Schab

  • Kotlet schabowy

    Kotlet schabowy

    Kotlet schabowy wraz z ziemniakami i surówką – to przykład klasycznego, niedzielnego obiadu, który gości w wielu polskich domach. W końcu kto z nas nie ma wspomnień z dzieciństwa, kiedy mama albo babcia przyrządzała w niedzielę rosół i schabowego? 🙂 Schabowe przepis Mój ulubiony duet schabowego – pieczone ziemniaki i surówka np. z kapusty pekińskiej lub…

    Czytaj dalej »
  • Schab w sosie koperkowym

    Schab w sosie koperkowym

    Rozpływający się w ustach schab w sosie koperkowym to naprawdę świetny pomysł na obiad. Wraz z frytkami i ulubioną surówką smakuje obłędnie! Mięso jest delikatne, mięciutkie i fajnie doprawione. Ja się dodatkowo pokusiłam o przygotowanie pysznego puree z batatów z pieprzem cytrynowym i suszoną szałwią. Schab Do przygotowania tego dania potrzebny jest…

    Czytaj dalej »
  • schab duszony

    Schab duszony

    Schab duszony z warzywami to smaczny pomysł na obiad dla całej rodziny. Jeśli lubisz rozpływające się w ustach mięso to koniecznie musisz wypróbować ten przepis! Jeśli potrzebuję przygotować sobie obiad na kilka dni do przodu to często robię zupę gulaszową, strogonow czy właśnie schab duszony. Wszystkie te przepisy są…

    Czytaj dalej »
  • Schab w sosie musztardowym

    Schab w sosie musztardowym i kurkami

    Nie masz pomysłu na obiad? W takim razie zachęcam Cię do wypróbowania mojego przepisu na schab w sosie musztardowym. To danie przygotowuję gdy dorwę w sklepie mięsnym ładny schab bez kości, a potrzebuję stworzyć obiad na kilka dni do przodu. Schab w sosie Mój schab w sosie musztardowym i kurkami wychodzi naprawdę przepyszny! Mięso aromatyczne w smaku, a co więcej…

    Czytaj dalej »
  • Roladki schabowe

    Roladki schabowe

    Roladki schabowe to przepyszny pomysł na obiad, który serwuję w domu dosyć często. Soczyste mięso wieprzowe nadziane świeżymi listkami szpinaku, suszonymi pomidorami i żółtym serem to połączenie doskonałe! Moje roladki schabowe panieruje w bułce tartej z dodatkiem sezamu, dzięki czemu panierka wychodzi naprawdę pyszna i nieco chrupiąca. Roladki ze schabu Domowe…

    Czytaj dalej »
  • pieczony schab

    Pieczony schab

    Pieczony schab to jeden z najsmaczniejszych pomysłów na obiad jaki tylko może być. Dla mnie to prawdziwy klasyk. Mój schab z piekarnika wychodzi miękki, delikatny w smaku i bez problemu się kroi na talerze. Oczywiście za smak i soczystość mięsa odpowiada jego wcześniejsze zamarynowanie i zostawienie w przyprawach przez kilka godzin (najlepiej zostawić w marynacie przez całą noc).…

    Czytaj dalej »
  • Schabowe w sosie

    Schabowe w sosie węgierskim

    Schabowe w sosie węgierskim to pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Rozpływające się w ustach mięso, gotowane lub pieczone ziemniaki (koniecznie wypróbuj mój przepis) i ulubiona surówka np. z marchewki, czerwonej kapusty lub sos pieczarkowy… Czy może być coś lepszego? Wątpię! Schab duszony w sosie Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na schabowe…

    Czytaj dalej »
  • Kotlet szwajcarski

    Kotlet szwajcarski

    Mam dla Was pyszny pomysł na obiad, obok którego ciężko przejść obojętnie – kotlet szwajcarski! Do tego pieczone lub gotowane ziemniaki, ogórki konserwowe czy ulubiona surówka… Mistrzostwo świata! Kotlety szwajcarskie to nic innego jak przygotowanie kotletów schabowych w pysznym, serowym wydaniu. Jak dla mnie kluczowym elementem…

    Czytaj dalej »
  • Schab z bryndzą i żurawiną

    Schab z bryndzą i żurawiną

    Schab z bryndzą i żurawiną jadłam niedawno w Zakopanem. Mój narzeczony zamówił wtedy placka po zbójnicku, ale nawet w połowie się nie umywało do mojego obiadu. Postanowiłam, że przygotuję taki sam obiad w domu i wybrałam się do supermarketu w celu znalezienia bryndzy. Oczywiście znalazłam ją bez problemu, ale nie była taka wyrazista jak ta na Krupówkach, a szkoda… Idealnym…

    Czytaj dalej »
  • Schab w lekkim sosie grzybowym

    Jeżeli szukasz sprawdzonego przepisu, który możesz wykonać w wolnowarze Crock-Pot to trafiłeś idealnie! Przygotowałam schab w lekkim sosie grzybowym na bazie pieczarek i kurek. Mięso gotowałam łącznie ponad 3 godziny, lecz mięso za to wyszło bardzo mięciutkie, delikatne, rozpływające się w ustach. Jeśli masz wolnowar z powłoką DuraCeramic, możesz przesmażyć pokrojony…

    Czytaj dalej »
Back to top button