
Szukasz świetnego przepisu na śniadanie, które smakuje i wygląda obłędnie? Przychodzę Ci z pomocą! Przed Wami puszyste pancakes z nutellą w środku. Te placuszki są sposobem na rozpoczęcie fantastycznego dnia.
Te placuszki są:
- bardzo puchate i mięciutkie
- proste do przygotowania
- mocno czekoladowe w smaku
- nie wymagają zdolności kulinarnych
To mój sprawdzony przepis na domowe pancakes. Oczywiście możesz całkiem zrezygnować z nutelli lub użyć dowolnego innego kremu czekoladowego czy skusić się na przygotowanie zdrowej, domowej nutelli z orzechów laskowych (klik). W każdym wariancie wyjdą super!
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, a także dodaj jajko, mleko, cukier puder i olej. Zmiksuj wszystkie składniki przez około 20 sekund i odstaw masę na 5 minut. Na papier do pieczenia nałóż po łyżeczce nutelli lub kremu czekoladowego i lekko rozsmaruj w kształt małych kółek. Wstaw do zamrażalnika na minimum 30 minut. Wyciągnij je dopiero w momencie smażenia placuszków. Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju. Nałóż łyżkę ciasta, lekko rozsmaruj w kształt koła troszkę większego od krążków z nutelli. Smaż na małym ogniu i gdy placuszek będzie już prawie gotowy do obrócenia, wtedy nałóż krążek nutelli prosto z zamrażalnika na środek placuszka, nałóż od razu drugą łyżkę ciasta przykrywając czekoladę. Po minutce smażenia obróć go na drugą stronę i smaż na rumiany kolor. Smacznego! Przepis na: Puszyste pancakes z nutellą w środku
Składniki:
Jak zrobić puszyste pancakes z nutellą w środku?