Malinowe tiramisu dla dorosłych, ponieważ przemyciłam do niego czerwone wino. Jest bardzo smaczny, szybko się go przygotowuje. Nasączone biszkopty i maliny w winie nadają świetny, oryginalny posmak. Całość pasuje do siebie świetnie, nie jest ani mdłe ani zbyt słodkie. Proponuję wykonać go wieczorem i schłodzić przez noc, chociaż nie jest to konieczne. Ważne aby chociaż ze dwie godzinki przeleżał w lodówce- gwarantuję, że warto na niego poczekać.
Przepis wymyśliłam na poczekaniu przed snem. Szczerze mówiąc, odkąd prowadzę bloga to ciągle myślę o jedzeniu – to chyba jakaś choroba zawodowa 🙂 Jak dla mnie jest to jeden z lepszych deserów jakie jadłam – no na pierwszym miejscu wciąż króluje creme brulee tu, w którym się dosłownie zakochałam.
Przepis na: Malinowe tiramisu (dla dorosłych)
Składniki:
- 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
- 3 łyżki cukru pudru
- 250 g mascarpone
- 2 kostki białej czekolady
- opakowanie okrągłych biszkoptów
- 100 ml czerwonego słodkiego wina
- 3 kostki mlecznej czekolady
- 200 g malin
Zobacz również:
Malinowe tiramisu (dla dorosłych) - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 3
Komentarze