Opis przepisu
Drożdżowe bułeczki imprezowe – idealne na sylwestrową przekąskę czy zwykłe przyjęcie. Są to mięciutkie bułeczki nadziewane farszem jak na pizzę: z mozzarellą, kaparami, papryką czerwoną, kukurydzą. Najlepsze są wyjęte prosto z piekarnika! Z przepisu wychodzi około 8 większych bułeczek lecz równie dobrze możecie zrobić je mniejsze i wyjdzie ich więcej 🙂
Przepis na: Drożdżowe bułeczki imprezowe
Składniki:
Ciasto:
- 450 g mąki pszennej
- 3/4 szklanki ciepłego mleka
- 20 g drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 120 g roztopionego masła
- 1/2 łyżeczka soli
- oregano
- 3 łyżki oliwy
Dodatkowo:
- 10 dag startej mozzarelli
- Kapary w zalewie Bulerias firmy Stovit
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego na 1 bułeczkę
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 roztrzepane jajko
Zobacz również:
Drożdżowe bułeczki imprezowe - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Komentarze
Bułeczki wyszły bardzo smaczne, zamiast kaparów dałam pokrojone w plasterki parówki. Zrobiłam trochę mniejsze, wyszło 10 sztuk. Dziękuję za przepis i polecam!
Dziękuję za podzielenie się swoją wersją! Cieszę się, że posmakowały ❤️
Jakiej pojemności używa Pani szklanki ?
Zawsze 250 ml 🙂
Czy mogę zamrozić przed upieczeniem?
Nie
Cudowny przepis. Zmodyfikowałam farsz wedle własnych preferencji, ale baza i ciasto pozostały te same. Przepis na ciasto drożdżowe jest idealny. Dziękuje za inspiracje i przepis. Po pierwszych wrażeniach jestem pewna że danie zagości u nas na dłużej 😀
No to bardzo mi miło to czytać 🙂 To przepis idealny na wiele okazji, domówek, więc z pewnością będzie można je teraz piec częściej 🙂 pozdrawiam 🙂