Tort Kinder

4.6/5 (548 ocen)

Ilość porcji

16

Poziom trudności

Trudny

Czas przygotowania

90 min + chłodzenie

Tort Kinder

Opis przepisu

Tort Kinder Bueno

Jest to idealny tort dla miłośników czekolady oraz batoników kinder bueno, kinder niespodzianki oraz batoników kinder dla dzieci! Składa się z biszkoptu, masy czekoladowo-śmietankowej Kinder bueno, masy truskawkowej, tynku maślanego oraz dripu czekoladowego. Wierzch dekorują batoniki oraz czekoladowe jajka. Całość prezentuje się naprawdę okazale, a smakuje jeszcze lepiej! Każdy solenizant, zarówno ten mały, jak i duży będzie z całą pewnością zachwycony takim tortem!

Tort Kinder wygląda i smakuje naprawdę wspaniale. Ta dekoracja z batoników i czekoladowych jajek Kinder Bueno z pewnością zachwyci nie tylko dzieci, lecz także dorosłych!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie tego tortu to polecam najpierw dokładnie przeczytać sobie cały poniższy opis. Proponuję w jednym dniu upiec sobie biszkopt i zacząć robić krem czekoladowy Kinder Bueno, a na drugi dzień go sobie skończyć. Od razu uprzedzam, że nie jest to trudny tort, więc niech długość tekstu Was nie przerazi! Starałam się jak najbardziej szczegółowo opisać cały proces jego przygotowania. Mój tort zrobiłam w rancie o średnicy 18 cm i wyszedł dość wysoki (około 14 cm)- można go pokroić na 16-18 porcji.

Tort kinder dla dzieci

Klasyczny tort Kinder powinien się składać jedynie z kremu czekoladowego, ale ja dodałam jedną warstwę owocową (krem truskawkowo-malinowy), aby całość nie była mdła. No i jak dla mnie to był strzał w dziesiątkę! Jeśli jednak chcecie to oczywiście możecie pominąć krem truskawkowy i zastosować sam krem czekoladowy (tylko wtedy podzielcie sobie biszkopt na 3 blaty, a nie na 4 (bo nie będzie takiej potrzeby, skoro są 2 przełożenia kremem czekoladowym).

Krem o smaku Kinder Bueno zmodyfikowałam z niezawodnego przepisu SugarLady. Jest on bardzo kremowy, z dodatkiem nieco chrupiącym akcentem drobno posiekanych batoników Kinder Bueno.

Boki i wierzch tortu obłożyłam maślanym tynkiem Milky Way, a wierzch udekorowałam dripem czekoladowym, a także batonikami Kinder, Kinder Bueno oraz jajkami Kinder Niespodzianka. Jestem pewna, że całość Ci posmakuje! To super pomysł na tort dla dzieci, czy nawet urodzinowy dla dorosłych (którzy uwielbiają te czekoladowe batoniki). Koniecznie wypróbuj ten tort czekoladowy!

Przepis na: Tort Kinder

Składniki:

Biszkopt:

  • 6 jajek
  • szczypta soli
  • 160 g cukru drobnego
  • 140 g mąki pszennej tortowej
  • 45 g mąki ziemniaczanej

Krem Kinder bueno:

  • 350 ml śmietanki 30%
  • 200 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 350 g mascarpone
  • 5 łyżeczek kremu czekoladowego np. nutelli
  • 3 łyżeczki masła orzechowego
  • 3 batoniki Kinder Bueno

Krem truskawkowy:

  • 400 g truskawek np. mrożonych
  • opcjonalnie mała garść malin np. mrożonych
  • 60 g cukru
  • 17 g żelatyny
  • 5 łyżek zimnej wody
  • 250 ml śmietanki 36%

Tynk maślany:

  • 60 g cukru
  • 90 g mleka
  • 250 g masła
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 120 g mleka w proszku

Drip czekoladowy:

  • 100 g mlecznej czekolady
  • 3-4 łyżki śmietanki kremówki 30%

Dodatkowo:

  • batoniki Kinder
  • batoniki Kinder Bueno
  • jajka Kinder Niespodzianka
Wyślij emailem

Tort Kinder - przepis krok po kroku


Krok 1

Biszkopt na tort

Biszkopt:

Piekłam tort w rancie (ewentualnie można użyć zwykłej, wysokiej tortownicy) o średnicy 18 cm. Jeśli robicie częściej torty to polecam kupić sobie regulowany rant do tortów (jest tego sporo na allegro) – polecam go kupić, bo super się sprawdza podczas nakładania warstw kremów, biszkoptów itp. Z takim wysokim rantem zrobienie równego tortu nie będzie problemem.

Jajka (6 szt) powinny być w temp. pokojowej! Bardzo dokładnie oddzielamy białka od żółtek. Do suchej miski dodajemy białka i szczyptę soli. Ubijamy na wysokich obrotach miksera przez około 5 minut. Masa być bardzo puszysta i sztywna.

Po tym czasie dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru (łącznie 160 g, najlepiej drobnego do wypieków). Za każdym razem dokładnie miksujemy do momentu rozpuszczenia się cukru. Masa powinna zdecydowanie zwiększyć swoją objętość i być idealnie sztywna. Całość ubijamy około 7 minut. Najlepiej to sprawdzić tym, że jak obrócisz miskę do góry nogami to nie zmieni się ich konsystencja i nic nie wyleci z miski.

Dodajemy żółtka i miksujemy tylko przez chwilkę. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną tortową (140 g) i ziemniaczaną (45 g). Całość mieszamy bardzo delikatnie za pomocą trzepaczki.

Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy do tortownicy. Pieczemy w temp. 160ºC przez ok. 50 minut (góra-dół, z termoobiegiem) lub do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie ciasto od razu wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy je z wysokości 20-30 cm na blat kuchenny czy podłogę. Dzięki temu biszkopt będzie równiutki i nie opadnie po przestygnięciu. Odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na równe 4 blaty. Ponczujemy biszkopty odrobiną przestudzonej herbaty.


Krok 2

Krem Kinder Bueno na tort

Krem Kinder Bueno:

Do garnka wlewamy śmietankę kremówkę (350 ml) i ją podgrzewamy aż będzie bardzo ciepła, lecz jej nie zagotowujemy (nie doprowadzamy do wrzenia). Do osobnej miski dodajemy posiekaną czekoladę mleczną (200 g), gorzką (50 g), krem czekoladowy (4-5 łyżeczek) oraz masło orzechowe (3 łyżeczki). Zalewamy je podgrzaną śmietanką i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Wkładamy do lodówki na całą noc lub chociaż na 5-6 godzin.

Po tym czasie dodajemy do masy czekoladowej schłodzone mascarpone (około 350 g) i miksujemy na małych lub średnich obrotach aż powstanie sztywny krem. Jeśli chcesz to odłóż 2-3 łyżki kremu do osobnej miseczki, aby udekorować nim wierzch tortu.


Krok 3

Krem Kinder Bueno na tort

Na sam koniec dodajemy drobno pokrojone batoniki Kinder Bueno (3 szt) i mieszamy za pomocą łyżki.


Krok 4

Dolny blat tortu wkładamy ponownie do rantu (tortownicy).

Nakładamy połowę kremu czekoladowego, wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem biszkopta.  


Krok 5

krem truskawkowy

Mój tort Kinder przełożyłam owocowym kremem, aby całość nie była zbyt słodka i mdła. Jeśli jednak wolicie to tak jak wspominałam powyżej w opisie możecie pominąć krem truskawkowy.

Krem truskawkowy

Truskawki (400 g, ja użyłam rozmrożonych, a dodatkowo wrzuciłam garść rozmrożonych malin) wrzucamy do małego garnka i podlewamy kilkoma łyżkami wody. Wsypujemy cukier (około 60 g) i mieszamy. Gotujemy na małym ogniu aż zmiękną i zaczną puszczać sok.

W tym czasie do małej miseczki wsypujemy żelatynę (15 g) i zalewamy zimną wodą (5 łyżek). Mieszamy i zostawiamy na kilka minut, aby żelatyna napęczniała. Gdy truskawki zmiękną wtedy zdejmujemy je na chwilę z palnika i blendujemy na gładkie puree.

Ponownie garnek z puree stawiamy na palnik i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy po chwili w zimne miejsce np. do lodówki czy na balkon, aby masa się schłodziła, ale nie stężała.

Schłodzoną śmietankę (250 ml) ubijamy na wysokich obrotach miksera. Tylko tym razem miksujemy do momentu aż śmietanka nie będzie do końca sztywna. Dodajemy stopniowo po 1 lub 2 łyżki ostudzonej masy truskawkowej i delikatnie mieszamy za pomocą trzepaczki tylko do połączenia się składników.

Krem truskawkowy będzie na początku nieco rzadki, ale wystarczy go na chwilę włożyć do lodówki, aby nieco zgęstniał (tylko trzeba pilnować żeby całkowicie nie stężał!).

Gdy krem zrobi się nieco gęstszy, wtedy nakładamy go na blat biszkoptu, wyrównujemy. 


Krok 6

przygotowanie tortu kinder bueno

Przykrywamy tort trzecim blatem biszkopta. Nakładamy pozostały krem czekoladowy, wyrównujemy. Na wierzch układamy ostatni- czwarty blat biszkoptu.


Krok 7

masa na tynk do tortu

Tynk maślany

W małym garnku podgrzewamy mleko (90 g) i cukier (60 g). Mieszamy do momentu roztopienia się cukru. Odstawiamy do przestygnięcia.

W misce miksujemy na jasny puch miękkie masło przez około 3-4 minuty (250 g).


Krok 8

Przygotowanie tynku do tortu

Następnie dodajemy cukier puder (1 czubata łyżeczka), całkowicie przestudzoną masę z garnka i mleko w proszku (120 g).


Krok 9

krem maślany

Miksujemy do momentu powstania jednolitego kremu maślanego.


Krok 10

tynkowanie tortu

Tort wyciągamy z rantu (tortownicy). Wykładamy tynk od razu na tort. Najlepiej najpierw nałożyć połowę tynku za pomocą łyżki.

Wygładzamy wierzch i boki tortu za pomocą szpatułki o długiej i gładkiej krawędzi. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Pozostały tynk zostaje w misce na blacie kuchennym (nie wkładamy go do lodówki).


Krok 11

tynkowanie tortu

Nakładamy pozostałą masę maślaną i ponownie wygładzamy za pomocą szpatułki. Znowu wkładamy do lodówki na 30 minut.


Krok 12

tort kinder z czekoladowym wierzchem

Drip czekoladowy

Przygotowujemy drip czekoladowy. W malutkim garnku podgrzewamy śmietankę (4 łyżki) i czekoladę (100 g) na minimalnym ogniu. Cały czas mieszamy do momentu roztopienia się czekolady. Można to też zrobić polewę za pomocą mikrofalówki. Odstawiamy do przestygnięcia. Przelewamy do specjalnej, małej buteleczki (z małym dziubkiem) lub do rękawa cukierniczego. Dekorujemy czekoladą brzegi tortu – można objechać tort dookoła lub tylko z jednej strony.

Wierzch tortu udekorowałam batonikami Kinder, Kinder Bueno i jajkami Kinder. Opcjonalnie można 2 łyżki kremu czekoladowego przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nim wierzch tortu.

Wkładamy tort na kilka godzin do lodówki, jednak przed jego krojeniem polecam wyciągnąć go tak około 30 minut szybciej, aby tynk nabrał temperatury pokojowej i ładnie się kroił. Smacznego!


Tort Kinder
tort dla dzieci
Tort Kinder bueno
Tort Kinder
urodzinowy tort kinder

Średnia ocena 4.6 / 5. Ilość głosów: 548

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
321 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Sebastian
Sebastian
7 dni temu

Mój pierwszy raz ♥️ już mam zamówienie na kolejny 🙈 tylko muszę to sobie przeliczyć by był na 20osob i niższy (łatwiej się kroi) ale przepis ekstra!

2CF47A12-2DA9-4368-871C-14B39BE739E5.jpeg
Gosia
Gosia
10 dni temu

Mój pierwszy w życiu tort, zrobiony na urodziny chłopaka. Wyszedł pyszny 😊

20231123_113613.jpg
Gosia
Gosia
4 dni temu

Dziękuję 🥰 Hehe może może 🙈😄😂

Natalia
Natalia
22 dni temu

Moje wykonanie , tort dla kuzynki

IMG_20231112_232803.jpg
Joanna
Joanna
22 dni temu

U nas w trochę innej wersji. 🙂 Dodałam barwnik do tynku i wyszło pięknie. Tort faktycznie wyszedł przepyszny!! Polecam przepis bo to mój pierwszy samodzielny tort i nie było problemu z poszczególnymi krokami

IMG-20231111-WA0015.jpg
Magda
Magda
24 dni temu

Biszkopt w 160 stopniach piec na funkcji góra-dół czy termoobieg? U mnie to są oddzielne funkcje i termoobieg jest wyższy o ok.10-15 stopni od góra-dół

Agnieszka
Agnieszka
1 miesiąc temu

Witam Mam pytanie jakie proporcje na masę krem na duży biszkopt blaszki.
Pozdrawiam

Wioletta
Wioletta
1 miesiąc temu

Czeka na solenizanta ☺️

PXL_20231102_160400816~2.jpg
Paulina
Paulina
1 miesiąc temu

Wyszedł świetny!

IMG_1622.jpeg
Magdalena
Magdalena
1 miesiąc temu

Mój pierwszy tort 🙂

C55FE710-A38A-4375-AEAE-AEFD15C50D75.jpeg
Karolina
Karolina
1 miesiąc temu

W jakiej kolejności powinnam zacząć? Najpierw biszkopt potem krem czy na odwrót? I ile ten tort może stać? Czy jeśli skończę go robić w sobotę to może stać do poniedziałku w lodówce?

Karolina
Karolina
1 miesiąc temu

Dziękuję bardzo za odpowiedź, na pewno dam znać jak wyszedł tort 🙂

Agnieszka
Agnieszka
1 miesiąc temu

Tort super. To był mój pierwszy tort w życiu który zrobiłam.

IMG_20231022_200905.jpg
Agnieszka
Agnieszka
1 miesiąc temu

Jaką wysokość ma rant którego używałaś ?

Marta
Marta
1 miesiąc temu

Był pyszny ! ❤️

20231014_123851.jpg
Wiktoria
Wiktoria
2 miesięcy temu

Witam chce użyć tylko przepis na krem jeśli dobrze rozumiem krem przed nałożeniem na tort ma być zrobiony najlepiej dzień wcześniej i odstawiony do lodówki by stężniał ? Pytanie 2 czy batoniki mogę dać w ten dzień co czekolada ?

Aneta
Aneta
2 miesięcy temu

Witam 🙂 Chciałabym zrobić krem kinder bueno na 1 przełożenie o średnicy 22cm i wys. ok. 3 cm. Jakie proporcje?:)

Ania
Ania
2 miesięcy temu

Mój pierwszy tort w życiu😁 super przepis❤️

DE5FF495-E212-495D-9B94-7E13BF0FEE6D.jpeg
Marta
Marta
2 miesięcy temu

A czy można czymś zastąpić mleko w proszku? Mieszkam w Niemczech i nigdy w sklepie takiego nie widziałam🙈

Renata
Renata
2 miesięcy temu

A to mój, robiony pierwszy raz. Dziękuję za przepis!🙂😊

20230923_092501.jpg
Ola
Ola
2 miesięcy temu

Ha, przepis wygląda bardzo obiecująco, ja jednak muszę upiec “mroczny” tort dla młodego i zastanawiam się, czy do tynku można dodać czarne kakao, a jeśli tak, to w jakiej proporcji? A może zastąpić tynk kremem z innego przepisu? Będę bardzo wdzięczna za radę:)

Kubus
Kubus
2 miesięcy temu

Super mi Karolinka zrobi w mikserze galaktycznym pozdrawiam Kubuś

Aneta
Aneta
2 miesięcy temu

Witam. Co się stanie jak po godzinie do masy bueno dodam serek mascarpone ?

Aneta
Aneta
2 miesięcy temu

Zaryzykowałam i włożyłam zimny krem na 40min do zamrażalnika. Udało się 🙂 jak na pierwszy tort jestem zachwycona. Dziękuję za super przepis

IMG_20230916_174915.jpg
Michalina
Michalina
2 miesięcy temu

Witam. Czy mogę zrobić ten tort w zwykłej tortownicy 24-26cm? Czy wtedy wyjdzie tak samo piękny tylko niższy?
Czy lepiej jakbym zwiększyła ilość składników?

Ela
Ela
2 miesięcy temu

Biszkopt bez proszku do pieczenia

Karolina
Karolina
3 miesięcy temu

Mam w planach go zrobić dlatego chcę dopytać czy może być śmietanka 36 zamiast 30? I czym można zastąpić mleko w proszku?

Karolina
Karolina
3 miesięcy temu

W zasadzie to w każdym z trzech aspektów 🙈

Kaka
Kaka
2 miesięcy temu
Reply to  Karolina

jeśli robisz różne kremy to śmietanka 30% jest do tego najlepsza, bo śmietanka 36% szybko się waży przy podgrzewaniu, raz chciałam jej użyć do zrobienia kremu i miałam najniższy palnik i po chwili zważyła mi się cała, a przy śmietance 30% nie zdarzyło mi się to nigdy:)

Karolina
Karolina
3 miesięcy temu

Dziękuję ❤️ to mój drugi w życiu dopiero. Musimy się z dripem zakolegować bardziej 😂

IMG_20230903_095726.jpg
Karolina
Karolina
3 miesięcy temu

Dziękuję ☺️

Anna
Anna
3 miesięcy temu

Witam a mozna dac masę cukrową czy raczej nie jest to konieczne ?

Ania
Ania
3 miesięcy temu

Hej, robilam tynk z tego przepisu, ale wyszedł bardzo słodki, czy można dać mniej cukru, albo coś zmienić żeby był mniej słodki?

Marcelina
Marcelina
3 miesięcy temu

Chciałabym zrobić ten tort na 18 urodziny córki na niedziele ,kiedy mogę zacząć go robić -żeby się wyrobić i połączyć prace z innymi sprawami 🙂

Marcelina
Marcelina
3 miesięcy temu

Dziękuje tak zrobię :)mam nadzieje ,ze się uda

Agnieszka
Agnieszka
4 miesięcy temu

Mój pierwszy tort w smaku rewelacja

IMG-20230730-WA0000.jpg
Kinga
Kinga
4 miesięcy temu

Witam. Co zrobic gdy krem kinder bueno sie zwazy, robie wszystko wedlug przepisu mimo to nie wychodzi

Kinga
Kinga
4 miesięcy temu

Nie ,smietana jest ciepla okolo70 stopni, pierwszy krem robilam z czekolady z sieciowek, uznalam ze to wina czekolady, kolejny raz wszystkie produkty byly markowe,po calonocnym studzeniu,miksowany rowniez na 2 – gim stopniu w robocie planetarnym sie zwazyl, posiadam wage cukiernicza ,wiec produkty sa idealnie odwazone, do tej chwili robilam kinder bueno biale,mam kilkuletnie doswiadczenie w tortach , zaintrygowal mnie ,Pani przepis i postanowilam go wyprobowac, nie pomoglo standartowe ratowanie zwazonego kremu, wiec postanowilam zapytac.

Kinga
Kinga
4 miesięcy temu
Reply to  Kinga

A i najwazniejsze krem sie wazy przy dodaniu mascarpone.

Martyna
Martyna
4 miesięcy temu

Witam 😊 mam tortownice o średnicy 18cm wysoką 9cm czy mogę podzielić składniki na biszkopt na pół i upiec 2 biszkopty czy muszę kupić rant? 😊

Joanna
Joanna
4 miesięcy temu

Mój pierwszy tort!!!
Wyszedł obłędny ❤️
Dziękuję za przepis ❤️

IMG-20230722-WA0001.jpg
Marta
Marta
4 miesięcy temu

Czy do tynku maślanego mogę dodać odrobinę barwnika spożywczego?? Pozdrawiam 😊

Ela
Ela
4 miesięcy temu

Jak długo mogę tynk z mleka w proszku przechować w lodówce przed otynkowaniem tortu?

Ela
Ela
4 miesięcy temu

Bardzo dziękuję 🙂

Monika
Monika
4 miesięcy temu

Witam.. jak długo należy schładzać krem truskawkowy…. Coś jest płynny już długi czas ;/

Monika
Monika
4 miesięcy temu

Długi czas to płynny krem po 6h

Natalia
Natalia
4 miesięcy temu

mój pierwszy tort 🥰 mam nadzieję że będzie pyszny bo troszke komplikacji było😅😅

IMG_20230713_123957.jpg
Natalia
Natalia
4 miesięcy temu

dostał opinie najlepszego tortu jaki jadł więc wyszło bardzo dobrze ☺️

Klaudia
Klaudia
4 miesięcy temu

A to w moim wykonaniu, w smaku rewelacyjny ❤️

IMG_6480.jpeg
Asia
Asia
5 miesięcy temu

To znów ja, odnośnie tortownicy 24,4 h6, robiąc z podwójnej ilościi składników biszkopt mogę rozdzielić na pół i upiec po prostu dwa biszkopty? Czy na raz i bo wysunąć papier do pieczenia żeby wystawał poza brzeg do góry? Pozdrawiam serdecznie

Asia
Asia
5 miesięcy temu

Witam, czy na średnicę 24.5 podwoić ilość produktów? I wysokość 6cm tortownicy wystarczy? Pozdrawiam serdecznie

Asia
Asia
5 miesięcy temu

Dziękuję pięknie za odpowiedź 🥰

Kaska
Kaska
5 miesięcy temu

Witam Panią. Proszę powiedziec czy mozna pominąć masło orzechowe w przepisie? Przyjęcie ma być dla wiekszej ilosci dzieci I nie chce ryzykowac z ewentualnymi reakcjami alergicznymi. Czy brak masła orzechowego nie wplynie na konsystencje i jak bardzo zmienisie smak?
I jeszcze jedno pytanie. Obecnie tu gdzie mieszkam jest gorąco, tort muszę przewiezc jakies 30 minut, czy mozna dodac zelatyny do kremow żeby sie trzymaly?
Z gory dziekuje. Pozdrawiam

Paulina
Paulina
6 miesięcy temu

Bardzo fajny przepis wszystko krok po kroku wytłumaczone 🤗 mój 2 tort w życiu. Tort z okazji 50 urodzin mamy 😁 smakował przepysznie !

IMG20230520121315.jpg
Marta
Marta
6 miesięcy temu

Czy nie trzeba nasączyć tortu?

Anna
Anna
6 miesięcy temu

Polecam przepis:) Piąty w życiu tort wykonany przeze mnie 🙂

20230514_123857.jpg
Karolina
Karolina
6 miesięcy temu

Mój pierwszy, super przepis 🤍

IMG_4962.jpeg
Natalia
Natalia
6 miesięcy temu

Witam Pani Asiu, krem Kinder Bueno mi wypływa, tort złożyłam o 10 jest 17 czy jest szansa że to usiądzie? Dodam że krem był gesty przed nałożeniem

Natalia
Natalia
6 miesięcy temu

Biszkopt wczoraj piekłam, zobaczę jutro rano mam nadzieję że bardziej się zbije z godziny na godzinę jest lepiej może potrzebuje więcej czasu. I tak tynk pewnie go zabezpieczy ale to jutro się okaże

Daria
Daria
6 miesięcy temu

Jaki rozmiar formy jest użyty do tortu ?

Agata
Agata
6 miesięcy temu

Krem truskawkowy się rozpłynął…. Tort wylądował w koszu 🙁

Karolina
Karolina
6 miesięcy temu

To i ja się pochwalę 🙂

IMG_20230326_143815.jpg
Mari
Mari
7 miesięcy temu

Czy do dolnej warstwy kremu można włożyć żelke owocowa np malinową? 😉

Jagoda
Jagoda
7 miesięcy temu

Mój wyszedł taki 😉

F9007D3B-5C8E-44B2-806C-447B0E5D2127.jpeg

Tort kinder bueno

Jest to idealny tort dla miłośników czekolady oraz batoników kinder bueno, kinder niespodzianki oraz batoników kinder dla dzieci! Składa się z biszkoptu, masy czekoladowo-śmietankowej Kinder bueno, masy truskawkowej, tynku maślanego oraz dripu czekoladowego. Wierzch dekorują batoniki oraz czekoladowe jajka. Całość prezentuje się naprawdę okazale, a smakuje jeszcze lepiej! Każdy solenizant, zarówno ten mały, jak i duży będzie z całą pewnością zachwycony takim tortem!

Idealny tort dla dziecka

Wasza pociecha ma wkrótce urodziny? Nie wiecie, jaki wybrać i upiec tort dla dziecka? Mój sprawdzony przepis przychodzi z pomocą! Niemal każdy smyk jest fanem słodyczy, dlatego z okazji urodzin czy też innego ważnego w życiu potomka momentu, dobrym pomysłem będzie przepyszny tort kinder bueno. Goście również z pewnością będą zadowoleni, dlatego jest to bezpieczny i pewny wybór, który spełni oczekiwania każdego podniebienia, które uwielbia słodkości. Zarówno kilkulatek, jak i nastolatek, na pewno będzie przeszczęśliwy, gdy zobaczy swój urodzinowy deser pełen słodyczy. Przepis na tort dla dzieci znajdziecie powyżej. Nie jest on bardzo trudny w przygotowaniu, lecz należy poświęcić mu około 90 minut. Całość można podzielić na 16-18 sporych kawałków, więc nasyci każdego gościa.

Tort na różne okazje

Najczęściej decydujemy się na tort dla dziecka z okazji urodzin. Istnieje jednak wiele innych wydarzeń, które warto celebrować z kawałkiem pysznego ciasta o smaku kultowych słodyczy Kinder – na przykład baby shower, imieniny, awans, rocznica ślubu, chrzest czy komunia. Ten poczęstunek świetnie sprawdzi się również podczas wieczoru panieńskiego czy kawalerskiego, zwłaszcza jeśli para młoda zalicza się do grona fanów słynnej marki. Tort kinder bueno to także doskonały pomysł na prezent, jeśli obdarowana osoba uwielbia słodkie pyszności. Możliwości jest naprawdę wiele!

Pyszny deser

Kto powiedział, że przepis na tort na dzieci można przygotować tylko podczas świętowania urodzin? Pora obalić ten mit! Jest to świetny deser, który sprawdzi się także na przykład po niedzielnym obiedzie czy rodzinnej kolacji. Idealnym przełamaniem słodkiego tortu będzie z pewnością czarna kawa bez cukru, podana podczas krojenia wypieku. Zaskoczcie swoich bliskich i upieczcie wyjątkowy tort kinder bueno, który smakuje równie dobrze, jak wygląda. Pyszna dekoracja z batoników kinder, kinder bueno oraz czekoladowych jajek kinder niespodzianka bez wątpienia zachwyci każdego łasucha, niezależnie od wieku, więc nie jest to deser wyłącznie dla dzieci. Opcjonalnie możecie również urozmaicić przepis i dodać ulubione owoce, na przykład truskawki czy borówki. Sam środek natomiast, wypełniony jest pysznym kremem czekoladowym i owocowym – truskawkowo-malinowym, z dodatkiem drobno posiekanych batoników. Koniecznie musicie go skosztować!

Oryginalny tort weselny

Jesteście w trakcie organizacji wesela i wyboru słodkości? Szukacie przepisu na oryginalny deser? Warto podejść do tematu indywidualnie i nieszablonowo, zwłaszcza że jest to naprawdę wyjątkowa okazja. Tort weselny to jeden z najważniejszych elementów podczas uroczystości. Na takich przyjęciach najczęściej możemy spotkać eleganckie wypieki w stylu angielskim, często ozdobione owocami, żywymi kwiatami czy też udekorowane lukrem plastycznym. Tort kinder bueno doskonale sprawdzi się podczas wesela i z pewnością będzie miłą niespodzianką dla gości, którzy prawdopodobnie będą spodziewać się tradycyjnego ciasta z cukierni. Jeśli dzieci także biorą udział w przyjęciu weselnym, pewne jest to, że będą chciały dokładkę!

Kultowa marka słodyczy

Co kryje się za znanym szyldem marki? Jaka jest jej geneza? Otóż historia rodzinnej firmy Ferrero sięga 1946 roku, kiedy to różnego rodzaju słodycze nie były powszechnie dostępne. Wówczas kupowano je wyłącznie na specjalne okazje. Obecnie, włoskie przedsiębiorstwo produkuje kilka linii wyrobów cukierniczych pod różnymi nazwami. Jedną z nich jest właśnie Kinder Chocolate, która powstała z myślą zarówno o dzieciach, jak i dorosłych z dziecięcą duszą. Linia dedykowana najmłodszym obejmuje produkty, takie jak: Kinder Niespodzianka, Kinder Joy, Kinder Schoko-Bons, Kinder Bueno i wiele, wiele innych. Firma produkuje także Nutellę, Ferrero Rocher, Raffaello czy Tic Tac.

RozwińZwiń