Przekąski

Zapiekana bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

Szybki i niezawodny przepis na przekąskę imprezową? Zapiekana bruschetta z pesto z bazylii, czarnymi oliwkami, suszonymi pomidorami i fetą.

Przepis na: Zapiekana bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

 Przygotowanie: 5 min  Pieczenie: 10 min  Łącznie: 15 min

Składniki:

Ciasto:

  • 1 długa bagietka
  • pesto z bazylii
  • kilka suszonych pomidorów
  • ser feta
  • kilka oliwek czarnych Stovit

Wykonanie:

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Bagietkę kroimy w poprzek w równe kromeczki. Każdą kromeczkę smarujemy z 1/2 łyżeczki pesto. Nakładamy odrobinę fety, pomidorka suszonego oraz pokrojone oliwki. Wkładamy do piekarnika na 7-10 minut. Podajemy ciepłe. Smacznego!


bruschetta z pesto

Zapiekana bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

Print Friendly, PDF & Email

Oceń ten przepis!

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Oceń ten post jako pierwszy!

Back to top button