Proste przepisy na pyszne zupy i kremy

  • Zupa grzybowa

    Pyszna, aromatyczna zupa grzybowa… Kto mógłby jej się oprzeć? 🙂 Przepis na zupę grzybową Domową zupę grzybową gotuję przygotowuję przynajmniej raz w miesiącu. W okresie jesiennym korzystam ze świeżych grzybów, zaś w zimie ratuję się suszonymi (najczęściej z tych własnoręcznie zebranych w lesie). Sam przepis na zupę grzybową…

    Czytaj dalej »
  • Krem z pomidorów

    Krem z pomidorów

    Krem z pomidorów to pyszna propozycja na obiad dla całej rodziny. Jest świetną alternatywą tradycyjnej pomidorówki, którą jedni uwielbiają z makaronem, zaś inni nie wyobrażają jej sobie bez ryżu. Przygotowany przeze mnie przepis na krem z pomidorów jest szybki do przygotowania i najlepiej smakuje z dużą ilością pomidorów np. malinowych. Teraz póki…

    Czytaj dalej »
  • Zupa koperkowa

    Zupa koperkowa

    Letnia zupa koperkowa to totalny klasyk (szczególnie w wakacje), który mogłabym jeść codziennie. Wystarczy kilka tanich składników i można stworzyć pyszną, sycącą zupę. Domowa zupa koperkowa to nic innego zupa jarzynowa, jednak z większą ilością koperku. Smakuje obłędnie! To świetna zupa dla całej rodziny, którą wykonasz w maksymalnie…

    Czytaj dalej »
  • Zupa serowa

    Zupa serowa

    Przed Wami najlepszy przepis na zupę serową. Jest kremowa, wyrazista w smaku i do tego tak smaczna, że ciężko skończyć na jednej miseczce. Zupa serowa z serków topionych będzie często gościć od dziś na moim stole 🙂 Wystarczy tylko kilka składników i można stworzyć naprawdę ciekawą w smaku zupę. Polecam podać ją z domowymi grzankami chlebowymi…

    Czytaj dalej »
  • Rozgrzewający krem ze smażonych pomidorów

    Rozgrzewający krem ze smażonych pomidorów, imbiru i czosnku

    Rozgrzewający krem ze smażonych pomidorów, imbiru i czosnku lubię przygotowywać o tej porze roku, szczególnie gdy temperatura jest na minusie i po powrocie do domu chcę zjeść coś ciepłego, co szybko rozgrzeje i postawi na nogi. Ta zupa jest bardzo sycąca, lekko kremowa (jeżeli chcecie uzyskać aksamitny krem, wtedy trzeba gotować…

    Czytaj dalej »
  • Kulebiak z kapustą i tradycyjny barszcz czerwony

    Kulebiak z kapustą i tradycyjny barszcz czerwony + KONKURS świąteczny!

    Przygotowałam wigilijny duet idealny, a mianowicie kulebiak z kapustą kiszoną wraz z tradycyjnym barszczem czerwonym. Czym jest właściwie Kulebiak? Jest to potrawa kuchni rosyjskiej; duży, pieczony pieróg w kształcie szerokiego, spłaszczonego walca, wykonany z ciasta drożdżowego lub półkruchego, nadzianego farszem mięsnym (w tym rybnym) lub warzywnym. Ja…

    Czytaj dalej »
  • Krem z dyni

    Krem z dyni – najlepszy!

    Sezon dyniowy w pełni! Ja dzisiaj kupiłam swoją pierwszą dynię piżmową i chciałam ją wykorzystać jak najlepiej i jak najsmaczniej. Przygotowałam niesamowicie aromatyczną zupkę, a mianowicie krem z dyni. Wyszła bardzo kremowa, a także intensywna w smaku dzięki zagęszczeniu jej słodkimi batatami, mleczkiem kokosowym oraz świeżej natce kolendry,…

    Czytaj dalej »
  • krem czosnkowy

    Aksamitny krem czosnkowy

    Rewelacyjny krem czosnkowy z chlebowymi grzankami! Świetnie rozgrzewa na chłodniejsze zimowe dni 🙂 Jest mocno czosnkowa, dodaje do niej zawsze dużo pietruszki, a zagęszczam głównie ziemniakami. Robiłam różne podchody do tej zupy, ale w tym wydaniu smakuje mi najbardziej. Wykonanie:  Krok 1 Zaczynamy od zrobienia bulionu. W garnku gotujemy wodę z posiekana…

    Czytaj dalej »
  • Zupa pomidorowa ze smażonych pomidorów

    Domowa zupa pomidorowa… To jest to! Szczególnie w ostatnie zimne dni powinniśmy jeść jak najwięcej taki ciepłych, rozgrzewających zup. Pomidorówka jest na ogół lubiana przez wszystkich, jednak każdy robi ją po swojemu i ile osób, które ją przyrządza tyle jej interpretacji i smaków. Jedni ją jedzą jedynie…

    Czytaj dalej »
  • Zupa grzybowa z wolnowaru

    Zupa grzybowa z wolnowaru

    Kto się potrafi oprzeć aromatycznej zupie grzybowej? Ja dodałam do mojej pieczarki, suszone borowiki, suszone podgrzybki. Osobno ugotowałam makaron świderki. Zupę grzybową przygotowałam przy użyciu wolnowaru Crock-Pot z powłoką Dura Ceramic.   Wykonanie: Misę wolnowaru wyjmujemy, smażymy na płycie indukcyjnej z małą ilością oleju posiekaną…

    Czytaj dalej »
Back to top button