Tort Kinder

4.5/5 (803 ocen)

Ilość porcji

16

Poziom trudności

Trudny

Czas przygotowania

90 min + chłodzenie

Tort Kinder

Opis przepisu

Tort Kinder Bueno

Jest to idealny tort dla miłośników czekolady oraz batoników kinder bueno, kinder niespodzianki oraz batoników kinder dla dzieci! Składa się z biszkoptu, masy czekoladowo-śmietankowej Kinder bueno, masy truskawkowej, tynku maślanego oraz dripu czekoladowego. Wierzch dekorują batoniki oraz czekoladowe jajka. Całość prezentuje się naprawdę okazale, a smakuje jeszcze lepiej! Każdy solenizant, zarówno ten mały, jak i duży będzie z całą pewnością zachwycony takim tortem!

Tort Kinder wygląda i smakuje naprawdę wspaniale. Ta dekoracja z batoników i czekoladowych jajek Kinder Bueno z pewnością zachwyci nie tylko dzieci, lecz także dorosłych!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie tego tortu to polecam najpierw dokładnie przeczytać sobie cały poniższy opis. Proponuję w jednym dniu upiec sobie biszkopt i zacząć robić krem czekoladowy Kinder Bueno, a na drugi dzień go sobie skończyć. Od razu uprzedzam, że nie jest to trudny tort, więc niech długość tekstu Was nie przerazi! Starałam się jak najbardziej szczegółowo opisać cały proces jego przygotowania. Mój tort zrobiłam w rancie o średnicy 18 cm i wyszedł dość wysoki (około 14 cm)- można go pokroić na 16-18 porcji.

Tort kinder dla dzieci

Klasyczny tort Kinder powinien się składać jedynie z kremu czekoladowego, ale ja dodałam jedną warstwę owocową (krem truskawkowo-malinowy), aby całość nie była mdła. No i jak dla mnie to był strzał w dziesiątkę! Jeśli jednak chcecie to oczywiście możecie pominąć krem truskawkowy i zastosować sam krem czekoladowy (tylko wtedy podzielcie sobie biszkopt na 3 blaty, a nie na 4 (bo nie będzie takiej potrzeby, skoro są 2 przełożenia kremem czekoladowym).

Krem o smaku Kinder Bueno zmodyfikowałam z niezawodnego przepisu SugarLady. Jest on bardzo kremowy, z dodatkiem nieco chrupiącym akcentem drobno posiekanych batoników Kinder Bueno.

Boki i wierzch tortu obłożyłam maślanym tynkiem Milky Way, a wierzch udekorowałam dripem czekoladowym, a także batonikami Kinder, Kinder Bueno oraz jajkami Kinder Niespodzianka. Jestem pewna, że całość Ci posmakuje! To super pomysł na tort dla dzieci, czy nawet urodzinowy dla dorosłych (którzy uwielbiają te czekoladowe batoniki). Koniecznie wypróbuj ten tort czekoladowy!

Przepis na: Tort Kinder

Składniki:

Biszkopt:

  • 6 jajek
  • szczypta soli
  • 160 g cukru drobnego
  • 140 g mąki pszennej tortowej
  • 45 g mąki ziemniaczanej

Krem Kinder bueno:

  • 350 ml śmietanki 30%
  • 200 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 350 g mascarpone
  • 5 łyżeczek kremu czekoladowego np. nutelli
  • 3 łyżeczki masła orzechowego
  • 3 batoniki Kinder Bueno

Krem truskawkowy:

  • 400 g truskawek np. mrożonych
  • opcjonalnie mała garść malin np. mrożonych
  • 60 g cukru
  • 17 g żelatyny
  • 5 łyżek zimnej wody
  • 250 ml śmietanki 36%

Tynk maślany:

  • 60 g cukru
  • 90 g mleka
  • 250 g masła
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 120 g mleka w proszku

Drip czekoladowy:

  • 100 g mlecznej czekolady
  • 3-4 łyżki śmietanki kremówki 30%

Dodatkowo:

  • batoniki Kinder
  • batoniki Kinder Bueno
  • jajka Kinder Niespodzianka
Wyślij emailem

Tort Kinder - przepis krok po kroku


Krok 1

Biszkopt na tort

Biszkopt:

Piekłam tort w rancie (ewentualnie można użyć zwykłej, wysokiej tortownicy) o średnicy 18 cm. Jeśli robicie częściej torty to polecam kupić sobie regulowany rant do tortów (jest tego sporo na allegro) – polecam go kupić, bo super się sprawdza podczas nakładania warstw kremów, biszkoptów itp. Z takim wysokim rantem zrobienie równego tortu nie będzie problemem.

Jajka (6 szt) powinny być w temp. pokojowej! Bardzo dokładnie oddzielamy białka od żółtek. Do suchej miski dodajemy białka i szczyptę soli. Ubijamy na wysokich obrotach miksera przez około 5 minut. Masa być bardzo puszysta i sztywna.

Po tym czasie dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru (łącznie 160 g, najlepiej drobnego do wypieków). Za każdym razem dokładnie miksujemy do momentu rozpuszczenia się cukru. Masa powinna zdecydowanie zwiększyć swoją objętość i być idealnie sztywna. Całość ubijamy około 7 minut. Najlepiej to sprawdzić tym, że jak obrócisz miskę do góry nogami to nie zmieni się ich konsystencja i nic nie wyleci z miski.

Dodajemy żółtka i miksujemy tylko przez chwilkę. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną tortową (140 g) i ziemniaczaną (45 g). Całość mieszamy bardzo delikatnie za pomocą trzepaczki.

Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy do tortownicy. Pieczemy w temp. 160ºC przez ok. 50 minut (góra-dół, z termoobiegiem) lub do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie ciasto od razu wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy je z wysokości 20-30 cm na blat kuchenny czy podłogę. Dzięki temu biszkopt będzie równiutki i nie opadnie po przestygnięciu. Odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na równe 4 blaty. Ponczujemy biszkopty odrobiną przestudzonej herbaty.


Krok 2

Krem Kinder Bueno na tort

Krem Kinder Bueno:

Do garnka wlewamy śmietankę kremówkę (350 ml) i ją podgrzewamy aż będzie bardzo ciepła, lecz jej nie zagotowujemy (nie doprowadzamy do wrzenia). Do osobnej miski dodajemy posiekaną czekoladę mleczną (200 g), gorzką (50 g), krem czekoladowy (4-5 łyżeczek) oraz masło orzechowe (3 łyżeczki). Zalewamy je podgrzaną śmietanką i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Wkładamy do lodówki na całą noc lub chociaż na 5-6 godzin.

Po tym czasie dodajemy do masy czekoladowej schłodzone mascarpone (około 350 g) i miksujemy na małych lub średnich obrotach aż powstanie sztywny krem. Jeśli chcesz to odłóż 2-3 łyżki kremu do osobnej miseczki, aby udekorować nim wierzch tortu.


Krok 3

Krem Kinder Bueno na tort

Na sam koniec dodajemy drobno pokrojone batoniki Kinder Bueno (3 szt) i mieszamy za pomocą łyżki.


Krok 4

Dolny blat tortu wkładamy ponownie do rantu (tortownicy).

Nakładamy połowę kremu czekoladowego, wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem biszkopta.  


Krok 5

krem truskawkowy

Mój tort Kinder przełożyłam owocowym kremem, aby całość nie była zbyt słodka i mdła. Jeśli jednak wolicie to tak jak wspominałam powyżej w opisie możecie pominąć krem truskawkowy.

Krem truskawkowy

Truskawki (400 g, ja użyłam rozmrożonych, a dodatkowo wrzuciłam garść rozmrożonych malin) wrzucamy do małego garnka i podlewamy kilkoma łyżkami wody. Wsypujemy cukier (około 60 g) i mieszamy. Gotujemy na małym ogniu aż zmiękną i zaczną puszczać sok.

W tym czasie do małej miseczki wsypujemy żelatynę (15 g) i zalewamy zimną wodą (5 łyżek). Mieszamy i zostawiamy na kilka minut, aby żelatyna napęczniała. Gdy truskawki zmiękną wtedy zdejmujemy je na chwilę z palnika i blendujemy na gładkie puree.

Ponownie garnek z puree stawiamy na palnik i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy po chwili w zimne miejsce np. do lodówki czy na balkon, aby masa się schłodziła, ale nie stężała.

Schłodzoną śmietankę (250 ml) ubijamy na wysokich obrotach miksera. Tylko tym razem miksujemy do momentu aż śmietanka nie będzie do końca sztywna. Dodajemy stopniowo po 1 lub 2 łyżki ostudzonej masy truskawkowej i delikatnie mieszamy za pomocą trzepaczki tylko do połączenia się składników.

Krem truskawkowy będzie na początku nieco rzadki, ale wystarczy go na chwilę włożyć do lodówki, aby nieco zgęstniał (tylko trzeba pilnować żeby całkowicie nie stężał!).

Gdy krem zrobi się nieco gęstszy, wtedy nakładamy go na blat biszkoptu, wyrównujemy. 


Krok 6

przygotowanie tortu kinder bueno

Przykrywamy tort trzecim blatem biszkopta. Nakładamy pozostały krem czekoladowy, wyrównujemy. Na wierzch układamy ostatni- czwarty blat biszkoptu. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę.


Krok 7

masa na tynk do tortu

Tynk maślany

W małym garnku podgrzewamy mleko (90 g) i cukier (60 g). Mieszamy do momentu roztopienia się cukru. Odstawiamy do przestygnięcia.

W misce miksujemy na jasny puch miękkie masło przez około 3-4 minuty (250 g).


Krok 8

Przygotowanie tynku do tortu

Następnie dodajemy cukier puder (1 czubata łyżeczka), całkowicie przestudzoną masę z garnka i mleko w proszku (120 g).


Krok 9

krem maślany

Miksujemy do momentu powstania jednolitego kremu maślanego.


Krok 10

tynkowanie tortu

Tort wyciągamy z rantu (tortownicy). Wykładamy tynk od razu na tort. Najlepiej najpierw nałożyć połowę tynku za pomocą łyżki.

Wygładzamy wierzch i boki tortu za pomocą szpatułki o długiej i gładkiej krawędzi. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Pozostały tynk zostaje w misce na blacie kuchennym (nie wkładamy go do lodówki).


Krok 11

tynkowanie tortu

Nakładamy pozostałą masę maślaną i ponownie wygładzamy za pomocą szpatułki. Znowu wkładamy do lodówki na 30 minut.


Krok 12

tort kinder z czekoladowym wierzchem

Drip czekoladowy

Przygotowujemy drip czekoladowy. W malutkim garnku podgrzewamy śmietankę (4 łyżki) i czekoladę (100 g) na minimalnym ogniu. Cały czas mieszamy do momentu roztopienia się czekolady. Można to też zrobić polewę za pomocą mikrofalówki. Odstawiamy do przestygnięcia. Przelewamy do specjalnej, małej buteleczki (z małym dziubkiem) lub do rękawa cukierniczego. Dekorujemy czekoladą brzegi tortu – można objechać tort dookoła lub tylko z jednej strony.

Wierzch tortu udekorowałam batonikami Kinder, Kinder Bueno i jajkami Kinder. Opcjonalnie można 2 łyżki kremu czekoladowego przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nim wierzch tortu.

Wkładamy tort na kilka godzin do lodówki, jednak przed jego krojeniem polecam wyciągnąć go tak około 30 minut szybciej, aby tynk nabrał temperatury pokojowej i ładnie się kroił. Smacznego!


Tort Kinder
tort dla dzieci
Tort Kinder bueno
Tort Kinder
urodzinowy tort kinder

Średnia ocena 4.5 / 5. Ilość głosów: 803

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
537 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Izabella
Izabella
3 dni temu

Super przepis, wszystko się udało i wyszedł obłędny! ❤️

Snapchat-602628467
Julia
Julia
4 dni temu

Czy krem kinder bueno uda sie jesli dodam za duzo nutelli i masla orzechowego?

Julia
Julia
4 dni temu

Witam, czy jesli do kremu kinder bueno dodalam łyzki a nie łyzeczki kremu czekoladowego i masla orzechowego to krem wyjdzie?

Natalia
Natalia
12 dni temu

Dzien dobry, zastanawiam sie czy z tortownicy fi 18 wyjdzie mi taki wysoki biszkopt czy bede musiala upiec dwa? Z wysokosci tej foremki to biszkopt chyba tylko na pol bym przekroila, chyba ze wyrosnie sporo poza forme ?

Marta
Marta
18 dni temu

Witam czy można dodać śmietanki 36% zamiast 30%? pozdrawiam pozdrawiam

Asia
Asia
19 dni temu

Czy jeśli nie mam masła orzechowego i nuttelli to mogę dodać po prostu jakiś krem czekoladowy?

Kinga
Kinga
25 dni temu

Mam pytanie czy zamiast mleka w proszku do rynku mogę dodać budyń śmietankowy? Czy lepiej nie robić tego?

Agata
Agata
1 miesiąc temu

Czy zamiast Śmietanki 30% można użyć 36%? Krem wychodzi mi za rzadki i tworzy się buła 🙁

Agata
Agata
1 miesiąc temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Dziękuję 🙂 natomiast z „bułą” chodzi o to, że po otynkowaniu krem Kinder bueno jest niestabilny na tyle przez co pęka tynk i widać wybrzuszenie w miejscu tego kremu 🙂 nie wiem co jest przyczyną bo za 1 razem wyszedł mi super a za drugim właśnie tak się stało 🙁 być może za wolno ubity?

IMG_5805
MONIKA
MONIKA
1 miesiąc temu

Tort super!!! Bardzo smakował dzieciom 👍Dziękuję za przepis. Pozdrawiam

20241220_221752
Paulina
Paulina
2 miesięcy temu

Tort wyszedł przepyszny!!!!

1000010092
Marcin
Marcin
2 miesięcy temu

Wyszedł mi pyszny dziękuję za szczegółowy przepis 🙂

1000001643
Ania
Ania
2 miesięcy temu

A to mój. Gotowy czeka na jutrzejsze 65 mojej mamy

1000018789
Magretta86
Magretta86
2 miesięcy temu

Torcik gotowy tylko schowany u sąsiadki bo solenizant w domu 😉😉😉

IMG20241129152153
Magretta86
Magretta86
2 miesięcy temu

Tort w lodówce chłodzi się pochwalę się jak będzie gotowy zostało mi troszkę masy więc zrobiłam szybki deser a w tle sernikowi tarta z borówkami

IMG20241129103054
Paulina
Paulina
2 miesięcy temu

A czy ten krem czekoladowy można włożyć do zamrażarki na chwilę zamiast trzymać w lodówce 5-6 godzin ?

Zuzanna
Zuzanna
3 miesięcy temu

To było dla mnie wyzwanie, bo z reguły robię torty śmietankowe. Czytając przepis wyobrażałam sobie, że tort wyjdzie bardzo słodki i mdły. Myliłam się. Ani trudny, ani mdły, wszystkim bardzo smakował. Polecam gorąco ten przepis!

IMG_3756
Sylwia
Sylwia
3 miesięcy temu

Witam chcę zrobić tort ale i średnicy 28 cm jak zrobić większy razy 2 produktu?

Joanna
Joanna
4 miesięcy temu

Dziękuję za przepis. Krem z Kinder bueno jest super 🙂

1000023777
Marcela
Marcela
4 miesięcy temu

Jaka wysokość rantu? Jestem zielona w pieczeniu tortów, szukam w internecie ale większość o średnicy 18 jest wysokości 15, czy wysokość 15cm wystarczy?😊

Barbara
Barbara
4 miesięcy temu

Mój tort wyszedł taki w tortownicy 30 cm miał być duży także wszystkiego + 50% dałam

IMG_20240920_071548
Barbara
Barbara
4 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Bardzo wszyscy chwalili .Pozdrawiam

Sabina
Sabina
4 miesięcy temu

Witam pyszny wyszedł będę robić ponownie tylko większy na 24 blaszce mam nadzieję że również wyjdzie

inbound6789514666057804969
Natalia
Natalia
5 miesięcy temu

Witam ☺️
Tak wyszedł torcik zgodny z przepisem , użyłam co prawda formy 26 ale z przelicznikiem wszystkiego starczyło perfekcyjnie 😊

Torcik smaczny lecz czasochłonny 😅
Ale nie ma nic za darmo

IMG_8838
Natalia
Natalia
5 miesięcy temu

Czy można dodać kakao, do biszkoptu i do masy na obłożenie, żeby wyszedł czekoladowy? I czy wtedy trzeba np dodać mniej mąki?

Klaudia
Klaudia
6 miesięcy temu

Pierwszy tort, z pomocą mamy i siostry ale jest! Może nie najrówniejszy, ale ważny, że zrobiony samemu😁 Jedna warstwa wymieniona na krem oreo🩷

1000008452
Patrycja
Patrycja
6 miesięcy temu

Witam, czy jeśli nie dodam masła orzechowego to coś się stanie z kremem ?

Joanna
Joanna
6 miesięcy temu

Super przepis ☺️

inbound7777751882367457564
Karo
Karo
6 miesięcy temu

Czy mozna pominąć nutellę w kremie? Nie wpłynie to na konsystencję kremu?

Zuzanna
Zuzanna
6 miesięcy temu

Na ile dni powinno się rozłożyć robienie tego torciku? W jakie dni co powinno się zrobić? 😊

Eliza
Eliza
6 miesięcy temu

Witam. A ja mam pytanko 🙈
Kinder Bueno dodać 3 całe podwójne batoniki czy 3 osobne pojedyncze? 🙈
Przepraszam, ale jestem zielona w gotowaniu i pieczeniu, ale oglądając ten przepis naszła mnie ochota żeby samemu upiec tort chłopakowi 😊

Monika
Monika
6 miesięcy temu

Dziś skończony!!!

IMG_20240714_144529
Monika
Monika
6 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Dziękuję bardzo. Ja dopiero zaczynam przygodę z tortami. Robię tylko i wyłącznie dla domowników. Ale sama jestem zadowolona. ☺

Monika
Monika
7 miesięcy temu

Dzień dobry. Czy do masy owocowej zamiast żelatyny można dodać galaretkę truskawkową? I czy zamiast truskawkowe masy czy pasowała by żelka jagodowa?

Zawiedziona
Zawiedziona
7 miesięcy temu

Niestety robiłam w swoim życiu wiele tortów, ale tutaj mrugam oczami skąd tyle pozytywnych komentarzy. Proporcje mas wystarczą spokojnie na tort o średnicy 22 cm, jest ich za dużo, a mus truskawkowy się nie ściął. Masy pyszne, ale co z tego, jak nie dało się złożyć tortu. Szkoda czasu, bardzo czasochłonny tort.

Ela
Ela
5 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Zawiedziona

U mnie to samo z musem. Wgl nie stężał, jest baardzo płynny.

Jola
Jola
5 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Zawiedziona

Myślę , że czasami każdemu coś nie wyjdzie , nawet jak robił daną rzecz wiele razy perfekcyjnie. Dla mnie przepis jest świetny, biszkopt nie opadł , krem jest przepyszny i na pewno wielokrotnie jeszcze będę korzystać z przepisu . Tort piekłam z dzieciakami – świetna zabawa

Aga
Aga
7 miesięcy temu

Dziś skończyłam robić 🙉 mój drugi tort w życiu, i drugi z Pani przepisu 😍

1000017097
Monika
Monika
7 miesięcy temu

Zrobiłam i Ja ! Jestem mega zadowolona klient również

IMG_20240614_094639
Piotr
Piotr
7 miesięcy temu

Dziękuję za świetny przepis

inbound7801798639546882011
aneta
aneta
8 miesięcy temu

Ma Pani pomysł czym zastąpić krem truskawkowy? Można dać galaretkę czy niezbyt będzie pasować?

Piotr
Piotr
7 miesięcy temu
W odpowiedzi do  aneta

Co do kremu truskawkowego, to dzisiaj zamiast truskawek użyłem samych malin

Ola
Ola
4 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Ja zamiast kremu z truskawek zrobiłam krem na bazie masła i Budyniu waniliowego i wyszło super !

Monika
Monika
5 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Czy można tutaj zamiast truskawki dać frużeline malinowa?

Agata
Agata
8 miesięcy temu

Zapomniałam dodać śmietanki do masy truskawkowej – cała ja:) ale też pycha 😋

Rafał
Rafał
8 miesięcy temu

Ja dziś zrobiłem tort dla syna, pierwszy raz 😉

Screenshot_2024-05-30-13-17-32-315_com.miui_.gallery-edit
Paulina
Paulina
8 miesięcy temu

Mój torcik 😊

20240530_093052
Paulina
Paulina
8 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Dziękuję bardzo 😊

Iwona
Iwona
8 miesięcy temu

Jeśli chce zrobić tort o średnicy 24 cm to zwiększyć składniki ? No zrobić kremy z 1.5 porcji czy z tej co Pani napisała ?

Wiktoria
Wiktoria
8 miesięcy temu

Czy można czymś zastąpić śmietankę 30%?

Magda
Magda
8 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Można zastąpić śmietanka wegańska Rama

Klaudia
Klaudia
9 miesięcy temu

Ile wcześniej można zrobić tort przed podaniem ?

Aga
Aga
9 miesięcy temu

Właśnie wczoraj zrobiłam swój pierwszy tort w życiu , polewa niestety mi nie wyszła , ale za to smak tortu obłędny 😍😍

1000009954
Juloa
Juloa
9 miesięcy temu

Co można dodać do rynku by buł jaśniejszy

Asia
Asia
9 miesięcy temu

Mój pierwszy tort, wszystko jasno napisane super przepis. Kazdemu smakował, wszystko było przepyszne od mas po tynk! 🙂

Messenger_creation_26453651-e3aa-464d-9d25-98d6602b4c35
Karolina
Karolina
9 miesięcy temu

Super przepis.
Jest Pani moją inspiracją już nie pierwszy i nie ostatni raz.
Masa truskakowa została wykorzystana do drugiego irtu jaki robiłam tydzień później.
Pozdrawiam

Irmina
Irmina
9 miesięcy temu

Robiony trochę po swojemu ale kremy i tynk z Pani przepisu i wyszły super 🙂

IMG_20240427_182104
Karolina
Karolina
9 miesięcy temu

Dzień dobry, rozumiem że truskawki najpierw rozmrazam i takie wrzucam do rondelka?

Beata
Beata
7 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Asia z Po Prostu Pycha

Warto ująć to w przepisie. Dodałam 30 g żelatyny i po 4h masa owocowa się nie zsiadla. Jestem w czarnej rozpaczy bo jest godzina 18 sobota, a syn ma jutro urodziny

Beata
Beata
9 miesięcy temu

Czy do kremu kinder bueno mogę dodać chrupkę czy te batoniki robią już tą warstwę ?

Agata
Agata
9 miesięcy temu

Mój pierwszy w życiu tort. Dziękuję za przepis. Przepyszny. Zamiast masy truskawkowej na śmietance (zaważył mi się), zrobiłam galaretkę, ale też było pycha.

1000002226

Tort kinder bueno

Jest to idealny tort dla miłośników czekolady oraz batoników kinder bueno, kinder niespodzianki oraz batoników kinder dla dzieci! Składa się z biszkoptu, masy czekoladowo-śmietankowej Kinder bueno, masy truskawkowej, tynku maślanego oraz dripu czekoladowego. Wierzch dekorują batoniki oraz czekoladowe jajka. Całość prezentuje się naprawdę okazale, a smakuje jeszcze lepiej! Każdy solenizant, zarówno ten mały, jak i duży będzie z całą pewnością zachwycony takim tortem!

Idealny tort dla dziecka

Wasza pociecha ma wkrótce urodziny? Nie wiecie, jaki wybrać i upiec tort dla dziecka? Mój sprawdzony przepis przychodzi z pomocą! Niemal każdy smyk jest fanem słodyczy, dlatego z okazji urodzin czy też innego ważnego w życiu potomka momentu, dobrym pomysłem będzie przepyszny tort kinder bueno. Goście również z pewnością będą zadowoleni, dlatego jest to bezpieczny i pewny wybór, który spełni oczekiwania każdego podniebienia, które uwielbia słodkości. Zarówno kilkulatek, jak i nastolatek, na pewno będzie przeszczęśliwy, gdy zobaczy swój urodzinowy deser pełen słodyczy. Przepis na tort dla dzieci znajdziecie powyżej. Nie jest on bardzo trudny w przygotowaniu, lecz należy poświęcić mu około 90 minut. Całość można podzielić na 16-18 sporych kawałków, więc nasyci każdego gościa.

Tort na różne okazje

Najczęściej decydujemy się na tort dla dziecka z okazji urodzin. Istnieje jednak wiele innych wydarzeń, które warto celebrować z kawałkiem pysznego ciasta o smaku kultowych słodyczy Kinder – na przykład baby shower, imieniny, awans, rocznica ślubu, chrzest czy komunia. Ten poczęstunek świetnie sprawdzi się również podczas wieczoru panieńskiego czy kawalerskiego, zwłaszcza jeśli para młoda zalicza się do grona fanów słynnej marki. Tort kinder bueno to także doskonały pomysł na prezent, jeśli obdarowana osoba uwielbia słodkie pyszności. Możliwości jest naprawdę wiele!

Pyszny deser

Kto powiedział, że przepis na tort na dzieci można przygotować tylko podczas świętowania urodzin? Pora obalić ten mit! Jest to świetny deser, który sprawdzi się także na przykład po niedzielnym obiedzie czy rodzinnej kolacji. Idealnym przełamaniem słodkiego tortu będzie z pewnością czarna kawa bez cukru, podana podczas krojenia wypieku. Zaskoczcie swoich bliskich i upieczcie wyjątkowy tort kinder bueno, który smakuje równie dobrze, jak wygląda. Pyszna dekoracja z batoników kinder, kinder bueno oraz czekoladowych jajek kinder niespodzianka bez wątpienia zachwyci każdego łasucha, niezależnie od wieku, więc nie jest to deser wyłącznie dla dzieci. Opcjonalnie możecie również urozmaicić przepis i dodać ulubione owoce, na przykład truskawki czy borówki. Sam środek natomiast, wypełniony jest pysznym kremem czekoladowym i owocowym – truskawkowo-malinowym, z dodatkiem drobno posiekanych batoników. Koniecznie musicie go skosztować!

Oryginalny tort weselny

Jesteście w trakcie organizacji wesela i wyboru słodkości? Szukacie przepisu na oryginalny deser? Warto podejść do tematu indywidualnie i nieszablonowo, zwłaszcza że jest to naprawdę wyjątkowa okazja. Tort weselny to jeden z najważniejszych elementów podczas uroczystości. Na takich przyjęciach najczęściej możemy spotkać eleganckie wypieki w stylu angielskim, często ozdobione owocami, żywymi kwiatami czy też udekorowane lukrem plastycznym. Tort kinder bueno doskonale sprawdzi się podczas wesela i z pewnością będzie miłą niespodzianką dla gości, którzy prawdopodobnie będą spodziewać się tradycyjnego ciasta z cukierni. Jeśli dzieci także biorą udział w przyjęciu weselnym, pewne jest to, że będą chciały dokładkę!

Kultowa marka słodyczy

Co kryje się za znanym szyldem marki? Jaka jest jej geneza? Otóż historia rodzinnej firmy Ferrero sięga 1946 roku, kiedy to różnego rodzaju słodycze nie były powszechnie dostępne. Wówczas kupowano je wyłącznie na specjalne okazje. Obecnie, włoskie przedsiębiorstwo produkuje kilka linii wyrobów cukierniczych pod różnymi nazwami. Jedną z nich jest właśnie Kinder Chocolate, która powstała z myślą zarówno o dzieciach, jak i dorosłych z dziecięcą duszą. Linia dedykowana najmłodszym obejmuje produkty, takie jak: Kinder Niespodzianka, Kinder Joy, Kinder Schoko-Bons, Kinder Bueno i wiele, wiele innych. Firma produkuje także Nutellę, Ferrero Rocher, Raffaello czy Tic Tac.

RozwińZwiń