Tort Kinder

4.6/5 (657 ocen)

Ilość porcji

16

Poziom trudności

Trudny

Czas przygotowania

90 min + chłodzenie

Tort Kinder

Opis przepisu

Tort Kinder Bueno

Jest to idealny tort dla miłośników czekolady oraz batoników kinder bueno, kinder niespodzianki oraz batoników kinder dla dzieci! Składa się z biszkoptu, masy czekoladowo-śmietankowej Kinder bueno, masy truskawkowej, tynku maślanego oraz dripu czekoladowego. Wierzch dekorują batoniki oraz czekoladowe jajka. Całość prezentuje się naprawdę okazale, a smakuje jeszcze lepiej! Każdy solenizant, zarówno ten mały, jak i duży będzie z całą pewnością zachwycony takim tortem!

Tort Kinder wygląda i smakuje naprawdę wspaniale. Ta dekoracja z batoników i czekoladowych jajek Kinder Bueno z pewnością zachwyci nie tylko dzieci, lecz także dorosłych!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie tego tortu to polecam najpierw dokładnie przeczytać sobie cały poniższy opis. Proponuję w jednym dniu upiec sobie biszkopt i zacząć robić krem czekoladowy Kinder Bueno, a na drugi dzień go sobie skończyć. Od razu uprzedzam, że nie jest to trudny tort, więc niech długość tekstu Was nie przerazi! Starałam się jak najbardziej szczegółowo opisać cały proces jego przygotowania. Mój tort zrobiłam w rancie o średnicy 18 cm i wyszedł dość wysoki (około 14 cm)- można go pokroić na 16-18 porcji.

Tort kinder dla dzieci

Klasyczny tort Kinder powinien się składać jedynie z kremu czekoladowego, ale ja dodałam jedną warstwę owocową (krem truskawkowo-malinowy), aby całość nie była mdła. No i jak dla mnie to był strzał w dziesiątkę! Jeśli jednak chcecie to oczywiście możecie pominąć krem truskawkowy i zastosować sam krem czekoladowy (tylko wtedy podzielcie sobie biszkopt na 3 blaty, a nie na 4 (bo nie będzie takiej potrzeby, skoro są 2 przełożenia kremem czekoladowym).

Krem o smaku Kinder Bueno zmodyfikowałam z niezawodnego przepisu SugarLady. Jest on bardzo kremowy, z dodatkiem nieco chrupiącym akcentem drobno posiekanych batoników Kinder Bueno.

Boki i wierzch tortu obłożyłam maślanym tynkiem Milky Way, a wierzch udekorowałam dripem czekoladowym, a także batonikami Kinder, Kinder Bueno oraz jajkami Kinder Niespodzianka. Jestem pewna, że całość Ci posmakuje! To super pomysł na tort dla dzieci, czy nawet urodzinowy dla dorosłych (którzy uwielbiają te czekoladowe batoniki). Koniecznie wypróbuj ten tort czekoladowy!

Przepis na: Tort Kinder

Składniki:

Biszkopt:

  • 6 jajek
  • szczypta soli
  • 160 g cukru drobnego
  • 140 g mąki pszennej tortowej
  • 45 g mąki ziemniaczanej

Krem Kinder bueno:

  • 350 ml śmietanki 30%
  • 200 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 350 g mascarpone
  • 5 łyżeczek kremu czekoladowego np. nutelli
  • 3 łyżeczki masła orzechowego
  • 3 batoniki Kinder Bueno

Krem truskawkowy:

  • 400 g truskawek np. mrożonych
  • opcjonalnie mała garść malin np. mrożonych
  • 60 g cukru
  • 17 g żelatyny
  • 5 łyżek zimnej wody
  • 250 ml śmietanki 36%

Tynk maślany:

  • 60 g cukru
  • 90 g mleka
  • 250 g masła
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 120 g mleka w proszku

Drip czekoladowy:

  • 100 g mlecznej czekolady
  • 3-4 łyżki śmietanki kremówki 30%

Dodatkowo:

  • batoniki Kinder
  • batoniki Kinder Bueno
  • jajka Kinder Niespodzianka
Wyślij emailem

Tort Kinder - przepis krok po kroku


Krok 1

Biszkopt na tort

Biszkopt:

Piekłam tort w rancie (ewentualnie można użyć zwykłej, wysokiej tortownicy) o średnicy 18 cm. Jeśli robicie częściej torty to polecam kupić sobie regulowany rant do tortów (jest tego sporo na allegro) – polecam go kupić, bo super się sprawdza podczas nakładania warstw kremów, biszkoptów itp. Z takim wysokim rantem zrobienie równego tortu nie będzie problemem.

Jajka (6 szt) powinny być w temp. pokojowej! Bardzo dokładnie oddzielamy białka od żółtek. Do suchej miski dodajemy białka i szczyptę soli. Ubijamy na wysokich obrotach miksera przez około 5 minut. Masa być bardzo puszysta i sztywna.

Po tym czasie dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru (łącznie 160 g, najlepiej drobnego do wypieków). Za każdym razem dokładnie miksujemy do momentu rozpuszczenia się cukru. Masa powinna zdecydowanie zwiększyć swoją objętość i być idealnie sztywna. Całość ubijamy około 7 minut. Najlepiej to sprawdzić tym, że jak obrócisz miskę do góry nogami to nie zmieni się ich konsystencja i nic nie wyleci z miski.

Dodajemy żółtka i miksujemy tylko przez chwilkę. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną tortową (140 g) i ziemniaczaną (45 g). Całość mieszamy bardzo delikatnie za pomocą trzepaczki.

Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy do tortownicy. Pieczemy w temp. 160ºC przez ok. 50 minut (góra-dół, z termoobiegiem) lub do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie ciasto od razu wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy je z wysokości 20-30 cm na blat kuchenny czy podłogę. Dzięki temu biszkopt będzie równiutki i nie opadnie po przestygnięciu. Odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na równe 4 blaty. Ponczujemy biszkopty odrobiną przestudzonej herbaty.


Krok 2

Krem Kinder Bueno na tort

Krem Kinder Bueno:

Do garnka wlewamy śmietankę kremówkę (350 ml) i ją podgrzewamy aż będzie bardzo ciepła, lecz jej nie zagotowujemy (nie doprowadzamy do wrzenia). Do osobnej miski dodajemy posiekaną czekoladę mleczną (200 g), gorzką (50 g), krem czekoladowy (4-5 łyżeczek) oraz masło orzechowe (3 łyżeczki). Zalewamy je podgrzaną śmietanką i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Wkładamy do lodówki na całą noc lub chociaż na 5-6 godzin.

Po tym czasie dodajemy do masy czekoladowej schłodzone mascarpone (około 350 g) i miksujemy na małych lub średnich obrotach aż powstanie sztywny krem. Jeśli chcesz to odłóż 2-3 łyżki kremu do osobnej miseczki, aby udekorować nim wierzch tortu.


Krok 3

Krem Kinder Bueno na tort

Na sam koniec dodajemy drobno pokrojone batoniki Kinder Bueno (3 szt) i mieszamy za pomocą łyżki.


Krok 4

Dolny blat tortu wkładamy ponownie do rantu (tortownicy).

Nakładamy połowę kremu czekoladowego, wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem biszkopta.  


Krok 5

krem truskawkowy

Mój tort Kinder przełożyłam owocowym kremem, aby całość nie była zbyt słodka i mdła. Jeśli jednak wolicie to tak jak wspominałam powyżej w opisie możecie pominąć krem truskawkowy.

Krem truskawkowy

Truskawki (400 g, ja użyłam rozmrożonych, a dodatkowo wrzuciłam garść rozmrożonych malin) wrzucamy do małego garnka i podlewamy kilkoma łyżkami wody. Wsypujemy cukier (około 60 g) i mieszamy. Gotujemy na małym ogniu aż zmiękną i zaczną puszczać sok.

W tym czasie do małej miseczki wsypujemy żelatynę (15 g) i zalewamy zimną wodą (5 łyżek). Mieszamy i zostawiamy na kilka minut, aby żelatyna napęczniała. Gdy truskawki zmiękną wtedy zdejmujemy je na chwilę z palnika i blendujemy na gładkie puree.

Ponownie garnek z puree stawiamy na palnik i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy po chwili w zimne miejsce np. do lodówki czy na balkon, aby masa się schłodziła, ale nie stężała.

Schłodzoną śmietankę (250 ml) ubijamy na wysokich obrotach miksera. Tylko tym razem miksujemy do momentu aż śmietanka nie będzie do końca sztywna. Dodajemy stopniowo po 1 lub 2 łyżki ostudzonej masy truskawkowej i delikatnie mieszamy za pomocą trzepaczki tylko do połączenia się składników.

Krem truskawkowy będzie na początku nieco rzadki, ale wystarczy go na chwilę włożyć do lodówki, aby nieco zgęstniał (tylko trzeba pilnować żeby całkowicie nie stężał!).

Gdy krem zrobi się nieco gęstszy, wtedy nakładamy go na blat biszkoptu, wyrównujemy. 


Krok 6

przygotowanie tortu kinder bueno

Przykrywamy tort trzecim blatem biszkopta. Nakładamy pozostały krem czekoladowy, wyrównujemy. Na wierzch układamy ostatni- czwarty blat biszkoptu. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę.


Krok 7

masa na tynk do tortu

Tynk maślany

W małym garnku podgrzewamy mleko (90 g) i cukier (60 g). Mieszamy do momentu roztopienia się cukru. Odstawiamy do przestygnięcia.

W misce miksujemy na jasny puch miękkie masło przez około 3-4 minuty (250 g).


Krok 8

Przygotowanie tynku do tortu

Następnie dodajemy cukier puder (1 czubata łyżeczka), całkowicie przestudzoną masę z garnka i mleko w proszku (120 g).


Krok 9

krem maślany

Miksujemy do momentu powstania jednolitego kremu maślanego.


Krok 10

tynkowanie tortu

Tort wyciągamy z rantu (tortownicy). Wykładamy tynk od razu na tort. Najlepiej najpierw nałożyć połowę tynku za pomocą łyżki.

Wygładzamy wierzch i boki tortu za pomocą szpatułki o długiej i gładkiej krawędzi. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Pozostały tynk zostaje w misce na blacie kuchennym (nie wkładamy go do lodówki).


Krok 11

tynkowanie tortu

Nakładamy pozostałą masę maślaną i ponownie wygładzamy za pomocą szpatułki. Znowu wkładamy do lodówki na 30 minut.


Krok 12

tort kinder z czekoladowym wierzchem

Drip czekoladowy

Przygotowujemy drip czekoladowy. W malutkim garnku podgrzewamy śmietankę (4 łyżki) i czekoladę (100 g) na minimalnym ogniu. Cały czas mieszamy do momentu roztopienia się czekolady. Można to też zrobić polewę za pomocą mikrofalówki. Odstawiamy do przestygnięcia. Przelewamy do specjalnej, małej buteleczki (z małym dziubkiem) lub do rękawa cukierniczego. Dekorujemy czekoladą brzegi tortu – można objechać tort dookoła lub tylko z jednej strony.

Wierzch tortu udekorowałam batonikami Kinder, Kinder Bueno i jajkami Kinder. Opcjonalnie można 2 łyżki kremu czekoladowego przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nim wierzch tortu.

Wkładamy tort na kilka godzin do lodówki, jednak przed jego krojeniem polecam wyciągnąć go tak około 30 minut szybciej, aby tynk nabrał temperatury pokojowej i ładnie się kroił. Smacznego!


Tort Kinder
tort dla dzieci
Tort Kinder bueno
Tort Kinder
urodzinowy tort kinder

Średnia ocena 4.6 / 5. Ilość głosów: 657

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
446 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Iwona
Iwona
14 dni temu

Jeśli chce zrobić tort o średnicy 24 cm to zwiększyć składniki ? No zrobić kremy z 1.5 porcji czy z tej co Pani napisała ?

Wiktoria
Wiktoria
14 dni temu

Czy można czymś zastąpić śmietankę 30%?

Magda
Magda
11 dni temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Można zastąpić śmietanka wegańska Rama

Klaudia
Klaudia
19 dni temu

Ile wcześniej można zrobić tort przed podaniem ?

Aga
Aga
23 dni temu

Właśnie wczoraj zrobiłam swój pierwszy tort w życiu , polewa niestety mi nie wyszła , ale za to smak tortu obłędny 😍😍

1000009954
Juloa
Juloa
28 dni temu

Co można dodać do rynku by buł jaśniejszy

Asia
Asia
29 dni temu

Mój pierwszy tort, wszystko jasno napisane super przepis. Kazdemu smakował, wszystko było przepyszne od mas po tynk! 🙂

Messenger_creation_26453651-e3aa-464d-9d25-98d6602b4c35
Karolina
Karolina
1 miesiąc temu

Super przepis.
Jest Pani moją inspiracją już nie pierwszy i nie ostatni raz.
Masa truskakowa została wykorzystana do drugiego irtu jaki robiłam tydzień później.
Pozdrawiam

Irmina
Irmina
1 miesiąc temu

Robiony trochę po swojemu ale kremy i tynk z Pani przepisu i wyszły super 🙂

IMG_20240427_182104
Karolina
Karolina
1 miesiąc temu

Dzień dobry, rozumiem że truskawki najpierw rozmrazam i takie wrzucam do rondelka?

Beata
Beata
1 miesiąc temu

Czy do kremu kinder bueno mogę dodać chrupkę czy te batoniki robią już tą warstwę ?

Agata
Agata
1 miesiąc temu

Mój pierwszy w życiu tort. Dziękuję za przepis. Przepyszny. Zamiast masy truskawkowej na śmietance (zaważył mi się), zrobiłam galaretkę, ale też było pycha.

1000002226
Julia
Julia
1 miesiąc temu

Czy do tynku można dodać białej czekolady żeby nadać trochę smaku ?

Monika
Monika
1 miesiąc temu

Jak przygotować poncz z herbaty?

Monika
Monika
1 miesiąc temu
W odpowiedzi do  Monika

Bez cukru? 🙂

Milena
Milena
2 miesięcy temu

Niestety, ale krem czekoladowy wyszedł rzadki…

Barbara
Barbara
2 miesięcy temu

Wychodzi super, u mnie jeszcze masa oreo. Robiłam go już parę razy tylko zmieniam kremy

IMG_20240317_101919
Klaudia
Klaudia
1 miesiąc temu
W odpowiedzi do  Barbara

Czy z masą oreo nie jest za słodki?

Martina
Martina
2 miesięcy temu

Bardzo dobry tort o dziwo nie jest za słodki czyli taki jak lubimy . Wszystko wyszło super według przepisu . To nie mój pierwszy ale też nie 10,gdzieś pośrodku ale myślę że nie wyszedł najgorzej

IMG_8082
Kama
Kama
2 miesięcy temu

Mam problem w zrozumieniu etapu z truskawkami – w spisie składników są mrożone, a później w opisie, że użyto rozmrożonych, podlać trochę wodą i gotować aż zmiękną… Ale rozmrożone będa już miękkie 😀 to jak z tymi truskawkami postąpić, jezeli kupiłam mrożone?

Adrianna
Adrianna
2 miesięcy temu

Dzień dobry, czy tynk można zrobić bez mleka w proszku? Można go ewentualnie czymś zastąpić?

Kama
Kama
2 miesięcy temu

Czy tort mogę przygotować dzień wcześniej?

Martina
Martina
2 miesięcy temu

Witam ,czy blaty biszkoptu się czymś nasącza czy takie suche są ?

Agnieszka
Agnieszka
2 miesięcy temu

Cześć 🙂 marzy mi się tort z chrupka. Mam już nawet składniki, tj, biała czekolada, I francuskie prażynki. Czy mogę użyć ją w tym torcie? Czy prażynka się nie rozmieknie? Pozdrawiam

Renata
Renata
2 miesięcy temu

Dzień dobry

Czy jeżeli tort potrzebuje na sobotę kody zacząć go robić

Pozdrawiam

Ewa
Ewa
2 miesięcy temu

Czy robiła Pani może ten przepis ale z kakaowym biszkoptem ? Córka zażyczyła sobie tort czekoladowy ale obawiam się że z biszkoptem kakaowym będzie za słodki

Magda
Magda
2 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Ewa

Ja uważam, że akurat biszkopt kakaowy jest mniej słodki niż jasny. Gorzkie kakao “gasi” słodycz ciasta. Pozdrawiam 😄

Natalia
Natalia
2 miesięcy temu

Mój pierwszy tort i muszę przyznać że jestem mega dumna z tego co mi wyszło. Przepis jest napisany prosto i naprawdę bardzo fajnie się go robi. Dziękuję! ❤️

IMG_9409
Weronika
Weronika
2 miesięcy temu

3 batoniki kinder bueno – w każdym kinder bueno jest po 2. Chodzi o 6 takich czy 3?

Daria
Daria
2 miesięcy temu

Wyszedł pyszny, polecam przepis 😊

Aga
Aga
2 miesięcy temu

Mój pierwszy tort. Dziękuję za przepis😁

20240302_154345630
Aga
Aga
2 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Czy moge uzyc tego mleka w proszku?

17103284132951369183243060202124
Anastazja
Anastazja
2 miesięcy temu

Drugi raz robię tort zgodnie z przepisem i drugi raz mi wszystko się rozjeżdża przez krem kinder Bueno, jest za rządki. Co robię nie tak ?jak go usztywnić?

Anastazja
Anastazja
2 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

No właśnie z maskarpone, przed maskarpone jest sztywny. Jakiej grubości ma być warstwa kremu?( dodam że rozjeżdża się tylko ten na dole pod ciężarem)

Anastazja
Anastazja
2 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Cała noc biszkopt i krem stał w lodówce ( przed dodaniem maskarpone) maskarpone również z lodówki. Będę próbować dalej. A ma Pani pomysł co można dodać do kremu żeby go usztywnić? Żelatynę można czy coś innego ?

Aleksandra
Aleksandra
1 miesiąc temu
W odpowiedzi do  Anastazja

jakiego maskarpone używasz? bo mnie też się rozjeżdża smietana po dodaniu maskarpone.

Agata
Agata
2 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Robiłam wczoraj pierwszy raz z Pani przepisem i wyszedł idealny 😊

Kala
Kala
2 miesięcy temu

Czy krem malinowy zamiast truskawkowego będzie pasować ?

Marta
Marta
2 miesięcy temu

Witam czy można mleko wproszku dodać np mleko które pozostało mi po dziecku np hipp proszę o odp

Agnieszka
Agnieszka
2 miesięcy temu

A nam pytanie. Czy do masy czekoladowej można dodać drobno posiekane orzechy? Chciałabym zrobić podobny dla kogo innego teraz u tak się zastanawiam. Bo widziałam czekoladowo orzechowe ale z masłem. I tak się zastanawiam,czy do tej masy mogę śmiało dać.

Aga
Aga
3 miesięcy temu

A oto mój 😄

IMG_20240226_134958
Agnieszka
Agnieszka
2 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Jest super dobry. A dziś po kilku dniach jest jeszcze lepszy

Ola
Ola
3 miesięcy temu

Pierwszy raz w życiu piekłam torta i wyszedł pyszny! Świetny przepis.

IMG_7329
Laura
Laura
3 miesięcy temu

Co zrobić jeśli Krem truskawkowy nie chce stężeć?

Magdalena
Magdalena
3 miesięcy temu

Po jakim czasie kremy w torcie stężeją aby można było go otynkowa?

Agata
Agata
3 miesięcy temu

Cześć, zastanawiam się czy zamiast kremu truskawkowego mogę użyć frużeliny jagodowej/ malinowej ? Czy twoim zdaniem takie połączenie będzie do siebie pasować ? Jestem wegetarianką i nie używam w kuchni żelatyny, z agarem nie miałam nigdy do czynienia a na specjalną okazję nie chce eksperymentować. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Cię cieplutko i na pewno przetestuje przepis bo wygląda smakowicie.

Ewelina
Ewelina
2 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Frużelina do: zagotuje zbendowane owoce i dodaj łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Ja tak robię

Anna
Anna
3 miesięcy temu

Robiłam wczoraj. Jak dla mnie totalnie niedobrane proporcje. Aż się dziwię że przy tylu komentarzach nikt tego nie napisał. 2 razy za dużo kremu.

Adrianna
Adrianna
3 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Mam pytanie , czy ewentualnie zamiast masy z truskawek może być z malin i w środku żelka malinowa ? Takie połączenie ?
Dziękuję za odpowiedź 🍀❤️

Patrycja
Patrycja
3 miesięcy temu

Czy z tego przepisu mozna użyć formy 22 lub24 cm? Niestety nie mam rantu a mam tylko taka forme tylko boje sie ze nie wystaczy kremu ..

Anna
Anna
3 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Patrycja

Robiłam w 18cm i kremu było 2 razy za dużo…

Laura
Laura
3 miesięcy temu

Czy zamiast mleka w proszku mogę użyć zwykłego mleka?

Magda
Magda
3 miesięcy temu

Witam. Czy truskawki.najpoerw muszą się rozmrozić? Ta waga jest po.rozmrozenou ?

Aleksandra
Aleksandra
1 miesiąc temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

po co rozmrażać truskawki skoro są zaraz gotowane?

Justyna
Justyna
3 miesięcy temu

Wygląda smakowicie. Czy na tynk maślany można położyć opłatek dekoracyjny? Czy lepiej do obłożenia tortu użyć innej masy?

Ania
Ania
4 miesięcy temu

Oto i mój robiony z 10-letnim synem 🙂

IMG_20240128_112956
Jusia
Jusia
4 miesięcy temu

A to mój wariant tego pysznego toru 🥰 nadal się uczę ale po tym przepisie chyba polubię się z wypiekami! 😍 warstwa truskawkowa mi się nie ścięła (chyba za dużo wody), więc wrzuciłam z powrotem na gaz i dodałam budyń śmietankowy – taki wariant też jest smaczny 😉. Masa Kinder i tynk Milky way to rewelacja! Już mam zamówienia na torty urodzinowe w rodzinie 😅
Świetny przepis! Pozdrawiam serdecznie!

IMG20240113140515
Patrycja
Patrycja
4 miesięcy temu

Był pyszny 😊

Picsart_24-01-20_16-00-37-238
Kasia
Kasia
4 miesięcy temu

Witam, czy przed dodaniem żelatyny do owoców nie trzeba jej podgrzać tylko do ponownego rozpuszczenia, żeby było łatwiej wmieszać bez grudek ?

Aleksandra
Aleksandra
1 miesiąc temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Ponownie garnek z puree stawiamy na palnik i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszamy. 

żelatyny nie wolno gotować. trzeba wcześniej zestawić garnek z ognia

Martyna
Martyna
4 miesięcy temu

Mój pierwszy tort w życiu, wyszedł przepyszny, dziękuję za świetny przepis, reakcja męża bezcenna 🙂

IMG_20240113_015129
Magda
Magda
4 miesięcy temu

Czy smietanka z czekolada koniecznie musi prEstca 5 godz w lodówce?

Monika100
Monika
4 miesięcy temu

A się pochwale moim😉 dla syna na 5 urodziny, pierwszy raz praca z tynkiem, 24cm tortownica, 3 blaty, efekt i smak super! Polecam!

3A315E93-C247-4E36-873F-BE866C1A90CD
Patrycja
Patrycja
4 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Monika

Mnożyła Pani proporcje czy robiła tak samo jak w tym przepisie?

Natalia
Natalia
5 miesięcy temu

Świetny przepis! Obiecałam córce tort i robiłam go pierwszy raz w życiu. Co prawda biszkopt podzieliłam na 3 a nie 4 części ale wyszło rewelacyjnie

IMG_20231203_140840600_HDR
Kamila
Kamila
5 miesięcy temu

Mój pierwszy . Niestety masa truskawkowa mi nie wyszła . Więc przełożyłam dżemem porzeczkowym.

PXL_20231216_154028596.PORTRAIT

Tort kinder bueno

Jest to idealny tort dla miłośników czekolady oraz batoników kinder bueno, kinder niespodzianki oraz batoników kinder dla dzieci! Składa się z biszkoptu, masy czekoladowo-śmietankowej Kinder bueno, masy truskawkowej, tynku maślanego oraz dripu czekoladowego. Wierzch dekorują batoniki oraz czekoladowe jajka. Całość prezentuje się naprawdę okazale, a smakuje jeszcze lepiej! Każdy solenizant, zarówno ten mały, jak i duży będzie z całą pewnością zachwycony takim tortem!

Idealny tort dla dziecka

Wasza pociecha ma wkrótce urodziny? Nie wiecie, jaki wybrać i upiec tort dla dziecka? Mój sprawdzony przepis przychodzi z pomocą! Niemal każdy smyk jest fanem słodyczy, dlatego z okazji urodzin czy też innego ważnego w życiu potomka momentu, dobrym pomysłem będzie przepyszny tort kinder bueno. Goście również z pewnością będą zadowoleni, dlatego jest to bezpieczny i pewny wybór, który spełni oczekiwania każdego podniebienia, które uwielbia słodkości. Zarówno kilkulatek, jak i nastolatek, na pewno będzie przeszczęśliwy, gdy zobaczy swój urodzinowy deser pełen słodyczy. Przepis na tort dla dzieci znajdziecie powyżej. Nie jest on bardzo trudny w przygotowaniu, lecz należy poświęcić mu około 90 minut. Całość można podzielić na 16-18 sporych kawałków, więc nasyci każdego gościa.

Tort na różne okazje

Najczęściej decydujemy się na tort dla dziecka z okazji urodzin. Istnieje jednak wiele innych wydarzeń, które warto celebrować z kawałkiem pysznego ciasta o smaku kultowych słodyczy Kinder – na przykład baby shower, imieniny, awans, rocznica ślubu, chrzest czy komunia. Ten poczęstunek świetnie sprawdzi się również podczas wieczoru panieńskiego czy kawalerskiego, zwłaszcza jeśli para młoda zalicza się do grona fanów słynnej marki. Tort kinder bueno to także doskonały pomysł na prezent, jeśli obdarowana osoba uwielbia słodkie pyszności. Możliwości jest naprawdę wiele!

Pyszny deser

Kto powiedział, że przepis na tort na dzieci można przygotować tylko podczas świętowania urodzin? Pora obalić ten mit! Jest to świetny deser, który sprawdzi się także na przykład po niedzielnym obiedzie czy rodzinnej kolacji. Idealnym przełamaniem słodkiego tortu będzie z pewnością czarna kawa bez cukru, podana podczas krojenia wypieku. Zaskoczcie swoich bliskich i upieczcie wyjątkowy tort kinder bueno, który smakuje równie dobrze, jak wygląda. Pyszna dekoracja z batoników kinder, kinder bueno oraz czekoladowych jajek kinder niespodzianka bez wątpienia zachwyci każdego łasucha, niezależnie od wieku, więc nie jest to deser wyłącznie dla dzieci. Opcjonalnie możecie również urozmaicić przepis i dodać ulubione owoce, na przykład truskawki czy borówki. Sam środek natomiast, wypełniony jest pysznym kremem czekoladowym i owocowym – truskawkowo-malinowym, z dodatkiem drobno posiekanych batoników. Koniecznie musicie go skosztować!

Oryginalny tort weselny

Jesteście w trakcie organizacji wesela i wyboru słodkości? Szukacie przepisu na oryginalny deser? Warto podejść do tematu indywidualnie i nieszablonowo, zwłaszcza że jest to naprawdę wyjątkowa okazja. Tort weselny to jeden z najważniejszych elementów podczas uroczystości. Na takich przyjęciach najczęściej możemy spotkać eleganckie wypieki w stylu angielskim, często ozdobione owocami, żywymi kwiatami czy też udekorowane lukrem plastycznym. Tort kinder bueno doskonale sprawdzi się podczas wesela i z pewnością będzie miłą niespodzianką dla gości, którzy prawdopodobnie będą spodziewać się tradycyjnego ciasta z cukierni. Jeśli dzieci także biorą udział w przyjęciu weselnym, pewne jest to, że będą chciały dokładkę!

Kultowa marka słodyczy

Co kryje się za znanym szyldem marki? Jaka jest jej geneza? Otóż historia rodzinnej firmy Ferrero sięga 1946 roku, kiedy to różnego rodzaju słodycze nie były powszechnie dostępne. Wówczas kupowano je wyłącznie na specjalne okazje. Obecnie, włoskie przedsiębiorstwo produkuje kilka linii wyrobów cukierniczych pod różnymi nazwami. Jedną z nich jest właśnie Kinder Chocolate, która powstała z myślą zarówno o dzieciach, jak i dorosłych z dziecięcą duszą. Linia dedykowana najmłodszym obejmuje produkty, takie jak: Kinder Niespodzianka, Kinder Joy, Kinder Schoko-Bons, Kinder Bueno i wiele, wiele innych. Firma produkuje także Nutellę, Ferrero Rocher, Raffaello czy Tic Tac.

RozwińZwiń