Risotto z bukietem warzyw chińskich to pyszne połączenie kurczaka, aromatycznego ryżu, mieszanki mrożonych warzyw chińskich oraz przypraw. Jego wykonanie zajmuje około pół godziny więc może mieć miano szybkiego obiadu. Po nałożeniu na talerz ma aksamitną konsystencję, pięknie pachnie, a smakuje jeszcze lepiej!
Przepis na: Risotto z bukietem warzyw chińskich
Składniki:
- 1 cebula
- podwójna pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- 2 saszetki białego ryżu
- 2 liście laurowe
- natka pietruszki
- 5 szklanek wody
- szczypta curry
- szczypta oregano
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 500 g mrożonych warzyw chińskich (bukiet warzyw chińskich)
- 1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
Zobacz również:
Risotto z bukietem warzyw chińskich - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Komentarze