Ziemniaki pieczone z cebulką, czosnkiem, koperkiem oraz pietruszką to pomysł na świetny dodatek do tradycyjnego obiadu. Nie tylko do kotleta schabowego, z którym smakuje rewelacyjnie, ale również do wszelakich rodzajów mięs. Są po prostu przeepyszne! Koniecznie przygotujcie je w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem, aby były równomiernie przypieczone. Jeżeli tego nie zrobisz mogą wyjść twarde, surowe w środku, a na zewnątrz przypalone.
Przepis na: Ziemniaki pieczone z cebulką
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 3 łyżki masła
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- natka koperku
- natka pietruszki
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
Zobacz również:
Ziemniaki pieczone z cebulką - przepis krok po kroku
Krok 1
Komentarze
bo jest pyszny
oraz bardzo zdrowy
mam pytanie czemu Polacy w ostatnich latach tak uwielbiaja czosnek, dodaje sie go do wszystkiego
Ziemniaczki wyszły suuper! Nie dodałam pietruszki, ale wiecej koperku 😉
Pyszne ziemniaczki 😉 Do kotletow mielonych idealne