Serowe muffiny z warzywami to pomysł na pyszne śniadanie czy kolację! Ciasto jest bardzo mięciutkie, delikatne i rozpływające się w ustach. Jeżeli zetrzesz ser na grubszych oczkach to wtedy się fajnie ciągnie, a dodatki jakie dodasz są od Ciebie zależne. Moim zdaniem fajnie smakują z oliwkami oraz kukurydzą. Z przepisu wychodzi 6 większych muffinek. Można je piec w silikonowych foremkach na zwykłe muffinki.
Przepis na: Serowe muffiny z warzywami
Składniki:
Ciasto:
- 2 jajka
- 125 g mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 100 g żółtego sera
- 100 ml mleka
Dodatkowo:
- 2 łyżki kukurydzy
- 1 łyżka majonezu
- szczypta oregano
- 2 łyżeczki pokrojonych oliwek zielonych Fragata Stovit
Zobacz również:
Serowe muffiny z warzywami - przepis krok po kroku
Krok 1
W większej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, starty ser, jajko, mleko, sól oraz pieprz, całość miksujemy chwilkę lub mieszamy łyżką do połączenia się składników.
Krok 2
Smacznego!
Komentarze