Opis przepisu
To smaczne, wychodzące zawsze ciasto, a drożdżówki w kształcie zwierząt naprawdę mogą wywołać wielki uśmiech dziecka. Tak naprawdę jakie nadzienie by się nie dodało to i tak drożdżówki będą bardzo smakować. Dzisiaj w wersji dziecięcej zapraszam do wypróbowania zwierzątka, którego wykonanie jest bardzo proste. Z tego przepisu wychodzi 8 większych świnek 🙂
Przepis na: Drożdżówkowe świnki z marmoladką
Składniki:
- 400 g mąki pszennej
- 30 g drożdży świeżych
- 200 ml mleka
- 100 g rozpuszczonego masła
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
Dodatkowo:
- 1/2 dżemu (gęstego!) lub twardej marmolady
- lukier: 2 łyżki cukru pudru, kilka kropel wody
Zobacz również:
Drożdżówkowe świnki z marmoladką - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Krok 5
Krok 6
Komentarze
Wczoraj wieczorkiem upieklam i jeszcze tak zachwyconego synka nie widzialam! Wizualnie to troche oczy mi sie rozlaly bo chyba mialam za rzadki lukier ale w smaku byly boskie ;];]
Wczoraj wieczorkiem upieklam i jeszcze tak zachwyconego synka nie widzialam! Wizualnie to troche oczy mi sie rozlaly bo chyba mialam za rzadki lukier ale w smaku byly boskie ;];]
Jak je pokazałam synkowi to od razu powiedzial: “Mamooooo zrobisz mi takie swinki?” hehe 🙂 jak mus to mus.
Jak je pokazałam synkowi to od razu powiedzial: “Mamooooo zrobisz mi takie swinki?” hehe 🙂 jak mus to mus.