Opis przepisu
Sernik pistacjowy na ciasteczkowym spodzie z polewą z białej czekolady… No palce lizać! Wychodzi bardzo kremowy, zwarty i aksamitny.
Jeśli jesteś fanem pistacji to ten wypiek to strzał w dziesiątkę. Jak tak sobie myślę to w sumie przeciwieństwo sernika wiedeńskiego, który jest delikatny i puszysty jak chmurka przez dużą ilość ubitych białek. Mój sernik pistacjowy wychodzi równiutki jak stół. Masę serową wykonasz naprawdę szybciutko, bo tak naprawdę wystarczy zmiksować wszystkie składniki tylko do ich połączenia. Nie ubijamy osobno białek, dzięki czemu masa serowa nie rośnie w trakcie pieczenia, a później nie opada po wyjęciu z piekarnika.
Przepis na sernik
Kluczowy jest wysokiej jakości twaróg. Można go zmielić dwukrotnie w maszynce (jeśli używasz wiejskiego twarogu w kostce) lub użyć twarogu z wiaderka. Ja najczęściej używam firmy Wieluń Mój ulubiony, Piątnica, Mlekovita (Twaróg sernikowy premium), a unikam Włoszczowa, Polmlek, Pilos czy Vitello z Biedronki, Łowicki.
Do przygotowania tego sernika pistacjowego użyłam pasty pistacjowej Pi-NUTS. Jest ona naturalna, bez konserwantów. Składa się w 100% z pistacji. To masło pistacjowe fajnie się sprawdzi jako dodatek do kremów np. do tortów, babeczek, serników czy nawet lodów. Zamiast pasty pistacjowej możesz dodać do sernika krem pistacjowy – Królowa Pistacji. To zdecydowanie najlepszy krem z pistacji jaki w życiu jadłam! Aż 60% kremu pistacjowego to czysta miazga pistacjowa – bez żadnych zbędnych wypełniaczy. Jest bardzo delikatny i aksamitnie kremowy. Można nim smarować pieczywo lub użyć do różnych deserów czy kremów. Koniecznie sobie zamówcie i wypróbujcie.
Przepis na: Sernik pistacjowy
Porady na start
W tym przepisie użyłam tortownicy o średnicy 24 cm. Jeżeli masz inną foremkę, to skorzystaj z przelicznika foremek.
Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Składniki:
Ciasteczkowy spód:
- 180 g herbatników maślanych
- 80 g roztopionego masła
Masa serowa:
- 100 g białej czekolady
- 150 ml śmietanki kremówki 30%
- 200 g pasty pistacjowej np. Pi-NUTS
- 1 kg twarogu dwukrotnie mielonego lub np. z wiaderka
- 5 jajek
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
- 70 g miękkiego masła
- 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
Polewa czekoladowa:
- 100 g czekolady białej
- 50 ml śmietanki kremówki
Dodatkowo:
- garść posiekanych pistacji
- garść kwiatów jadalnych np. granatu
Zobacz również:
Jak zrobić sernik pistacjowy?
Krok 1
Ciasteczkowy spód
Herbatniki (180 g) blendujemy na pył za pomocą blendera ręcznego.
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Masa serowa
W malutkim rondelku podgrzewamy śmietankę kremówkę (150 ml). Gdy będzie gorąca, wtedy dodajemy drobno posiekaną czekoladę (100 g) i zdejmujemy od razu z palnika. Mieszamy do momentu aż powstanie jednolita polewa. Gdy nieco przestygnie, wtedy dodajemy pastę pistacjową (ok. 200-250 g) i lekko mieszamy.
Krok 6
Do miski dodajemy 1 kg twarogu np. z wiaderka (lub dwukrotnie zmielonego twarogu), cukier (3/4 szklanki, jeśli wolisz delikatnie mniej słodkie serniki to dodaj tylko 1/2 szklanki cukru), cukier z prawdziwą wanilią (łyżeczka), a także 5 dużych jajek. Miksujemy tylko przez 30 sekund na wysokich obrotach miksera tylko do połączenia się składników.
Krok 7
Krok 8
Najpierw pieczemy przez 30 minut w temp. 170 stopni (góra-dół, bez termoobiegu), a następnie przez 60 minut w temp. 130 stopni (bez termoobiegu). Po upieczeniu zostaw sernik w piekarniku przez minimum 15 minut, a po tym czasie studź go przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Krok 9
Polewa czekoladowa
Gdy sernik będzie całkowicie zimny, wtedy w malutkim garnku podgrzewamy śmietankę (50 ml). Kiedy będzie gorąca, wtedy dodajemy posiekaną czekoladę białą (100 g). Zdejmujemy z palnika i mieszamy do powstania jednolitej polewy.
Jeśli nie masz takiego małego garnka to podgrzej w mikrofalówce śmietankę. Wyciągnij z mikrofalówki, dodaj drobno posiekaną czekoladę i wymieszaj aż powstanie gładka polewa. Polewamy nią wierzch sernika.
Dekorujemy posiekanymi pistacjami i np. kwiatami jadalnymi np. granatu czy płatki róży.
*Wpis powstał przy współpracy ze sklepem Pi-NUTS.
Komentarze
Sernik przepyszny, prosty i zawsze się udaje. Nie wiem ile razy go robiłam. Każdy kto go próbuje jest zachwycony smakiem.
Bardzo miło mi to czytać! ❤️ Cieszę się, że tak posmakował 🙂 U mnie też jest to jeden z najczęściej robionych serników, ponieważ mąż, jako fan pistacji go uwielbia 💚
Trochę zaszalałam z pistacjami
Dobrego nigdy nie za wiele 😅 prezentuje się super 😍 Życzę smacznego!
Sernik wyszedł przepyszny! ❤️
Wow! Wygląda fenomenalnie <3 Wielkie brawa! To jedno z najładniejszych wykonań tego sernika, a widać po ilości komentarzy, że trochę ich było 🙂
Bardzo dziękuję za miłe słowo ☺️
Dzień dobry. Jak piec ten sernik w piecu z termoobiegiem? Niestety w moim piecu nie da się wyłączyć termoobiegu. Pozdrawiam
Dzień dobry, a piekła Pani już inne serniki w swoim piekarniku? Jeśli tak to pewnie już Pani wyczuła w jakiej temperaturze pieką się najlepiej, aby nie były zbyt przypieczone czy niedopieczone. Niestety każdy piekarnik piecze odrobinkę inaczej, a jeśli jest piekarnik z termoobiegiem to też będzie piec nieco inaczej niż klasyczne ustawienie góra-dół.
Ogólnie piecze się niemal identycznie, jednak przy termoobiegu powinno się o około 10 stopni zmniejszyć temperaturę pieczenia 🙂
Tak piekę często, wszystkie ciasta i biszkopty piekę w temp. 180 st.. Wypróbuję w sobotę. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam 🙂
Chodziło mi o serniki, a nie inne ciasta, bo serniki nie lubią zbyt wysokiej temperatury 🙂
Mam nadzieję, że się uda i będzie Pani smakować. Również pozdrawiam.
Dzień dobry. Jaka jest różnica w smaku ciasta między użyciem pasty a kremu omawianych przez Panią?
Dobrej jakości pasta składa się w 100 % ze zmielonych pistacji, więc sernik wychodzi bardzo pistacjowy, ma bardziej zielony kolor.
Krem ma np. 40-60% pistacji, a reszta to mleko w proszku czy cukier. Smak będzie zdecydowanie mniej pistacjowy, a bardziej po prostu słodki.
Pyszny !
dzięki 🙂
Zapomniałam dodać zdjęcia 😀
Perfekcja 🙂 dzięki wielkie za zdjęcie!
Sernik piekę po raz drugi, ostatnio dokładnie z przepisu, tym razem potrzebuję większy. Skorzystałam z przelicznika foremek (mam tortownicę 28 cm), składników dałam tak jak wyszło czyli o 36% więcej… pytanie – jak długo piec?
Teraz zakładam pierwszy etap na 35-40 minut i potem z godzinę i 20 minut?
Dodałabym po 10 minut dłużej przy każdym etapie, czyli najpierw pieczemy przez 40 minut w temp. 170 stopni (góra-dół, bez termoobiegu), a następnie przez 70 minut w temp. 130 stopni 🙂
Witam.
Posiadam piekarnik z generatorem pary. Niestety nigdzie nie trafiłem na realizację tego przepisu z jego zastosowaniem. Pojemnik woda pod blachą, kąpiel wodna itd. Zawsze jednak grzałka góra/dół. Trochę mi szkoda składników na testy, bo tanie nie są. 🙂
Miała Pani okazję piec tego typu ciasto przy wykorzystaniu pieca z parą ?
Jak Pani zdaniem należało by podejść do ustawień ? Np. Para 50-75% i temperatura 160st.celsjusza 30min dalej 120 st. i 80 min ? Oczywiście termoobieg, bo inaczej generator pary nie działa.
Jakie jest Pani zdanie ?
Wiem oczywiście jest też odpowiedź : weź chłopie sam sprawdź, ale jak wspomniałem trochę szkoda mi na testy składników. 🙂 a być może miała Pani okazję sprawdzić efekt w takiej konfiguracji. Tym bardziej, że dla kremowych serników najczęściej nie stosuje się termoobiegu.
pozdrawiam
Marek
Witam, chętnie bym pomogła, ale niestety nie mam takiego piekarnika i nie jestem w stanie Panu doradzić 🙂 Najlepiej byłoby gdyby Pan najpierw przetestował taką konfigurację przy dowolnym innym serniku i ocenił efekt. Później dopiero upiekł ten pistacjowy, który faktycznie do najtańszych nie należy…
Pozdrawiam
Witam, przepis bardzo przystępny i nieskomplikowany, i myślę, że serniki wychodzą z niego pyszne – niestety mój totalnie się nie udał. Być może to wina mojego piekarnika, ponieważ jest już stary i może nie podołał temu ciastu. A może coś zrobiłam nie tak jednak. Piekłam sernik zgodnie z przepisem, został kilka godzin w piekarniku do przestudzenia, a po wyjęciu go i zdjęciu boków formy wydawał się nad wyraz kremowy, ale myślałam, że tak ma być. Po polaniu go polewą z białej czekolady sernik się rozpadł z jednej strony i wygląda na to, jakby masa w ogóle się nie upiekła. Użyłam twarogu Włoszczowa, ponieważ tylko taki był u mnie w sklepie. A pistacje mieliłam sama. Pasta wyszła całkiem okej, wyglądała podobnie jak na zdjęciach, tylko nie była jakoś mocno płynna. Czy taki efekt końcowy sernika to kwestia piekarnika czy może też składników, np. twarogu?
Twaróg Włoszczowa to według mnie jeden z najsłabszych twarogów sernikowych… Jest on bardzo mazisty, więc to mogła być przyczyna, że sernik nie wyszedł, ale też niekoniecznie. Ja używam zwykle dobrej jakości lokalnych twaróg, które sama mielę, a jak już z wiaderka to raczej te moje sprawdzone, takie żeby nie miały konsystencji gęstej śmietany 18%.
Każdy piekarnik piecze inaczej. Nie wiem czy często go Pani używa i ma wyćwiczone w nim ciasta. Może w Pani piekarniku trzeba piec w wyższej temperaturze niż podana w przepisie. Pod tym przepisem jest bardzo dużo komentarzy ze zdjęciami udanych serników i raczej nie przypominam sobie, żeby komuś aż się wylał, szczególnie, że piecze się go dość długo, tylko w nieco niższej temperaturze 🙂
Dodatkowo ważna jest także temperatura składników – żeby były szybciej wyciągnięte z lodówki. Niestety czasem ktoś pisze tak jak Pani, że robił wszystko tak jak jest w przepisie, a później po chwili konwersacji wychodzi, że jednak nie do końca 🙂
A oto moje cuda z tego przepisu. Jest przepyszny !!
Wygląda obłędnie 🙂
Witam , czy może mi Pani powiedzieć ile mniej więcej porcji wyjdzie z tego przepisu
Jest informacja w górnej części – około 16 porcji, ale tak naprawdę to zależy jak duże kawałki Pani pokroi. Mogą to być duże porcje, wtedy będzie 12 kawałków, a może nawet 20 malutkich… 🙂
Gapa Ze mnie 🤦🏼♀️
Dziękuje za odpowiedz , jutro będę działać z sernikiem 😋
Najlepszy, u mnie już klasyk 😋
Bardzo się cieszę, że tak posmakował! ❤️
Skusiłam się na ten sernik,bo wyglądał obłędnie na zdjęciu.Mogę potwierdzić osobiście ,że równie tak samo smakuje.Szybki w wykonaniu,upiecze go każdy nawet ten co nigdy nie próbował coś upiec .Drugim razem na okrągłą formę 24 cm. zrobię go z półtorej porcji aby był wyższy.Dziekuje za szczegółowy przepis i smaczny serniczek Polecam każdemu ten przepis
No to niezwykle miło mi to czytać 🙂
PS. Raczej to nie jest dobry pomysł z powiększeniem aż o 1,5 razy proporcji na tortownicę 24 cm.
W przepisie użyłam tego rozmiaru i masy serowej wychodzi aż na całą wysokość blaszki… Jeśli użyję Pani jeszcze więcej skladnikow to raczej na 100% wyleje się Pani masa serowa w trakcie pieczenia, a poza tym nie zmieści się do blaszki. Może po prostu Pani sporo opadł po upieczeniu i dlatego nie jest turbo wysoki.
Dzień dobry, jaka powinna być średnica tej tortownicy?
Dzień dobry, informacja o wymiarze foremki pojawia się dwukrotnie we wpisie. Ja użyłam blaszki o średnicy 24 cm 🙂
Przepyszny😍🥰
Pięknie wyszedł 🙂
Mam pytanie – w sköadnikach 150 ml smietanki- kiedy dac do masy serowej bo nie jest w przepisie napisane
Proszę przeczytać krok 4 🙂 Wszystko jest dokładnie opisane.
Pani Joasiu przeczytalam zanim napisalam. I tam jest polewa w pkt.4 a co ze 150 ml ktore teoretycznie sa w przepisie do masy serowej – ale pozniej w opisie nigdzie tych 150 ml nie ma😄
Jak nie ma? 😛
W garnuszku podgrzewamy śmietankę (150 ml), dodajemy czekoladę oraz pastę pistacjową i jak przestygnie to dodajemy CAŁOŚĆ do masy serowej w kroku 7. Polewę robimy dopiero w kroku 9 🙂
O matuluuuuu…slepota nie boli…. faktycznie😅😅😅
Kurcze pominelam ten krok, nie mam smietanki i czekolady w masie🤣🤣🤣🤣ser i pasta pistacjowa🤣🤣🤣i wyszedl super😅😅😅😅🤣🤣🤣🤣 to jak zrobie jak nak nalezy to bedzie jeszcze lepiej😅
Nic się nie dzieje, każdemu się zdarza 🙂 Jak wyszedł super, to następnym razem wyjdzie jeszcze lepiej!
Ten sernik jest obłędny. Wszystkim smakuje. Upiekłam go już trzy razy i zawsze wyszedł idealny. Mój faworyt sernikowy. Dziękuję za ten przepis.
Niezwykle miło mi to czytać 🙂 Sernik wygląda obłędnie!
Wyszedł przepyszny!! Zrobiony na urodziny mamy, była zachwycona☺️ Na pewno jeszcze zrobię!
Pięknie się prezentował! 😍 Dziękuję za zdjęcie i cieszę się, że posmakował 🙂 Wszystkiego najlepszego dla mamy! ❤️
Przepyszny. Zrobił furorę wśród gości. ❤️
Wygląda fenomenalnie 🙂 Aż zazdroszczę, bo sama bym go chętnie zjadła i to nawet teraz!
Zagościł u nas na stałe ❤️
Wygląda tak pysznie, że sama bym chętnie zjadła 🙂
Bardzo dziękuję ❤️
Pozdrawiam serdecznie
Również pozdrawiam serdecznie ❤️
Dziękuję za ten przepis, sernik wyszedł obłędny, nie jest przesłodzony, każdemu smakował ❤️
Bardzo miło mi to czytać 🙂
Dziękuję za przepis! Sernik pierwsza klasa!
Sernik wygląda obłędnie 🙂
Witam, gdzie kupić taką paste pistacjowa?
Poświęciłam o paście pistacjowej cały akapit na początku wpisu… 🙂
Ten sernik jest genialny! Zrobiłam i dziękuję za świetny przepis .Wszyscy goście zachwyceni a ja dumna jak paw.:)
Cieszę się bardzo 🙂
Czy ktoś zna ciasteczka bez oleju palmowego?
Czym zrobić dekoracje
Pani Asiu,
Proszę podpowiedzieć, jeżeli zamiast pasty będę używać kremu i już nie będę go łączyć ze śmietanką i czekoladą to ile takiego gotowego kremu mam użyć do powyższego przepisu?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam Marta
Pani Marto,
tyle samo co pasty 🙂
Również pozdrawiam i życzę udanych wypieków!
Czyli wtedy pomijam całkowicie z przepisu tą śmietankę i czekoladę?
Nie, śmietanka i czekolada zostają. Tylko wtedy krem warto dodać już bezpośrednio do reszty składników, bez podgrzewania:)
Dziękuję
Proszę 🙂
Przepyszny ❤️ Za każdym razem wychodzi idealnie 🤩
Cudo! 😍 Dziękuję za zdjęcie i cieszę się, że tak posmakował ❤️
Dziękuję ❤️
Potwierdzam. Wyszedł pyszny! Zamiast cukru użyłam 300g gęstego, słodkiego mleka skondensowanego. Po nocnym chłodzeniu był jeszcze lepszy!
Wygląda obłędnie 🙂
A czy mozna samemu z pistacji niesolonych zrobić krem?
Prędzej można zrobić samemu pastę ze zblendowanych pistacji (PS. krem to nie jest to samo pasta) 🙂
Hej,a jakbym chciała zmienić formę na bento cake to o ile muszę skrócić czas pieczenia bądź temp ?
Ale przecież Bento cake to tylko sposób zapakowania tortu czy ciasta w pudełko, więc nie rozumiem co miałoby się zmienić w temperaturze czy czasie pieczenia… 🙂
Chodziło mi o średnicę tortownicy w której piecze się sernik , jest znacznie mniejsza i czy właśnie wtedy nie skrócić czasu pieczenia ?
Jeśli piecze się w mniejszej blaszce, z mniejszych proporcji to oczywiście trzeba skrócić czas pieczenia.
A oto mój. Długo się do niego zbierałam aż w końcu postanowiłam zrobić. Wyszedł przepyszny, kremowy i mocno pistacjowy. Bardzo dziękuję za tak dokładny przepis. Rodzina nie mogła wyjść z podziwu. Prezentował się naprawdę super.
Ekstra się prezentuje! 😍 Dziękuję za zdjęcie i bardzo się cieszę, że serniczek posmakował ❤️
Ile czasu potrzebuje polewa żeby zastygła. Wsadziłam sernik do lodówki ale polewa niestety dalej płynna
Jeśli po chłodzeniu nawet w lodówce jest nadal płynna to raczej nie zastygnie bardziej. Może nalało się Pani nieco za dużo śmietanki, a użyta biała czekolada nie miała jednak 100 g, tylko mniej? Niektóre czekolady typu Wedel czy Milka mają już teraz nawet po 80g zamiast 100 g.
Jestem w stanie to jakoś jeszcze naprawić? 😭
Zrobić nową polewę, może nawet rozpuścić samą białą czekoladę z łyżką śmietanki w mikrofalówce (w małej miseczce, co 10 sekund wyjmując ją z mikrofali i mieszając) 🙂
Dopiekłam 14 minut i wyszedł idealny , widocznie nowy piec słabiej grzeje . Naszczescie ciasto wyszło idealne mój pierwszy sernik a rodzina powiedziała że nigdy nie jadła lepszego , kremowa konsystencja zachwyciła 😊
Rewelka! 😍 Niestety każdy piekarnik grzeje troszkę inaczej, ale najważniejsze, że finalnie się udało 🙂 Dziękuję za zdjęcie i bardzo się cieszę, że rodzince tak posmakował! ❤️❤️
Extra przepis, mój pierwszy sernik, w dodatku pistacjowy 🤤
Pięknie się prezentuje ❤️❤️ Jak na pierwszy sernik to mistrzowsko wyszedł 🙂 Gratulacje!
Pierwszy raz robiłam sernik, a wyszedł cudownie! Wygląda i smakuje obłędnie <3 Dziękuję za tak dokładny przepis 🙂
Cieszę się, że wyszedł i smakuje! 🙂
Czy istnieje szansa że po 90 minutach mój sernik nadal się nie upiekł , pierwszy raz piekę sernik i wygląda mi przez szybkę Piekarnika na surowy ?
Ciężko mi powiedzieć. On ogólnie ma wyjść nieco blady (bo pieczony w niższej temperaturze)… Ogólnie to surowy raczej nie powinien wyjść po 90 minutach w piekarniku 🙂
Pozdrawiam 😊
Dlaczego po upieczeniu wypłynęło masło od spodu ?
Sporo tego masła wyspłynęło… Proporcje były dobrze odmierzone? Niestety są herbatniki z różnych firm i niektóre nie potrzebują aż tyle masła.
Jak nie przepadam za sernikiem to ten jest przepyszny !
Bardzo się cieszę, że smakuje 🙂 To tez jeden z moich ulubionych serników.
Czy jeśli używamy krem pistacjowy to również łączymy go z kremówką i białą czekoladą, czy wtedy wystarczy sam krem?
Jeśli używam gotowy krem pistacjowy to go nie łączymy ze śmietanką tylko od razu miksujemy z masą serową 🙂
Proszę o informację – ile sernik może przebywać bez lodówki. Taki już schłodzony w lodówce przez noc.
Pozdrawiam serdecznie
Nie testowałam jego wytrzymałości poza lodówki, więc ciężko powiedzieć.
Kwestia dodatkowa – w jakim celu Pani taka informacja – czy ma on stać gdzieś pokrojony na paterze na jakiejś imprezie (np. kilka godzin), w klimatyzowanym pomieszczeniu, czy na tarasie cały dzien przy pełnym słoncu, przy 30 stopniach… To takie troche zgadywanie dla mnie 🙂
Bardziej chodzi o dostarczenie go – jakieś 2 godziny ….
A to na lajcie. Ja wszystkie ciasta, nawet z galaretką często wożę do rodziców oddalonych 250 km i nic się nigdy nie stało 🙂
Ślicznie dziękuję ❤️
Pozdrawiam
Również pozdrawiam i życzę udanych wypieków ❤️
Mam pytanie, co źle robię że tak dziwnie rośnie?
W moim piekarniku serniki pieczone w kąpieli wodnej wyglądają dokładnie tak samo.. :/ natomiast pieczone w innym sprzęcie wychodzą idealnie..
Nigdy nie mialam takiego przypadku… A przypadkiem za długo Pani nie miksowała? Mocno napowietrzone masy serowe bardzo rosną w trakcie pieczenia (czasem dość nierówno), a później opadają.
Druga sprawa – większość czasu ten sernik się piecze w dość niskiej temperaturze 130 stopni, do tego w kąpieli wodnej (której tu nie widzę), więc powinien wyjść bladziutki. Tutaj wygląda jakby się piekł w dużo wyższej temp.
Dzień dobry, czy zamiast pasty pistacjowej mogę dodać krem pistacjowy z biedronki? Pozdrawiam
Tak, tylko wtedy sernik nie będzie tak intensywnie pistacjowy jak w przypadku pasty 🙂 Kolor również będzie bladziutki.
Ciasto wychodzi przepyszne, polecam!
Wygląda pięknie 🙂 Brawo!
Robiłam wczoraj pierwszy raz. Wyszedł extra aksamitny, pyszny. Polecam bardzo na fanów pistacji. Dodam tylko, że ja robiłam z serka z Biedronki (bo niestety tylko taki był dostępny) i wyszedł super.
Cieszę się 🙂
Właśnie piekę pierwszy raz, dla siostry na urodziny.. ona lubi pistacje, mam nadzieję że wyjdzie i będzie smakował🙂
Trzymam kciuki 🙂
Póki co wygląda ładnie 🙂
Super!
Czy mogę ten sernik upiec w piekarniku parowym? Jaka powinna być temperatura i jaki czas?
A dlaczego nie można by było? Skoro ma Pani piekarnik parowy to jest to praktycznie co sposób pieczenia w kąpieli wodnej opisanej w przepisie (jesli chodzi o pieczene w zwykłym piekarniku elektrycznym). Po coś kupiła Pani ten piekarnik parowy… 🙂
Pyszny, kremowy. Takie serniki lubię najbardziej 😋🍰
Dzięki 🙂
Pyszny, kremowy sernik. Takie lubię najbardziej 😋🍰
Wygląda rewelacyjnie 🙂