Ciasto Kinder Country ostatnio stało się bardzo popularne jednak chwilę się do niego zbierałam… Nareszcie nadszedł moment aby zrobić własną wariację na jego temat. Metodą prób i błędów powstał przepis na fajne ciacho bez pieczenia, które jest niesamowicie proste w przygotowaniu. Najlepiej podawać je schłodzone ponieważ gdy od razu je rozkroimy to herbatniki będą zbyt twarde.
Przepis na: Ciastko Kinder Country
Łącznie: 20 min
Składniki:
- 500 ml śmietanki kremówki
- 5 łyżek mleka w proszku
- 1 czekolada biała
- 1 czekolada mleczna
- 250 g herbatników
- 2 łyżki mleka
- 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
Białą czekoladę roztapiamy z łyżką mleka w kąpieli wodnej lub ewentualnie w mikrofalówce, chłodzimy. Śmietanę (350 ml) ubijamy na sztywno, dodajemy przestudzoną czekoladę, 3 łyżki mleka w proszku. Dodajemy Kangusy, mieszamy za pomocą łyżki.
Na dnie foremki układamy herbatniki, wysypujemy masę, przygniatamy łyżką.
Nakładamy kolejną warstwę herbatników.
Resztę śmietany ubijamy z roztopioną i przestudzoną mleczną czekoladą oraz pozostałym mlekiem w proszku. Masę nakładamy na warstwę herbatników, wyrównujemy łyżką, posypujemy pozostałymi Kangusami. Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce.
A z ryżem dmuchanym tez by wyszło ?
jeszcze nie miałam okazji ani próbować ani robić ale mam je w planach na przyszłość
Super, narzeczony dziś zrobił i jest ekstra.
A z ryżem dmuchanym tez by wyszło ?
jeszcze nie miałam okazji ani próbować ani robić ale mam je w planach na przyszłość
Super, narzeczony dziś zrobił i jest ekstra.