Proste i szybkie przepisy na desery

  • Kokosanki przepis

    Kokosanki przepis

    Przed Wami kokosanki – przepis doskonały! Te proste ciasteczka na bazie białek smakują wybornie. Z zewnątrz powinny być chrupiące, a w środku mięciutkie. Kokosanki to super deser do kawusi, który znika w oka mgnieniu. Przepis na kokosanki Ten przepis na kokosanki znam już od bardzo dawna i sama nie wiem dlaczego dopiero teraz pojawił…

    Czytaj dalej »
  • Beza z kremem

    Beza z kremem (mini pavlova)

    Dodałam ostatnio zdjęcia (na Facebooka i Instagrama) przygotowanego przeze mnie najnowszego deseru i tak Wam się spodobał, że dodam Wam przepis na blogu skoro jest tylu chętnych. Beza z kremem, malinami i pokrojonymi batonikami to prawdziwy hit każdej imprezy! Idealny deser na Komunię, Imieniny, wesele czy nawet zwykłą domówkę. Znika w tempie…

    Czytaj dalej »
  • desery na słodki stół przepisy

    Desery na słodki stół – przepisy

    Ostatnio opublikowałam na moim Facebooku i Instagramie zdjęcia z własnoręcznie przygotowanego słodkiego stołu, który składał się z trzech bardzo prostych deserków podanych w plastikowych pojemniczkach. Kompletnie nie spodziewałam się takiego odzewu, tylu komentarzy i wiadomości prywatnych! Moje desery na słodki stół-  przepisy, które robi się naprawdę szybciutko przygotowałam w następujących smakach: leśny…

    Czytaj dalej »
  • mini pavlova

    Mini pavlova z mascarpone

    Jeśli lubisz bezowe desery, to mam dla Ciebie coś idealnego! Mini Pavlova z lekkim kremem na bazie śmietanki kremówki i mascarpone to genialny deser, który znika w oka mgnieniu. Mini Pavlova najlepiej smakuje w dodatku ze świeżymi owocami jak soczyste truskawki, maliny czy borówki amerykańskie. Opcjonalnie posypujemy także startą gorzką…

    Czytaj dalej »
  • Tartaletki

    Tartaletki z owocami

    Tartaletki z owocami i kremem waniliowym są naprawdę przepyszne! Ciężko poprzestać na jednej więc sięgasz po następną i następną… Kruche ciasto, przeeeepyszny krem budyniowy i ulubione sezonowe owoce np. truskawki, maliny i jagody – to połączenie idealne! Tartaletki z owocami przyrządzałam już mnóstwo razy i zawsze wychodzą super. Jeśli jednak wolisz bardziej…

    Czytaj dalej »
  • kawa mrożona

    Kawa mrożona karmelowa

    W czasie trwania kwarantanny nie musimy rezygnować ze swoich ulubionych smakołyków, drobnych przyjemności, które możemy zaserwować sobie we własnym mieszkaniu. Wcześniej chodziłaś/eś codziennie do piekarni, cukierni żeby zjeść dobre pieczywo, ciastko, drożdżówkę? Teraz masz czas i możliwość nauczenia się domowych wypieków samodzielnie, a pamiętaj, że takie własnoręcznie upieczone słodkości…

    Czytaj dalej »
  • andruty

    Andruty

    Andruty znają naprawdę wszyscy. Można go przygotować na wiele uroczystości rodzinnych takich jak urodziny, imieniny, komunie czy po prostu zwykłe domówki. Muszę przyznać, że nawet jeżeli pokroi się andruta na większe kawałki, to i tak ciężko poprzestać na jednym. Andruty to wafle przełożone dowolną, kremową masą. Ja najczęściej wzbogacam jej smak…

    Czytaj dalej »
  • jabłka w cieście

    Jabłka w cieście

    Jabłka w cieście to pyszny pomysł na śniadanie czy lekki deser. Jadłam je pierwszy raz w jakimś barze wracając autem z jakiejś wycieczki i tak mi posmakowały, że musiałam je w końcu przygotować. Jabłka w gęstym cieście naleśnikowym są przepyszne i ekstremalnie szybkie do przygotowania. To jedno z tanich pomysłów na śniadanie, które posmakują zarówno dzieciom…

    Czytaj dalej »
  • Przepis na gofry

    Jakbym miała wskazać najbardziej uwielbiany przez dzieci deser to jako pierwsze wskazałabym lody, a już na drugim miejscu gofry. Osobiście to najbardziej mi smakują nad morzem, takie z budki z mnóstwem dodatków. Kiedyś uwielbiałam gofry z bitą śmietaną i nutellą, ale obecnie najbardziej lubię ze świeżymi owocami, frużeliną czy dżemem. Potrafię je nie jeść…

    Czytaj dalej »
  • polewa czekoladowa

    Polewa czekoladowa

    Polewa czekoladowa to świetny dodatek uzupełniający wiele ciast czy deserów. Prawidłowo przygotowana polewa z czekolady powinna być dosyć gęsta, błyszcząca, a także równomiernie pokrywająca ciasta. Jej kolor zależy głównie od użytego kakao (ja używam najczęściej extra ciemne, więc moja polewa wychodzi ciemno brązowa). Ostatnio sporo osób…

    Czytaj dalej »
Back to top button