Opis przepisu
Nie macie w lodówce jajek, lub ich po prostu nie możecie jeść, a jednak uwielbiacie jabłeczniki, szarlotki? 🙂 Polecam mięciutki, pyszny jabłecznik bez jajek na bazie serka homogenizowanego. Jest to przepis na jeden z pierwszych moich wypieków, który wykonałam po raz pierwszy, dokładnie w 2 klasie gimnazjum. Skąd wiem, że akurat w tej klasie? Ponieważ właśnie w tym czasie założyłam pierwszy samodzielny przepiśnik. Dodatkowo miałam dopisany rok zapiski oraz w której aktualnie jestem klasie 🙂
Przepis na: Jabłecznik bez jajek
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 350 g miękkiej margaryny lub masła
- 400 g waniliowego serka homogenizowanego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
- 2 słoiki jabłek prażonych
Zobacz również:
Przepis na: Jabłecznik bez jajek - przepis krok po kroku
Wykonanie:
Komentarze
Bajeczny jabłecznik! Wygląda obłędnie <3