Dania jarskieDeseryNaleśniki i omletyObiadySłodkości

Budyniowe naleśniki

Budyniowe naleśniki – jak dla mnie hit, odkrycie wśród wszystkich moich ostatnich przepisów! Zainspirowałam się przepisem z bloga Nastoletnie wypieki, lekko go zmodyfikowałam i wyszły naprawdę super 🙂 Mięciutkie, pięknie pachnące waniliowym budyniem, czego chcieć więcej? Zwieńczeniem tych pysznych naleśników jest dżem firmy Stovit o smaku kiwi z limonką i białym winogronem! Szczerze mówiąc lepszego dżemu to już dawno nie jadłam… Koniecznie go wypróbujcie jak będziecie mieć okazję ponieważ idealnie pasuje do tych naleśniczków. Możesz również wypróbować standardowy przepis na naleśniki.

Przepis na: Budyniowe naleśniki

  Łącznie: 15 min 

Składniki :

  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 budynie waniliowe po 40 g każdy (proszek)
  • 4 czubate łyżki mąki
  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 2 łyżki oleju + odrobina do smażenia
  • do podania dżem np. firmy Stovit o smaku kiwi z limonką i białym winogronem

Budyniowe naleśniki
Krok 1 

Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej, budynie (proszek), mleko, wodę gazowaną, mąkę. Całość miksujemy dosłownie 15 sekund aby jedynie składniki się połączyły. Smażymy z dwóch stron na odrobinie oleju. Podajemy z ulubionym dżemem, konfiturą, nutellą.


Print Friendly, PDF & Email
Tagi
Close