Niesamowicie szybka przekąska imprezowa – roladki z szynką, oliwkami i szczypiorkiem! Sprawdzi się na wszelkiej maści domówkach, czy nawet jako zwykła przekąska do wieczornego seansu filmowego.
Przekąski imprezowe
Jeśli szukasz innych inspiracji na przekąski imprezowe to koniecznie odwiedź mój obszerny wpis – 24 przekąski na sylwestra, lista z przepisami.
Przepis na: Roladki z szynką, oliwkami i szczypiorkiem
Składniki:
- 2 tortille pszenne
- kilka plasterków szynki
- 20 g czarnych oliwek Fragata firmy Stovit
- 150 g sera puszystego np. Almette (u mnie z czosnkiem i szczypiorkiem)
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Zobacz również:
Roladki z szynką, oliwkami i szczypiorkiem - przepis krok po kroku
Wykonanie:
Oba placki tortilli smarujemy puszystym serkiem. Następnie nakładamy szynkę, pokrojone drobno oliwki oraz szczypiorek. Rolujemy jak naleśnika i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy na minimum 60 minut do lodówki. Po tym czasie ściągamy folię i kroimy w równe plasterki.
Komentarze