Ryby

Ryba po grecku

Ryba po grecku – odchudzony przepis

Czas zacząć szykować przepisy na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Przygotowałam rybę po grecku, lecz w nieco odchudzonej wersji. Upiekłam ją w naczyniu żaroodpornym i muszę przyznać, że smakuje naprawdę super! Inspirację do przepisu znalazłam tu (klik).  

Czytaj dalej »
Pieczony leszcz

Pieczony leszcz plus szpinak i ziemniaczki

Lubicie pieczone ryby? Prawdę mówiąc smażone filety rybne mi się po prostu znudziły. Przygotowałam dzisiaj ciekawą propozycję na obiad – pieczony leszcz ułożony na serowym szpinaku, a do tego pieczone ziemniaczki z koperkiem. Całość komponuje się naprawdę świetnie i nie wymaga zbytnich zdolności kulinarnych. Leszcz jest ...

Czytaj dalej »

Łosoś w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim! 🙂 Jest to jedno z moich ulubionych dań – łosoś otulony szpinakiem i serem mozzarella… Uczta dla podniebienia! Wystarczy 30 minut, aby stworzyć to pyszne i bardzo łatwe danie. Najważniejsze, aby na patelni podsmażyć rozmrożony szpinak i pozbyć się nadmiaru wody ponieważ w innym razie ...

Czytaj dalej »
ryba w owsianej panierce

Fit ryba w owsianej panierce

Szukacie pomysłu na pyszny, zdrowy fit obiad? Polecam filety z miruny smażone w owsianej panierce z dodatkiem własnoręcznie zrobionej surówki z marchwi oraz brokułów! Jest to sycące połączenie, które nie powinno Ci sprawić żadnych problemów z jego przygotowaniem. Nie przygotowałam do ryby zwykłej panierki, czyli bułki tartej, mąki lecz użyłam zmiksowane na pył ...

Czytaj dalej »
Tajskie danie z łososiem

Tajskie danie z łososiem – Pad Thai

Tajskie danie z łososiem- Pad Thai, zainspirowane przepisem Karola Okrasy ze strony Kuchni Lidla tu.  Jest to słynne danie kuchni azjatyckiej, w którym dosłownie się zakochałam. W tym tygodniu w Lidlu jest tydzień kuchni azjatyckiej, dzięki któremu można odkryć Azję całkowicie od zera. Od razu mówię, że jestem totalną amatorką tej kuchni, jakoś ...

Czytaj dalej »