Przekąski

  • Zapiekana bagietka z mozzarellą, pesto, oliwkami, pomidorami suszonymi

    Zapiekana bagietka z mozzarellą, pesto, oliwkami, pomidorami – to świetna przekąska imprezowa, którą wykonasz w niecałe 5 minut, a później tylko do piekarnika! 🙂 Łącznie nie powinno nam to zajęć dłużej niż 15 minut. Najlepiej oczywiście smakują na ciepło, więc warto je wrzucić do piekarnika tuż przed przyjściem gości. Przy okazji możemy…

    Czytaj dalej »
  • Imprezowe serowe paluchy

    Imprezowe serowe paluchy

    Imprezowe serowe paluchy to świetna przekąska, która posmakuje wszystkim. Zawijane ciasto drożdżowe wraz z ulubionymi dodatkami (u mnie oliwki, kukurydza, przecier pomidorowy) oraz startym serem (można użyć mozzarelli, Grana Padano, Cheddar itp). Krok 1  Do miseczki wkruszyć drożdże, dodać ciepłe mleko (ok. 100 ml), łyżkę cukru…

    Czytaj dalej »
  • Imprezowa zawijana pizza

    Imprezowa zawijana pizza

    Kolejny pomysł na imprezową przekąskę czyli zawijana pizza. Przepis prosty, szybki i bardzo efektowny. Już jakiś czas temu, na jakimś portalu z pomysłowymi przepisami znalazłam takie zawijasy tylko były w formie na słodko jako ciasto drożdżowe z dżemem. Ja postanowiłam przerobić ten fajny pomysł na słoną przekąskę i muszę przyznać, że znika…

    Czytaj dalej »
  • Paszteciki z kapustą i pieczarkami

    Paszteciki z kapustą i pieczarkami

    Co najczęściej gości na Twoim wigilijnym stole? Zapewne tradycyjny, Barszcz czerwony! Można go podawać z uszkami, pasztecikami czy krokietami. Ciężko mi jednoznacznie wskazać, który dodatek do barszczu lubię najbardziej, więc co roku staram się jak najbardziej urozmaicać wigilijną kolację czy świąteczny obiad. Jeżeli lubisz paszteciki i chciałabyś je…

    Czytaj dalej »
  • Imprezowe kwadraciki z ciasta francuskiego

    Szybka, prosta i smaczna przekąska imprezowa? To możliwe! Wystarczy kupić ciasto francuskie i kilka dowolnych dodatków… Ja proponuję takie zestawienie smakowe: czerwone pesto, oliwki, suszone pomidory i ser sałatkowy w kostce (lub ser Feta). Krok 1  Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Ciasto francuskie dzielimy na 12…

    Czytaj dalej »
  • bruschetta z pesto

    Zapiekana bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

    Szybki i niezawodny przepis na przekąskę imprezową? Zapiekana bruschetta z pesto z bazylii, czarnymi oliwkami, suszonymi pomidorami i fetą. Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Bagietkę kroimy w poprzek w równe kromeczki. Każdą kromeczkę smarujemy z 1/2 łyżeczki pesto. Nakładamy odrobinę fety, pomidorka suszonego oraz pokrojone oliwki. Wkładamy do piekarnika…

    Czytaj dalej »
  • Koreczki z mozzarellą, oliwkami i pomidorkami

    Koreczki z mozzarellą, oliwkami i pomidorkami

    Koreczki z mozzarellą, czarnymi oliwkami, listkami świeżej bazylii i pomidorkami zrobisz w 10 minut! Smakują genialnie i prezentują się naprawdę fajnie. Goście będą zachwyceni! Wykonanie: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Oliwki i mozzarellę odsączamy z zalewy. Na każdą wykałaczkę wbijamy po kolei po jednym składniku. Smacznego!

    Czytaj dalej »
  • Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem

    Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem

    Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem to mój sprawdzony przepis na przekąskę imprezową. Jest banalnie prosta i szybka do przygotowania. Nie podaję tu dokładnych proporcji, ponieważ to wszystko zależy ile tak naprawdę ile gości się spodziewacie i ile potrzebujecie sztuk. Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Bagietkę kroimy w poprzek w równe…

    Czytaj dalej »
  • Koreczki z kabanosem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

    Szukasz szybkich przepisów na imprezę? Koreczki z kabanosem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi sprawdzą się idealnie! Wykonanie: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Oliwki i mozzarellę odsączamy z zalewy. Na każdą wykałaczkę wbijamy po kolei po jednym składniku. Smacznego!

    Czytaj dalej »
  • Pizza BBQ

    Pizza BBQ z oliwkami

    Kto lubi pizzę łapka w górę! U nas domowa pizza cieszy się ogromnym powodzeniem i żeby nam się nie znudziła to za każdym razem robię ją z innymi dodatkami lub w wersji calzone. To zdecydowanie nasz ulubiony fast-food, który zazwyczaj robię na weekendzie lub gdy spodziewam się znajomych na wieczorne piwko. Wykonanie: Do kubka wkruszamy…

    Czytaj dalej »
Close