Ryba z warzywami

  • Ryba po grecku

    Definitywnie do dań wigilijnych, które jada się u mnie co roku jest ryba po grecku. Musi się ona pojawić na stole i tyle! Raz jest to karp, raz dorsz, lecz ryba to obowiązkowy element, który zawsze jest serwowany na moim świątecznym stole. Rybę po grecku można podawać na zimno lub na ciepło, lecz my…

    Czytaj dalej »
  • Spaghetti z cukinii z pieczonym łososiem

    Spaghetti z cukinii z pieczonym łososiem to świetny przepis na lekki obiad. Smakuje genialnie i sprawdza się idealnie kiedy nie mamy czasu na długie gotowanie obiadu, lecz chcemy się uwinąć raz dwa. Z cukinii przygotowujemy makaron, który łatwo formujemy za pomocą najzwyklejszej obieraczki do warzyw. Z kolei łososia należy wcześniej zamarynować, aby był…

    Czytaj dalej »
  • Pieczony łosoś z salsą mango

    Pieczony łosoś z salsą mango

    Czy może być lepszy pomysł na zdrowy obiad jak pieczony łosoś z salsą mango? Smakuje wręcz wybornie, a jego przygotowanie to chwila moment. Gdy łosoś jest w piekarniku, to równolegle możesz ugotować ryż, salsę mango oraz np. warzywa na parze. Chciałam to danie zdecydowanie odchudzić, więc zrezygnowałam ze smażenia ryby, a w zamian wsadziłam ją do piekarnika,…

    Czytaj dalej »
  • Makaron ryżowy z łososiem i warzywami

    Często szukamy pomysłu na bardzo szybki, lecz smaczny pomysł na obiad. Przychodzę Wam z pomocą! Moja propozycja to – Makaron ryżowy z łososiem i warzywami! To alternatywa dla tradycyjnego pad thaia z kurczakiem czy krewetkami. Makaron ryżowy z łososiem smakuje wręcz genialnie. Świetnie doprawiony, aromatyczny, lekko pikantny i bardzo wyrazisty w smaku. Taki obiad…

    Czytaj dalej »
  • Łosoś w sosie koperkowym

    Łosoś w sosie koperkowym wraz z warzywami z patelni

    Pomysł na lekki i zdrowy obiad? Przychodzę Ci z pomocą! Może się skusisz na łososia w sosie koperkowym? To świetny pomysł na dietetyczny i bardzo sycący obiad. Łosoś w takiej wersji smakuje naprawdę genialnie. Ja przysmażyłam go na patelni z małą ilością tłuszczu, ale równie dobrze możesz go upiec w piekarniku. Ważne jest…

    Czytaj dalej »
  • Ryba na parze z frytkami z batatów

    Ryba na parze z frytkami z batatów

    Jak zapewne zauważyliście miałam tydzień przerwy od wpisów z przepisami na bloga. Było to spowodowane moim wyjazdem do Włoch. Postanowiłam, że zrobię sobie krótką przerwę od blogowania, będę cieszyć się zwiedzaniem, słońcem oraz pysznymi, włoskimi przysmakami… I tak właśnie zrobiłam! Zajadałam się włoską pizzą, pastami i innymi pysznościami 🙂 Oczywiście nie w kosmicznych…

    Czytaj dalej »
  • Ryba po grecku

    Ryba po grecku – odchudzony przepis

    Czas zacząć szykować przepisy na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Przygotowałam rybę po grecku, lecz w nieco odchudzonej wersji. Upiekłam ją w naczyniu żaroodpornym i muszę przyznać, że smakuje naprawdę super! Inspirację do przepisu znalazłam tu (klik). Krok 1  Rybę przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb. Układamy w naczyniu żaroodpornym.…

    Czytaj dalej »
  • Pieczony leszcz

    Pieczony leszcz plus szpinak i ziemniaczki

    Lubicie pieczone ryby? Prawdę mówiąc smażone filety rybne mi się po prostu znudziły. Przygotowałam dzisiaj ciekawą propozycję na obiad – pieczony leszcz ułożony na serowym szpinaku, a do tego pieczone ziemniaczki z koperkiem. Całość komponuje się naprawdę świetnie i nie wymaga zbytnich zdolności kulinarnych. Leszcz jest rybą, po którą…

    Czytaj dalej »
  • Łosoś w cieście francuskim

    Łosoś w cieście francuskim! 🙂 Jest to jedno z moich ulubionych dań – łosoś otulony szpinakiem i serem mozzarella… Uczta dla podniebienia! Wystarczy 30 minut, aby stworzyć to pyszne i bardzo łatwe danie. Najważniejsze, aby na patelni podsmażyć rozmrożony szpinak i pozbyć się nadmiaru wody ponieważ w innym razie podczas…

    Czytaj dalej »
  • ryba w owsianej panierce

    Fit ryba w owsianej panierce

    Szukacie pomysłu na pyszny, zdrowy fit obiad? Polecam filety z miruny smażone w owsianej panierce z dodatkiem własnoręcznie zrobionej surówki z marchwi oraz brokułów! Jest to sycące połączenie, które nie powinno Ci sprawić żadnych problemów z jego przygotowaniem. Nie przygotowałam do ryby zwykłej panierki, czyli bułki tartej, mąki lecz użyłam zmiksowane na pył…

    Czytaj dalej »
Back to top button