Pieczarki w serowym cieście są naprawdę świetne! Smakują rewelacyjnie nie tylko jako dodatek do obiadu, lecz również jako przekąska imprezowa na ciepło. Osobiście uważam, że zimne nie są tak pyszne jak cieplutkie, wyjęte prosto z patelni więc świetnym pomysłem jest przygotowanie ich szybciej, a później na imprezę wystarczy je tylko podgrzać w mikrofali lub piekarniku.
Przekąski imprezowe
Chrupiące pieczarki w serowym cieście to jedna z fajniejszych przekąsek imprezowych. Swietnie się sprawdzą na wszelkiego rodzaju domówki, Andrzejki czy na Sylwestra. Koniecznie wypróbujcie!
Jeśli szukasz innych inspiracji na przekąski imprezowe to koniecznie odwiedź mój obszerny wpis – 24 przekąski na sylwestra, lista z przepisami.
Przepis na: Chrupiące pieczarki w serowym cieście
Składniki:
- 400 g pieczarek
- 3 jajka
- 50 g żółtego sera
- 1/2 łyżeczki oregano
- 3 płaskie łyżki mąki pszennej
- szczypta soli i pieprzu
- 5 łyżek bułki tartej
Zobacz również:
Chrupiące pieczarki w serowym cieście - przepis krok po kroku
Jak zrobić chrupiące pieczarki w serowym cieście?
Krok 1
Krok 4
Komentarze
Pieczarki robią furorę 😀 są pyszne nawet na zimno, zwłaszcza z dodatkiem sosu czosnkowego ❤️ pierwsze pieczarki, z których ciasto nie spływa i idealnie się smażą. Gorąco polecam!
Ja często je robię na obiad. Takie duże pieczary z ziemniaki i surówką są lepsze, jak schabowe 👍
Super 🙂
Robiłam na sylwestra są pyszne nawet moja córka się zajadała która nie lubi pieczarek ☺️
Super! 🙂
jaki rodzaj sera?
Dowolny: może być mozzarella, gouda, cheddar… 🙂
Już widzę te łakome spojrzenia, gdy podam ten smakołyk 🙂
Znam to 😛
Witam. A jeśli zrobię dziś to można to przechować jakoś do jutra, tak aby zachować świeżość itd. ? Czy lepiej zrobić po prostu jutro ?
Dziękuję za podpowiedzi.
Oj one najlepiej smakują zaraz po usmażeniu…
Jak długo smażymy?
Aż nabiorą takiego złotawego koloru 🙂 Ciężko określić dokładny czas, ponieważ zależy to od temperatury oleju.
Tak sobie myślę, że robiłam te pieczarki w cieście już dobre kilkanaście razy. Jednak nam najbardziej smakują na ciepło. Na zimno to już nie to samo, więc jak coś to podgrzewamy je w mikrofalówce 🙂
świetne. robiłem na imprezę. wyszły spoko.
Te peiczarki wychodzą niesamowicie chrupiące 😛 Jak dla mnie 10/10
Robiłam te pieczarki na sylwka i wszyscy się zachwycali, dzięki za super przepis 🙂
Pysznie 😀