Proste i szybkie przepisy na desery

  • Lizaki bezowe

    Lizaki bezowe to pomysł na świetny deser czy dekorację domowych tortów. Wyglądają naprawdę uroczo, a smakują rewelacyjnie. Są to tak naprawdę najzwyczajniejsze w świecie bezy, ale nadziane np. do patyczków do szaszłyków. Domowe lizaki bezowe są proste do zrobienia. To fajny sposób na zużycie zalegających białek w lodówce. Mi często się tak zdarza, że przygotowuję wypieki czy desery…

    Czytaj dalej »
  • Krem budyniowy

    Krem budyniowy

    Mam dla Was prosty i naprawdę przepyszny przepis na krem budyniowy, który wychodzi za każdym razem! W swoim życiu próbowałam różnych przepisów, ale ten stary, sprawdzony przepis króluje w mojej kuchni. To jeden z kremów, który wyjada się z miski, a nawet wiecznie trwa walka kto obliże ostatnią łyżkę kremu! Krem budyniowy do tortu…

    Czytaj dalej »
  • Beza z mascarpone

    Beza z mascarpone w wersji banoffee

    Beza z mascarpone w wersji banoffee, to deser któremu ciężko się oprzeć! Mini Pavlova wychodzi chrupiąca zewnątrz, a piankowa w środku… No palce lizać! Często robię ten deser kiedy zostanie mi kilka białek, z jakichś innych wypieków (do tych co idą same żółtka np. pączki z budyniem) Mój bazowy przepis na bezy…

    Czytaj dalej »
  • beziki

    Przepis na bezy

    Przygotowałam dla Was sprawdzony przepis na bezy, które są bardzo proste do zrobienia. Naprawdę ciężko się im oprzeć. Domowe beziki to fajny sposób na wykorzystanie zalegających w lodówce białek. Beza przepis Domowe bezy wychodzą kruche, lekko piankowe i rozpływające się w ustach. To fajny deser do kawy, ale także super…

    Czytaj dalej »
  • krem czekoladowy do tortu

    Krem czekoladowy do tortu

    Krem czekoladowy do tortu smakuje naprawdę niesamowicie! Jest uniwersalny i sprawdzi się świetnie do różnych deserów, ciast czy tortów. Jak dla mnie domowy krem czekoladowy jest tak smaczny, że ciężko mu się oprzeć i nie wyjadać go łyżką z miseczki (mój mąż jest mistrzem podkradania się i podjadania tego kremu). Krem…

    Czytaj dalej »
  • Kokosanki przepis

    Kokosanki przepis

    Przed Wami kokosanki – przepis doskonały! Te proste ciasteczka na bazie białek smakują wybornie. Z zewnątrz powinny być chrupiące, a w środku mięciutkie. Kokosanki to super deser do kawusi, który znika w oka mgnieniu. Przepis na kokosanki Ten przepis na kokosanki znam już od bardzo dawna i sama nie wiem dlaczego dopiero teraz pojawił…

    Czytaj dalej »
  • Chruściki

    Chruściki budyniowe – puszyste!

    Chruściki to świetny i dosyć szybki do zrobienia wypiek na Tłusty Czwartek. A do tego jakie pyszne!!! Tym razem nie są to zwykłe chrusty, tylko z dodatkiem odrobiny budyniu waniliowego i cukru z prawdziwą wanilią, dzięki czemu mają taki piękny aromat i waniliowy smak. Te puchate chruściki są uwielbiane przez dzieci, jak i dorosłych! Przy…

    Czytaj dalej »
  • Beza z kremem

    Beza z kremem (mini pavlova)

    Dodałam ostatnio zdjęcia (na Facebooka i Instagrama) przygotowanego przeze mnie najnowszego deseru i tak Wam się spodobał, że dodam Wam przepis na blogu skoro jest tylu chętnych. Beza z kremem, malinami i pokrojonymi batonikami to prawdziwy hit każdej imprezy! Idealny deser na Komunię, Imieniny, wesele czy nawet zwykłą domówkę. Znika w tempie…

    Czytaj dalej »
  • desery na słodki stół przepisy

    Desery na słodki stół – przepisy

    Ostatnio opublikowałam na moim Facebooku i Instagramie zdjęcia z własnoręcznie przygotowanego słodkiego stołu, który składał się z trzech bardzo prostych deserków podanych w plastikowych pojemniczkach. Kompletnie nie spodziewałam się takiego odzewu, tylu komentarzy i wiadomości prywatnych! Moje desery na słodki stół-  przepisy, które robi się naprawdę szybciutko przygotowałam w następujących smakach: leśny…

    Czytaj dalej »
  • mini pavlova

    Mini pavlova z mascarpone

    Jeśli lubisz bezowe desery, to mam dla Ciebie coś idealnego! Mini Pavlova z lekkim kremem na bazie śmietanki kremówki i mascarpone to genialny deser, który znika w oka mgnieniu. Mini Pavlova najlepiej smakuje w dodatku ze świeżymi owocami jak soczyste truskawki, maliny czy borówki amerykańskie. Opcjonalnie posypujemy także startą gorzką…

    Czytaj dalej »
Back to top button