Szybkie ciasteczka cytrynowe są naprawdę przepyszne. Wychodzą kruche, maślane i ciężko im się oprzeć. Jestem pewna, że zakochasz się w tym przepisie!
Ciasteczka cytrynowe
Mój przepis na szybkie ciasteczka cytrynowe opisałam bardzo dokładnie krok po kroku. Mam nadzieję, że dzięki tylu zdjęciom i szczegółowemu opisowi te ciastka nie sprawią Ci żadnych trudności. Jestem pewna, że zakochasz się w tych szybkich ciasteczkach już po pierwszym kęsie.
Ciasteczka budyniowe
Te ciasteczka budyniowe z dodatkiem skórki i soku z cytryny są bardzo aromatyczne i ciekawe w smaku. Warto je upiec z podwójnej porcji. To takie tanie ciastka do kawy, które przygotujesz w kilka minut z ogólnodostępnych składników.
Szukasz podobnych przepisów na szybkie ciasteczka? W takim razie koniecznie wypróbuj:
Przepis na: Szybkie ciasteczka cytrynowe
Składniki:
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 150 g mąki krupczatki
- 200 g zimnego masła
- 2 żółtka
- budyń waniliowy (40 g), proszek
- skórka z 1/2 cytryny
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą z wanilią
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki śmietany 18%
Zobacz również:
Jak zrobić ciasteczka cytrynowe?
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Jeśli szukasz podobnych wypieków, które są naprawdę ekspresowe do przygotowania to koniecznie odwiedź mój obszerny wpis – Szybkie ciasta i ciasteczka >>.
Komentarze
czy można bez mąki krupczatki ? jeżeli tak to wtedy 350 g tortowej ?
No tak 🙂
Czy zamiast masła mogę użyć margaryny?
Nie używam w swoich wypiekach margaryny, ale w ostateczności można zastąpić 🙂
Pyszne ciasteczka. Łatwe w przygotowaniu, a smak świetny. Wykonuje się je naprawdę szybko. Kolejny ulubiony przepis z tej strony 🙂
Niezmiernie miło mi to czytać <3 Dziękuję za miłą recenzję i zdjęcie!
Witam, czy te ciastka można zrobić wcześniej i przechowywać w woreczku albo słoiku?
Jasne, ja przechowuję tego typu ciastka w takich pojemnikach plastikowych ze szczelnymi pokrywkami 🙂
A jak długo można je przechowywać?
Nie testowałam, ale myślę, że około 2 tygodni 🙂