Opis przepisu
Pyszne, delikatne rogaliki drożdżowe plus nutella w środku- mało kto się oprze! Niesamowicie szybko znikają z talerza. Super sprawdzą się jako przekąska na uczelni, pracy, a dzieciom takie drugie śniadanie na sto procent się spodoba. Więc nie jedz gotowych spulchnianych 7daysów, które mają meeeeeega długą datę ważności tylko spróbuj zrobić je sam/a 🙂 Z tego przepisu wyszło 16 rogalików.
Przepis na: Rogaliki drożdżowe z nutellą
Składniki:
Rozczyn:
- 50 g świeżych drożdży
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżką mąki pszennej
- 100 ml letniego mleka
Ciasto:
- 500 g mąki pszennej
- 100 ml ciepłego mleka
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru pudru
- 100 g masła
Dodatkowo:
- 1 jajko do nasmarowania rogalików
- nutella lub krem czekoladowy
- cukier puder do oprószenia lub lukier
Zobacz również:
Rogaliki drożdżowe z nutellą - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 3
Krok 4
Krok 5
Komentarze
Właśnie upiekłam bo jutro mam sporo gości. Wyszły pyszne !
Cieszę się 🙂
To już kolejny raz jak piekę rogaliki z tego przepisu, tylko ja robie je troszke mniejsze. Moje dzieci się nimi zajadają. Mega przepis. Polecam wszystkim 🙂🙂
Bardzo się cieszę, że dzieciom smakują ❤️ Pozdrawiam serdecznie i życzę kolejnych udanych wypieków 🙂
A ile tego mleka w końcu ma być? Ile ml najpierw i ile pozostałego? 🙂
Łącznie 200 ml, 100 ml do rozczynu i 100 ml do ciasta głównego 🙂 Zapraszam do pooglądania filmiku 🙂
przepis świetny i prosty w wykonaniu, rogaliki pyszne 🙂
Najlepsze rogaliki! 🙂 Uwielbiam!
Dziękuję bardzo! 🙂
rogaliki z nutellą to najlepsze co moze byc 😀 super foty!