Bananowe placuszki owsiane to pomysł na zdrowe i sycące śniadanie, deser czy przekąskę do pracy, szkoły. Ich wykonanie nie wymaga nawet użycia miksera. Wystarczy dojrzałego banana rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki i wymieszać całość za pomocą łyżki. To naprawdę proste placuszki owsiane! Do ich usmażenia wystarczy mała ilość np. oleju kokosowego. Można je podawać bez jakichkolwiek dodatków. Ja delikatnie oprószyłam je cukrem pudrem i podałam z czerwonymi porzeczkami i dżemem z truskawek.
Wychodzi z przepisu 6 placków.
Przepis na: Bananowe placuszki owsiane
Składniki:
- 60 g płatków owsianych błyskawicznych
- 1 jajko
- 1 banan
- 40 g mąki pszennej
- szczypta cynamonu
Dodatkowo (opcjonalnie):
- dżem z truskawek Stovit
- odrobina cukru pudru do oprószenia
- garść porzeczek czerwonych
Zobacz również:
Bananowe placuszki owsiane - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Komentarze
awsze robiłam bez płatków, dzisiaj testuję wersję z płatkami.