Desery tiramisu

  • Tiramisu truskawkowe

    Tiramisu truskawkowe

    Tiramisu truskawkowe to fantastyczny deser, któremu ciężko się oprzeć! To naprawdę fajna alternatywa dla tradycyjnego włoskiego tiramisu. Z dodatkiem świeżych, słodkich truskawek smakuje obłędnie. Moje tiramisu truskawkowe można zaserwować w pucharku, szklance itp. Idealne jako weekendowy deser do kawy, ale także można je podać na imieniny, urodziny czy zwykłą domówkę.…

    Czytaj dalej »
  • Tiramisu w pucharkach

    Tiramisu w pucharkach to klasyk wśród włoskich deserów! Jest naprawdę przepyszny, a dodatkowo prosty i szybki do przyrządzenia. Moje tiramisu w pucharkach zrobiłam na bazie serka mascarpone. Jeżeli w przepisach na tiramisu macie śmietankę kremówkę czy inne takie cuda to niestety nie będzie to stu procentowe tiramisu… Tiramisu Prawdziwe włoskie tiramisu jadłam rok temu…

    Czytaj dalej »
  • Owocowe tiramisu z dżemem truskawkowym

    Owocowe tiramisu z dżemem truskawkowym

    Odkąd wyjechaliśmy z mężem w tamtym roku do Rzymu i jadłam tam najlepsze w swoim życiu tiramisu, to dosyć często przygotowuję ten deser w swojej kuchni. Rzadko przygotowuję takiego “klasyka”, lubię eksperymentować i dodawać różne składniki. W sezonie letnim najczęściej dekoruję wierzch świeżymi owocami i do środka również przemycam soczyste truskawki…

    Czytaj dalej »
  • Najlepszy ekspres ciśnieniowy+przepis na prawdziwe włoskie tiramisu!

    Uwielbiam zapach świeżo mielonej kawy, zwłaszcza o poranku, gdy mam wielki problem ze wstaniem z łóżka. Szczególnie wtedy jak poduszka działa na moją głowę jak prawdziwy magnes. Nie ma poranka, w którym nie zaczęłabym dnia bez kawy i jest to taki mój mały, codzienny rytuał. Wiem, że wiele osób preferuje jedynie porządne, mocno aromatyczne…

    Czytaj dalej »
  • Malinowe tiramisu

    Malinowe tiramisu (dla dorosłych)

    Malinowe tiramisu dla dorosłych, ponieważ przemyciłam do niego czerwone wino. Jest bardzo smaczny, szybko się go przygotowuje. Nasączone biszkopty i maliny w winie nadają świetny, oryginalny posmak. Całość pasuje do siebie świetnie, nie jest ani mdłe ani zbyt słodkie. Proponuję wykonać go wieczorem i schłodzić przez noc,…

    Czytaj dalej »
Back to top button