Uwielbiam wycieczki rowerowe, pikniki na świeżym powietrzu, pięknej trawce, gdzie można chociaż na chwilę odpocząć od miejskich hałasów. Jednak co ze sobą zabrać, oprócz dużej ilości wody (szczególnie w te upały)? Pyszne jedzenie! Najlepiej takie, które bez problemu można ze sobą zabrać na wynos. Przygotowałam meeeega pyszną sałatkę z mixem sałat, pomidorkami koktajlowymi, orzechami, owocami granatu i serem Halloumi – idealna do lunchboxa! Podana z sosem winegret smakuje naprawdę wybornie. Nie spodziewałam się, że aż tak mi jakaś sałatka posmakuje… Typowo letnia, jednak sycąca i kolorowa. Czego chcieć więcej? 🙂
W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam zaprezentować przepiękny, bardzo kobiecy, dwupoziomowy lunchbox ze sklepu Zanshin (klik), (sklep wypełniony Japonią i bento). Każdy z dwóch pojemników wyposażony jest w 100% szczelną pokrywkę, a dodatkowo może być w całości używane w kuchence mikrofalowej. Przy okazji mam dla Was kupon rabatowy na 10% zniżki na cały asortyment– wystarczy wpisać – PYCHA!
Oprócz lunchboxu Bento Monbento, polecam zajrzeć do akcesoriów ze sklepu Zanshin (które również zaprezentowałam na poniższych zdjęciach). Do lunchboxu możecie dokupić między innymi:
Przepis na: Sałatka z mixem sałat, pomidorkami i serem Halloumi – idealna do lunchboxa!
Składniki:
- 200 g sałaty lodowej
- 100 g rukoli
- 100 g roszponki
- 100 g sałaty rzymskiej, czerwonej
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 100 g sera do grillowania Halloumi
- 1/4 granatu
- sos winegret kupny lub domowy (1 łyżka soku z cytryny, 4 łyżki oliwy, szczypta soli morskiej, szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu,1 łyżeczka musztardy)
- garść orzechów włoskich lub pekan
Zobacz również:
Sałatka z mixem sałat, pomidorkami i serem Halloumi – idealna do lunchboxa! - przepis krok po kroku
Wykonanie:
Na patelni do grillowania smażymy na małej ilości oleju pokrojone kawałeczki sera Halloumi lub innego sera do smażenia/grillowania. W naczyniu mieszamy ze sobą sałaty, rukolę, roszponkę, owoce granatu, pomidorki koktajlowe, pokrojone drobno orzechy oraz podsmażone kawałki sera (ja przed smażeniem powycinałam kołeczka za pomocą kieliszka). Całość polewamy do smaku sosem winegret (kupnym lub domowym). Pakujemy do lunchboxa i do pracy! Smacznego 🙂
Komentarze