Parówki w cieście francuskim to niezwykle szybka i prosta do przygotowania przekąska imprezowa. Chrupiące, smaczne i sycące… No po prostu pycha! Parówki w cieście francuskim najlepiej smakują na ciepło, więc warto je sobie przygotować wcześniej, a włożyć do piekarnika gdy przyjdą dopiero goście. Ewentualnie zawsze możesz je włożyć na chwilę do mikrofalówki czy włączonego piekarnika.
Parówki w cieście
Parówki w cieście francuskim to tania przekąska imprezowa, do której potrzebne jest tylko kilka ogólnodostępnych składników: ciasto francuskie, parówki (ja kupuję wysokiej jakości, np. z szynki) oraz kilka plasterków żółtego sera.
Koniecznie wypróbuj, bo są naprawdę bardzo smaczne! Oczywiście jeśli tylko chcesz to możesz dodatkowo zawinąć do środka także pokrojoną w dłuższe kawałki czerwoną paprykę czy ogórka konserwowego. To tak naprawdę zależy od Waszej inwencji twórczej.
Przekąski imprezowe
Jeśli szukasz podobnych przepisów na przekąski imprezowe to koniecznie musisz odwiedzić mój obszerny wpis, w którym przygotowałam 24 przepisy na przekąski sylwestrowe (klik >>), które przecież możesz przygotowywać przez cały rok! Znajdziesz w nim kilka przepisów na fajne i efektowne sałatki, burgery, roladki z tortilli, czy właśnie ekspresowe przekąski z ciasta francuskiego.
Szukasz przepisów z użyciem parówek? Zajrzyj do tych wpisów:
Przepis na: Parówki w cieście francuskim
Składniki:
- 1 ciasto francuskie np. xxl
- 6 parówek z szynki (o wysokiej zawartości mięsa)
- 5 dag żółtego sera w plasterkach
- szczypta ziół prowansalskich
- opcjonalnie 1 łyżeczka czarnuszki lub siemię lniane
Zobacz również:
Jak zrobić parówki w cieście francuskim?
Krok 1
Krok 2
Smacznego!
Komentarze
Piekłam też w airfryerze- 10 min.
Dobrze wiedzieć 🙂
Smaczne, dobra i szybka przekąska.
dzięki 🙂
Pyszne
Cieszę się, że smakują 🙂
Czy te parówki sie wczesniej gotuje?
Nie
Nie
nie gotuje się, podczas pieczenia przecież się podgrzeją
Pyszneee i łatwo się robi 🙂
Bardzo się cieszę, że smakują 🙂