Przepisy na dania jarskie

  • Puszyste placki z jabłkami

    Puszyste placki z jabłkami są przepyszne! Idealne na śniadanie, słodki obiad czy nawet kolację. Poniżej znajdziecie uniwersalny przepis na najlepsze placki z jabłkami, który wykonuję bardzo często. Szczególnie jeśli mam ochotę na jarski, tani obiad. Racuchy z jabłkami bez drożdży Domowe racuchy z jabłkami bez drożdży rozpływają się w ustach. W przeciwieństwie do tych…

    Czytaj dalej »
  • Naleśniki na słodko z borówkami

    Naleśniki na słodko to świetny pomysł na jarski obiad dla całej rodziny. Tym razem przygotowałam dla Was przepis na przepyszne naleśniki z twarogiem, borówkami i białą czekoladą, które z pewnością podbiją Wasze kubki smakowe. Naleśniki z twarogiem Naleśniki z twarogiem są bardzo proste i szybkie do przygotowania. Ciasto naleśnikowe jest mięciutkie i delikatne…

    Czytaj dalej »
  • naleśniki z truskawkami

    Czekoladowe naleśniki z truskawkami

    Czekoladowe naleśniki z truskawkami to pyszny pomysł na obiad lub deser. Uwielbiam je! Zazwyczaj przygotowuję tradycyjne naleśniki z serem. To dla mnie taki smak dzieciństwa, którym mogłam się zajadać non stop. Tym razem proponuję Wam przygotować pyszne naleśniki czekoladowe z serkiem homogenizowanym waniliowym i posiekanymi truskawkami. Naleśniki z truskawkami…

    Czytaj dalej »
  • Pierogi leniwe

    Pierogi leniwe

    Pierogi leniwe to pomysł na ekspresowy obiad. Są szczególnie uwielbiane przez dzieci! Ja zajadałam się nimi z wielkim smakiem. A z czego tak naprawdę składają się pierogi leniwe? Główne składniki to twaróg, jajko i mąka… To takie proste i szybkie do przygotowania! Kluski leniwe Kluski leniwe czy pierogi leniwe? Jak mówi się u Was…

    Czytaj dalej »
  • Naleśniki oreo

    Naleśniki oreo

    Naleśniki oreo to coś naprawdę pysznego! Jadłam je ostatnio na obiad i mi niesamowicie smakowały. Wystarczy tylko kilka składników i można stworzyć świetny deser lub obiad na słodko. Jeśli jesteś fanem ciastek oreo, to z pewnością ten przepis przypadnie Ci do gustu! Ja je naprawdę uwielbiam, więc uznałam, że będzie to idealny…

    Czytaj dalej »
  • Przepis na racuchy z jabłkami

    Mój przepis na racuchy z jabłkami z pewnością Wam posmakuje! Wychodzą puchate, mięciutkie i delikatne w smaku. Domowe racuchy drożdżowe z jabłkami to pomysł na sycący obiad jarski dla całej rodziny. U mnie w domu są uwielbiane i znikają tak szybko, że nie wyrabiam się z ich smażeniem (każdy je podjada jeszcze cieplutkie zaraz po usmażeniu). Kocham…

    Czytaj dalej »
  • Marchewka z groszkiem

    Marchewka z groszkiem

    Marchewka z groszkiem na ciepło to jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu. Mogłabym ją jeść codziennie! Ciekawa jestem czy kiedyś robiliście samodzielnie taką marchewkę z groszkiem… Jeśli nie, to proszę bardzo! Zobacz jak zrobić marchewkę z groszkiem dla całej rodziny. Marchewka z groszkiem przepis Domowa marchewka z groszkiem jest banalnie prosta…

    Czytaj dalej »
  • Pyry z gzikiem

    Pyry z gzikiem

    Pyry z gzikiem to postne danie kuchni wielkopolskiej, które składa się z gotowanych w mundurkach ziemniaków, które w poznańskiej gwarze znane są jako pyry, a także z gziku, czyli twarogu w wersji na słono. Można je oczywiście jeść jako kompletnie danie, jednak dla mnie stanowią często dodatek do mięsa. Uwielbiam…

    Czytaj dalej »
  • Surówka z kapusty pekińskiej

    Surówka z kapusty pekińskiej

    Surówka z kapusty pekińskiej to niezastąpiony dodatek do obiadu. Jest naprawdę prosta do przygotowania i składa się z samych tanich oraz ogólnodostępnych składników. Takie surówki lubię najbardziej! Raz, dwa i pyszny dodatek do obiadu gotowy. Jeśli już całkiem nie mam składników do przygotowania jakiejkolwiek surówki to po prostu otwieram dowolny słoik z mojej kolekcji domowych…

    Czytaj dalej »
  • Talarki ziemniaczane

    Talarki ziemniaczane

    Talarki ziemniaczane to pyszny i sprawdzony dodatek do obiadu. Pasują do każdego rodzaju mięsa: drobiowego, wołowego czy wieprzowego. Najczęściej je przygotowuję do gulaszu węgierskiego, schabowych po węgiersku, kotleta szwajcarskiego, soczystej karkówki z piekarnika czy nawet stripsów z kurczaka. Ostatnio podałam je ze schabem pieczonym oraz surówką z kapusty pekińskiej i był to jeden z najlepszych obiadów, jakie…

    Czytaj dalej »
Back to top button