Przekąski

  • Koreczki z mozzarellą, oliwkami i pomidorkami

    Koreczki z mozzarellą, oliwkami i pomidorkami

    Koreczki z mozzarellą, czarnymi oliwkami, listkami świeżej bazylii i pomidorkami zrobisz w 10 minut! Smakują genialnie i prezentują się naprawdę fajnie. Goście będą zachwyceni! Wykonanie: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Oliwki i mozzarellę odsączamy z zalewy. Na każdą wykałaczkę wbijamy po kolei po jednym składniku. Smacznego!

    Czytaj dalej »
  • Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem

    Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem

    Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem to mój sprawdzony przepis na przekąskę imprezową. Jest banalnie prosta i szybka do przygotowania. Nie podaję tu dokładnych proporcji, ponieważ to wszystko zależy ile tak naprawdę ile gości się spodziewacie i ile potrzebujecie sztuk. Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Bagietkę kroimy w poprzek w równe…

    Czytaj dalej »
  • Koreczki z kabanosem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

    Szukasz szybkich przepisów na imprezę? Koreczki z kabanosem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi sprawdzą się idealnie! Wykonanie: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Oliwki i mozzarellę odsączamy z zalewy. Na każdą wykałaczkę wbijamy po kolei po jednym składniku. Smacznego!

    Czytaj dalej »
  • Pizza BBQ

    Pizza BBQ z oliwkami

    Kto lubi pizzę łapka w górę! U nas domowa pizza cieszy się ogromnym powodzeniem i żeby nam się nie znudziła to za każdym razem robię ją z innymi dodatkami lub w wersji calzone. To zdecydowanie nasz ulubiony fast-food, który zazwyczaj robię na weekendzie lub gdy spodziewam się znajomych na wieczorne piwko. Wykonanie: Do kubka wkruszamy…

    Czytaj dalej »
  • Bieszczadzkie proziaki

    Bieszczadzkie proziaki

    Dzisiaj zabieram Was w pyszne bieszczadzkie smaki, a mianowicie proziaki! Są to puchate bułeczki na sodzie i maślance, które nie raz, nie dwa jedliśmy jak byliśmy dziećmi. Dawniej zajadałam się nimi najczęściej z domowym masłem lub masłem czosnkowym. Świetnie się sprawdzą jako przekąska na piknik, wycieczkę rowerową czy domówkę. To z czym…

    Czytaj dalej »
  • Chlebek pizza

    Chlebek pizza

    Bardzo tęskniłam za takimi ciepłymi, długimi dniami. W zimie często zmagałam się z ponurym humorem, który powodowany był tym, że o godzinie 15 już robiło się ciemno, nie chciało mi się zbytnio wychodzić z domu itp. Nie mogłam się już doczekać wiosny, kwitnących drzew, kwiatów i słonecznych dni. Maj kojarzy…

    Czytaj dalej »
  • Calzone z szynką

    Calzone z szynką

    Calzone z szynką bardzo lubię piec, ponieważ wychodzi za każdym razem naprawdę pyszne. Cały sekret tkwi w dobrze wyrobionym cieście drożdżowym. Składniki jakie dodasz zależą tylko i wyłącznie od Ciebie, a także od zapasów Twojej lodówki. Krok 1 Drożdże, 1/2 szklanki mleka, łyżkę mąki oraz cukier mieszamy dokładnie i odstawiamy do wyrośnięcia.…

    Czytaj dalej »
  • rolada z szynką

    Trójkolorowa rolada z szynką

    Spodziewasz się w najbliższym czasie gości lub planujesz podać rodzinie kolorową przekąskę na stół Wielkanocny? Przychodzę Ci z pomocą! 🙂 Przygotowałam trójkolorową roladę z szynką oraz serkiem ziołowym. Składniki na te trzy smaki ciasta były praktycznie takie same, różniły się one bowiem jedynie jednym czy dwoma składnikami…

    Czytaj dalej »
  • Domowe hamburgery

    Domowe hamburgery z sałatą, wołowiną z sosem BBQ

    Nigdy nie byłam zwolenniczką McDonaldów, KFC itp. Chemiczne i napowietrzane bułki, a także mięso wątpliwej jakości to zdecydowanie nie dla mnie… Fast food ogólnie kojarzy się z czymś bardzo niezdrowym, pełnym tłuszczu itp. Całe szczęście, że coraz więcej burgerowni, restauracji zaczyna serwować zdrowsze i pełne smaków zdecydowanie lepszej…

    Czytaj dalej »
  • Zapiekane ziemniaczki w mundurkach z brokułami

    Zapiekane ziemniaczki w mundurkach z brokułami

    Zwykłe, duszone ziemniaczki do obiadu Ci się przejadły? Do swoich ulubionych sznycelków, gulaszu, roladek czy klopsików przygotuj zapiekane ziemniaczki w mundurkach z brokułami i ciągnącym się serem. Ziemniaczki najpierw oczywiście gotujemy w osolonej wodzie, a dopiero później podpiekamy w piekarniku. Uwielbiam je jako dodatek do obiadu! 🙂 Wykonanie: Ziemniaki ze skórką…

    Czytaj dalej »
Close