Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango – wyjątkowy deser wraz z wyrazistym sosem z dojrzałego, soczystego i słodkiego mango. Ja nie znalazłam tak soczystego i słodkiego mango w naszej jesiennej, kolorowej od pięknych żółtych liści Polsce więc ten sos wzbogaciłam o białe wino oraz cukier kokosowy. Jak dla mnie jest to jeden z lepszych deserów ryżowych jakie kiedykolwiek jadłam i gorąco Wam go polecam bo jest naprawdę pyszny i co najważniejsze bardzo prosty w wykonaniu 🙂
Przepis na: Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
Składniki:
Ryż kokosowy
- 100 g ryżu
- 250 g mleczka kokosowego firmy House of Asia
- 350 ml mleka
- 3 łyżki cukru kokosowego firmy House of Asia
- 2 łyżki wiórków kokosowych
Sos mango
- 3 duże dojrzałe mango
- 4 łyżki cukru kokosowego firmy House of Asia
- 100 ml białego wina
Zobacz również:
Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Komentarze
Patrząc na te apetyczne zdjęcia rozumiem tych wszystkich łasuchów! 🙂 <3