Jabłko pieczone z serkiem i żurawiną

5/5 (1 ocen)

Ilość porcji

2

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

5 min + pieczenie

Jabłko pieczone

Opis przepisu

Mam dla Was idealną fit kolację lub deser – jabłko pieczone z nadzieniem składającym się z sera białego chudego, miodu, cynamonu i suszonej żurawiny. Upieczone smakuje rewelacyjnie i powiem Wam szczerze, że nie mam pojęcia czy smakuje tak samo ciepłe jak i zimne bo zniknęły w oka mgnieniu. Lato coraz bliżej więc warto zbierać takie przepisy na zdecydowanie lżejsze przekąski czy kolacje! 🙂

Przepis na: Jabłko pieczone z serkiem i żurawiną

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 3 łyżki sera białego chudego lub półtłustego
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta cynamonu
  • mała garść żurawiny
Wyślij emailem

Jabłko pieczone z serkiem i żurawiną - przepis krok po kroku


Krok 1

Jabłko pieczone

Piekarnik nastawiamy na 190 stopni. Górną część jabłek odkrajamy, wydrążamy tworząc dziurkę na farsz. Ser rozrabiamy z miodem za pomocą łyżki lub widelca, dodajemy cynamon oraz suszoną żurawinę. Na środek każdego jabłka nakładamy masę serową. Jabłko owinąć sreberkiem tak aby sok z jabłek nie mógł się spodem wylać. Wierzch również nakrywamy sreberkiem. Piec ok. 25 minut. Smacznego!


Jabłko pieczone

Jabłko pieczone

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments