Zupa Pho jest bardzo popularna – nie tylko w krajach Azji. Bulion Pho podawany jest na całym świecie. Ten pyszny rosół przygotowuje się na bazie wołowiny lub kurczaka z dość niecodziennymi jak dla nas przyprawami.
Zupa Pho powinna mieć ciemny kolor, być lekko słodka, lekko słona, pikantna, aromatyczna o głębokim smaku i pięknym aromacie. Jest obłędnie dobra! Jeżeli lubisz takie azjatyckie smaki to gorąco ja polecam! 🙂
Przepis na: Zupa Pho z wołowiną
Składniki:
- 0,7 kg kości wołowych
- 0,3 kg polędwicy wołowej
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- 2 cebule
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 3 ząbki czosnku
- kawałek świeżego imbiru (korzeń)
- kilka listków świeżej bazylii
- pieprz
- sól
- 2 łyżki sosu rybnego
- liście kaffiru firmy House of Asia – 3 większe
- limonka – 1/2 szt.
- szczypta papryki ostrej
- makaron ryżowy firmy House of Asia
Zobacz również:
Zupa Pho z wołowiną - przepis krok po kroku
Krok 1
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny.
Makaron ryżowy przygotowujemy według wskazań na opakowaniu. Przekładamy makaron do miski. Dodajemy kawałki polędwicy wołowej, następnie zalewamy odcedzonym bulionem. Smacznego!
Komentarze