Ciasta z owocami

  • szarlotka z budyniem

    Szarlotka z budyniem

    Jak ja uwielbiam ciasta z jabłkami! Szarlotka z budyniem waniliowym to ostatnio jeden z moich ulubionych wypieków. Kruche, maślane ciasto, warstwa soczystych jabłek i pyszny budyń waniliowy to połączenie doskonałe. Do tej pory lubiłam jeść gorące ciasta z jabłkami, jednak szarlotka z budyniem najlepiej się kroi po kilku godzinach po upieczeniu gdy budyń całkiem…

    Czytaj dalej »
  • ciasto z dyni

    Ciasto z dyni

    Jak ja uwielbiam sezonowe ciasta! Gdy tylko robi się jesień, wtedy przygotowuję ciasto z dyni. Piekłam je już na kilka różnych sposobów, jednak tym razem moje ciasto dyniowe udekorowałam lekkim kremem cynamonowym i orzechami (włoskimi i nerkowca). To był strzał w dziesiątkę! Placek z dyni Mój placek z dyni pięknie się kroi,…

    Czytaj dalej »
  • brownie

    Brownie z truskawkami

    Jakie jest najbardziej czekoladowe ciasto na świecie? Bez wątpienia odpowiedziałabym, że brownie! Uwielbiam je piec i jeść. Domowe brownie nieco w smaku przypomina murzynka, jednak jest dość zbite przez co wygląda zakalcowato. Brownie z truskawkami jest naprawdę obłędne. Pokrojone ciasto ekspresowo znika z talerzy, a co więcej jest banalnie proste…

    Czytaj dalej »
  • sernik z malinami

    Sernik z malinami

    Muszę przyznać, że to jeden z lepszych serników jakie do tej pory zrobiłam! Autentycznie… Ten pyszny sernik z malinami przeszedł samego siebie. Masa serowa wyszła po prostu niesamowita. Dlaczego? Po pierwsze użyłam wiejskich jajek, lepszej jakości twarogu, który sprawił, że sernik wyszedł bardzo delikatny w smaku. Mój sernik z malinami jest leciutki jak…

    Czytaj dalej »
  • Tarta ze śliwkami

    Tarta ze śliwkami

    Uwielbiam ciasta z sezonowymi owocami jak np. z malinami, truskawkami, wiśniami czy śliwkami. Tym razem mam dla Was sprawdzony i prosty przepis na tartę ze śliwkami, która znika w oka mgnieniu. To jedno z moich ulubionych ciast. Tarta ze śliwkami to pyszny wypiek, który najlepiej smakuje zaraz po wyjęciu z piekarnika. Ciasto ze śliwkami Muszę przyznać, że wypróbowałam już…

    Czytaj dalej »
  • ciasto ze śliwkami

    Kruche ciasto ze śliwkami

    Kruche ciasto ze śliwkami marzyło mi się już od dawna. Kocham sezonowe owoce i piec z nich pyszne, soczyste ciasta, które znikają w oka mgnieniu. Jak tylko zobaczyłam w sklepie bardzo ładne śliwki to postanowiłam przygotować z nich pyszne ciacho na bazie maślanego kruchego ciasta, warstwy śliwek i delikatnej bezy (w przepisie…

    Czytaj dalej »
  • chlebek bananowy fit

    Chlebek bananowy fit

    Chlebek bananowy fit to pyszny wypiek w nieco odchudzonej wersji. Jak dla mnie rewelacja! Ten ekspresowy chlebek bananowy przygotowałam bez cukru, bez mąki i dodałam bardzo mało tłuszczu. Ciasto wychodzi puchate, pięknie się kroi, a do tego tak bosko smakuje! Uwielbiam takie fit wypieki, które można jeść bez wyrzutów…

    Czytaj dalej »
  • Sernik na zimno z truskawkami

    Sernik na zimno z truskawkami

    Sernik na zimno z truskawkami to pyszny, letni deser, który jest w naszym domu wręcz uwielbiany! To ciasto bez pieczenia jest bardzo owocowe, leciutkie w smaku, a do tego pięknie się kroi. Uwielbiam wszystkie serniki na zimno czy to na okrągłych biszkoptach, krakersach czy herbatnikach. Tym razem do mojego sernika na zimno z truskawkami zdecydowałam się na ciasteczkowy spód na bazie…

    Czytaj dalej »
  • tarta z truskawkami

    Tarta z truskawkami i kremem czekoladowym

    Tarta z truskawkami i kremem czekoladowym to przepyszny wypiek idealny na wszelkie przyjęcia rodzinne czy jako słodki wypiek bez jakiejkolwiek okazji. Jak dla mnie to coś naprawdę pysznego! Domowa tarta z truskawkami (koniecznie z sezonowymi!) pięknie się kroi, a smakuje fantastycznie. Smak mojej tarty wzbogaciłam genialnym kremem czekoladowym na bazie czekolady mlecznej.…

    Czytaj dalej »
  • Przepis na szarlotkę

    Przepis na szarlotkę z budyniową pianką

    Jak ja uwielbiam szarlotki i wszelkiego rodzaju ciasta z jabłkami! Przygotowałam dla Was mój sprawdzony przepis na szarlotkę z budyniową pianką i warstwą soczystych jabłek. Jeśli chodzi o odmianę jabłek to najlepiej sprawdza się szara reneta. Jednak tak naprawdę szarlotka wyjdzie z każdej możliwej odmiany jabłek, wystarczy je tylko wcześniej podprażyć…

    Czytaj dalej »
Back to top button