Batoniki owsiane

2/5 (4 ocen)

Ilość porcji

9

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

10 min + pieczenie

Opis przepisu

Nie masz pomysłu co brać na drugie śniadanie do pracy lub szkoły? Polecam pyszne, zdrowe bananowe batoniki owsiane z dodatkiem suszonej żurawiny. Jak dla mnie smakują najlepiej cieplutkie, wyciągnięte prosto z piekarnika jednak na spokojnie można je zapakować na “później” i będą równie dobre. Wyobraźcie sobie jak będzie wszystkim dookoła ślinka lecieć jak wyciągniecie takie batoniki z torebki/plecaka! 😉

Przepis na: Batoniki owsiane

Składniki:

  • 2 banany
  • 1 jajko
  • 2 łyżki miodu
  • 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 16 g cukru waniliowego
Wyślij emailem

Batoniki owsiane - przepis krok po kroku


Krok 1

Batoniki owsiane

Banany, jajko, cukier waniliowy oraz miód blendujemy na jasną masę.


Krok 2

Batoniki owsiane

Wsypujemy pozostałe składniki.


Krok 3

Batoniki owsiane

Mieszamy za pomocą łyżki aż powstanie bardzo gęsta masa. 


Krok 4

Batoniki owsiane

Nakładamy do keksówki ( u mnie o długości 26 cm), wyrównujemy za pomocą łyżki. Piec około 12 minut w temperaturze 190 stopni. Po ostygnięciu można oprószyć lekko cukrem pudrem. Smacznego!


Batoniki owsiane

Batoniki owsiane

Batoniki owsiane

Średnia ocena 2 / 5. Ilość głosów: 4

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
DarkShadovv
DarkShadovv
8 lat temu

Świetne! Robiłam wczoraj, syte i bardzo smaczne na ciepło jak i na zimno, dodałam dodatkowo trochę chipsów bananowych. Pozdrawiam! 🙂

rategazelle
rategazelle
8 lat temu

Zdrowo i pysznie!
Pierwsza klasa!
Zapraszam do mnie 🙂