Łosoś w cieście francuskim! 🙂 Jest to jedno z moich ulubionych dań – łosoś otulony szpinakiem i serem mozzarella… Uczta dla podniebienia! Wystarczy 30 minut, aby stworzyć to pyszne i bardzo łatwe danie. Najważniejsze, aby na patelni podsmażyć rozmrożony szpinak i pozbyć się nadmiaru wody ponieważ w innym razie podczas pieczenia spód ciasta francuskiego będzie dostawał sporo wody z łososia oraz szpinaku i nie będzie miał jak się upiec.
Przepis na: Łosoś w cieście francuskim
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 400 g łososia
- 500 g rozdrobnionego, mrożonego szpinaku
- 10 dag sera mozzarella
- mała garść sezamu
- 2 łyżki Fithia z olejem słonecznikowym
- sól, pieprz
Zobacz również:
Łosoś w cieście francuskim - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Komentarze