem po 6h
No to w takim razie źle przygotowany. Napisałam jak go uratować 🙂
mój pierwszy tort 🥰 mam nadzieję że będzie pyszny bo troszke komplikacji było😅😅
Jak na pierwszy raz to wyszedł super ❤️ czekam w takim razie na informacje czy smakował 🤗
dostał opinie najlepszego tortu jaki jadł więc wyszło bardzo dobrze ☺️
Bardzo się cieszę, że smakował 🙂 Wizualnie zrobiłaś jak mój, czy poszalałaś z dekoracją? 😛
A to w moim wykonaniu, w smaku rewelacyjny ❤️
Bardzo się cieszę, że smakuje! 😍😍
To znów ja, odnośnie tortownicy 24,4 h6, robiąc z podwójnej ilościi składników biszkopt mogę rozdzielić na pół i upiec po prostu dwa biszkopty? Czy na raz i bo wysunąć papier do pieczenia żeby wystawał poza brzeg do góry? Pozdrawiam serdecznie
Witam, czy na średnicę 24.5 podwoić ilość produktów? I wysokość 6cm tortownicy wystarczy? Pozdrawiam serdecznie
Witam, mój ma 18 cm, wiec z proporcji wychodzi ze należy przemnożyć x1.85. Jednak obawiam się, że wysokość 6 cm jest za mała, jeżeli chodzi o tortownicę. Mój tort ma około 14 cm, wiec najlepiej aby rant był podobnej wielkości. Ja użyłam nawet troszkę za niskiego rantu, co widać na zdjęciach krok po kroku, ale 6 cm będzie dużo za mało.
Dziękuję pięknie za odpowiedź 🥰
Witam Panią. Proszę powiedziec czy mozna pominąć masło orzechowe w przepisie? Przyjęcie ma być dla wiekszej ilosci dzieci I nie chce ryzykowac z ewentualnymi reakcjami alergicznymi. Czy brak masła orzechowego nie wplynie na konsystencje i jak bardzo zmienisie smak?
I jeszcze jedno pytanie. Obecnie tu gdzie mieszkam jest gorąco, tort muszę przewiezc jakies 30 minut, czy mozna dodac zelatyny do kremow żeby sie trzymaly?
Z gory dziekuje. Pozdrawiam
Witam, nie robiłam bez masła orzechowego, więc nie wiem jak bardzo wpłynie to na konsystencję i smak… W takim razie trzeba pewnie zwiększyć ilość nutelli i ewentualnie żelatynę skoro faktycznie jest bardzo gorąco u Pani 🙂
Bardzo fajny przepis wszystko krok po kroku wytłumaczone 🤗 mój 2 tort w życiu. Tort z okazji 50 urodzin mamy 😁 smakował przepysznie !
Wow, wygląda zjawiskowo! ❤️❤️ Aż ciężko uwierzyć, że 2 w życiu dopiero 🙂 Bardzo się cieszę, że smakował, mama musiała być zachwycona 🤗
Czy nie trzeba nasączyć tortu?
Wszystko jest opisane w przepisie. Proszę jeszcze raz przeczytac krok 1 🙂
Polecam przepis:) Piąty w życiu tort wykonany przeze mnie 🙂
Piękny torcik! Mam nadzieję, że smakował 🙂
Mój pierwszy, super przepis 🤍
wow wyszedl pieknie 🙂 Az strach pomyslec jak będą wyglądały kolejne torty jak pierwszy tak wyszedł 😛
Witam Pani Asiu, krem Kinder Bueno mi wypływa, tort złożyłam o 10 jest 17 czy jest szansa że to usiądzie? Dodam że krem był gesty przed nałożeniem
O kurczę nie mam pojęcia… To mega dziwne, żeby krem był sztywny, a po nałożeniu wypływał. Czy przypadkiem nie nałożyła go Pani na ciepły biszkopt?
Biszkopt wczoraj piekłam, zobaczę jutro rano mam nadzieję że bardziej się zbije z godziny na godzinę jest lepiej może potrzebuje więcej czasu. I tak tynk pewnie go zabezpieczy ale to jutro się okaże
No to naprawdę nie wiem co mogło byc przyczyną… Wczesniej nie bylo tu chyba u nikogo takiego przypadku. Trzymam kciuki!
Jaki rozmiar formy jest użyty do tortu ?
W 1 kroku wspominam o tym – 18 cm 🙂
Krem truskawkowy się rozpłynął…. Tort wylądował w koszu 🙁
Jakoś nie widzę wśród komentarzy żeby komuś nie wyszedł ten krem… Niestety źle go Pani wykonała, bo żelatyna pięknie go stabilizuje 🙂
To i ja się pochwalę 🙂
Piękny torcik 🙂 brawo! Proszę dać znać jak smakował 🙂
Czy do dolnej warstwy kremu można włożyć żelke owocowa np malinową? 😉
Mój wyszedł taki 😉
Przepięknie wyszedł 🙂 Dzięki za zdjęcie!