Opis przepisu
Pogodę to my mamy teraz piękną więc jest to najlepszy sezon na letnie grillowanie, spotkania ze znajomymi. Wymyślam co rusz to nowe przepisy na wakacyjne przekąski aby urozmaicić ten fajny wakacyjny czas! 🙂 Mając w lodówce zapas pasztetów firmy Profi, które jako dziecko jadłam bardzo często na śniadanie (oczywiście zawsze wybierałam smak Firmowy) postanowiłam wykonać bułeczki pasztetowo- pieczarkowe. Oczywiście drożdżowe, z dużą ilością kminku na wierzchu. Samo wykonanie jest bardzo szybkie, jedynie czas wyrastania ciasta jest dość długi. Polecam upiec je tuż przed przyjściem gości, a zapach sam ich doprowadzi do Waszych drzwi! 🙂
Przepis na: Bułeczki pasztetowo-pieczarkowe
Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 25 g drożdży
- 1 łyżka cukru
- 1 szklanka mleka
- 100 g rozpuszczonego masła
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
Dodatkowo:
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 roztrzepane żółtko
- 2 łyżki wody gazowanej
- 1/4 łyżeczki mielonego kminku
- szczypta soli, pieprzu
- 1 duży pasztet firmy Profi
Zobacz również:
Bułeczki pasztetowo-pieczarkowe - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Komentarze