Ostatnio jadłam w restauracji pyszny krem z borowików… Był aksamitnie kremowy, aromatyczny oraz mocno grzybowy. Chciałam zrobić taki sam lecz nie mogłam nigdzie kupić borowików więc wykorzystałam pieczarki. Wyszła świetna, troszkę inna w smaku bo pieczarki to nie borowiki, ale jak dla mnie równie dobra. Nie jest trudna w przygotowaniu więc myślę, że na spokojnie każdy powinien sobie z nią poradzić.
Przepis na: Krem z pieczarek
Składniki:
- 4 l wody
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 marchewka
- 2 pietruszki
- ½ łyżeczki Vegety
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 200 ml śmietany 36 %
- 1 łyżka mąki
- 6 ziemniaków
- szczypta soli, pieprzu
- magi do smaku
- dodatkowo: groszek ptysiowy
Zobacz również:
Krem z pieczarek - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 3
Komentarze
Takie przepisy lubię, proste, zdrowe i na ciepło, wygląda wspaniale.
Takie przepisy lubię, proste, zdrowe i na ciepło, wygląda wspaniale.